Η πλοιοκτήτρια εταιρεία του φέρι μποτ «Παναγία Παραβουνιώτισσα», που προσάραξε σε ξέρα ανοιχτά των Νέων Στύρων, βρίσκεται πλέον στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης. Το Υπουργείο Ναυτιλίας έχει ήδη ενημερώσει τον αρμόδιο εισαγγελέα για την αδικαιολόγητη αδράνεια της εταιρείας μετά το συμβάν.
Τι καταγγέλλεται επίσημα:
Έχουν περάσει πάνω από 14 ώρες και δεν έχει ανατεθεί σε ειδική εταιρεία η εκπόνηση και κατάθεση σχεδίου αποκόλλησης και ναυαγιαίρεσης.
Η αδράνεια αυτή δημιουργεί σοβαρό κίνδυνο για την ασφάλεια περιουσιών και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.
Ο πλοίαρχος δεν ενημέρωσε άμεσα τις αρχές όπως προβλέπεται, γεγονός που οδήγησε στην προσαγωγή του από τη Λιμενική Αρχή.
Η ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας
«Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αναφορικά με το χθεσινό ατύχημα προσάραξης στα Νέα Στυρα Εύβοιας, ανακοινώνει ότι:
1. Το Υπουργείο ενημέρωσε τον αρμόδιο Εισαγγελέα για τη μη ανταπόκριση της πλοιοκτήτριας εταιρείας του επιβατηγού–δρομολογιακου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΑΒΟΥΝΙΩΤΙΣΣΑ» στις προβλεπόμενες ενέργειες αποκόλλησης και ναυαγιαίρεσης, παρότι έχουν ήδη παρέλθει περισσότερες από 14 ώρες από τη στιγμή του συμβάντος.
Μέχρι και τις πρωινές ώρες σήμερα, δεν έχει ανατεθεί σε εξειδικευμένη εταιρεία η εκπόνηση και κατάθεση Σχεδίου Αποκόλλησης και Ναυαγιαίρεσης προς έγκριση, γεγονός που εγείρει σοβαρό ζήτημα για τη διασφάλιση των περιουσιών των πολιτών αλλά και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.
2. Υπενθυμίζεται ότι χθες, μόλις συνέβη το ατύχημα, ο Πλοίαρχος δεν ενημέρωσε, ως όφειλε, τις αρμόδιες Αρχές για την προσάραξη. Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ), μετά από επανειλημμένες προσπάθειες, κατάφερε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί του περίπου δέκα λεπτά μετά το συμβάν. Έχει ήδη γίνει προσαγωγή του Πλοιάρχου από την αρμόδια Λιμενική Αρχή, η οποία διενεργεί την προβλεπόμενη προανάκριση».
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 4/8
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ