cookies
Αυτά τα cookies με ταχίνι, μέλι και λευκή σοκολάτα, είναι πραγματικά πεντανόστιμα

Είναι ιδανική επιλογή για σνακ στο σχολείο αφού τα παιδιά θα τα λατρέψουν!

Υλικά

Μερίδες: 12

Για τη ζύμη

125 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουτ. σούπας κακάο σε σκόνη

1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

½ κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική

½ κουτ. γλυκού ανθό αλατιού

85 γρ. βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου

85 γρ. ταχίνι ολικής άλεσης

160 γρ. μέλι ανθέων

2 αυγά

1 κουτ. γλυκού υγρή βανίλια

100 γρ. σουσάμι

Για τη γέμιση

100 γρ. λευκή κουβερτούρα ψιλοκομμένη

50 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

1/4 κουτ. γλυκού κανέλα

Διαδικασία

Γέμιση: Βάζουμε την κουβερτούρα σε ένα πυρίμαχο μπολ και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί ή με διακεκομμένη λειτουργία του φούρνου μικροκυμάτων, ανακατεύοντας κάθε φορά που ανοίγουμε τον φούρνο. Ενσωματώνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε.

Ζύμη: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλο το αλεύρι με το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Βάζουμε το βούτυρο με το ταχίνι και το μέλι και χτυπάμε με μίξερ χειρός σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 1΄ μέχρι να αναμειχθούν, προσθέτουμε τα αυγά, ένα-ένα τη φορά, τη βανίλια, και χτυπάμε να ανακατευτούν τα υλικά. Προσθέτουμε το μείγμα των στεγνών υλικών χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη. Ρίχνουμε σε μπολ, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.

Περίπου 20΄ πριν ψήσουμε τα cookies, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C στον αέρα. Στρώνουμε δύο λαμαρίνες φούρνου με αντικολλητικό ταψί ψησίματος. Χωρίζουμε τη γέμιση από το ψυγείο σε 12 ίσα μέρη. Τα ρολάρουμε σε μπαλίτσες. Τις πιέζουμε προς τα κάτω με την παλάμη να ανοίξουν σε δίσκους διαμέτρου 8 εκ. και πάχος 1 εκ. Τα μοιράζουμε στα δύο ταψιά και βάζουμε στην κατάψυξη για 20΄.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 ίσα μέρη και πιέζουμε προς τα κάτω να γίνουν επίπεδα. Είναι σημαντικό να έχουν το ίδιο πάχος σε όλα τα σημεία, αλλά να είναι τόσο φαρδιά που να μπορούν να περικλείσουν τη λευκή γέμιση μέσα τους. Βάζουμε έναν δίσκο σοκολάτας πάνω σε έναν δίσκο ζύμης και κλείνουμε τη γέμιση καλά φέρνοντας τις άκρες της ζύμης προς τα μέσα.

Πανάρουμε ένα-ένα τα cookies στο σουσάμι και τα βάζουμε ανά 6 στα ταψιά γιατί κατά το ψήσιμο θα απλώσουν. Ψήνουμε για 12΄-14΄ ή μέχρι να ψηθούν αλλά στη μέση να είναι μαλακά. Αφήνουμε εκτός φούρνου για 20΄ προτού τα αφήσουμε να κρυώσουν τελείως σε σχάρα. Διατηρούνται σε κουτί για μπισκότα για 2-3 μέρες με καπάκι που κλείνει αεροστεγώς.

Πηγή: cantina.protothema.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Βίλα στο Λος Άντζελες
Πωλείται μία από τις μεγαλύτερες επαύλεις του κόσμου: Τιμή εκκίνησης τα 195 εκατομμύρια δολάρια
Στην αγορά μία από τις μεγαλύτερες επαύλεις του κόσμου – Τιμή εκκίνησης τα 195 εκατομμύρια δολάρια
Πωλείται μία από τις μεγαλύτερες επαύλεις του κόσμου: Τιμή εκκίνησης τα 195 εκατομμύρια δολάρια
ΥΠΑΙΘΑ
Πρότυπα - Πειραματικά Σχολεία: Προκήρυξη για θέσεις προϊσταμένων και υποδιευθυντών
Πρότυπα - Πειραματικά Σχολεία: Όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για θέσεις Προϊσταμένων και των Υποδιευθυντών
Πρότυπα - Πειραματικά Σχολεία: Προκήρυξη για θέσεις προϊσταμένων και υποδιευθυντών