ξύδι
Πώς να χρησιμοποιήσετε το μηλόξυδο για να μειώσετε το κοιλιακό λίπος

Το λίπος στην κοιλιά, γνωστό και ως σπλαχνικό λίπος, δεν είναι απλώς ένα αισθητικό ζήτημα, αλλά ένα σημαντικό προειδοποιητικό σημάδι για την υγεία μας.

Όπως αναφέρει ο Δρ. Eric Berg, διατροφολόγος και συγγραφέας του βιβλίου «Οι 7 αρχές για το κάψιμο λίπους», το λίπος αυτό «ξεκινά από το συκώτι και “χύνεται” στην κοιλιά», αποτελώντας σαφή ένδειξη λιπώδους διήθησης του ήπατος και ινσουλινοαντίστασης.

Αν αναζητάτε έναν εύκολο και φυσικό τρόπο για να το αντιμετωπίσετε, η απάντηση μπορεί να βρίσκεται στο μηλόξυδο (apple cider vinegar - ACV), ένα παραδοσιακό φυσικό σκεύασμα που φαίνεται να κερδίζει έδαφος και στην επιστημονική κοινότητα.

Το μηλόξυδο προέρχεται από ζυμωμένα μήλα και περιέχει οξικό οξύ, τη βασική ουσία που ευθύνεται για την έντονη γεύση και τις ευεργετικές του ιδιότητες. Εμπλουτισμένο με βιταμίνες Β, πολυφαινόλες (αντιοξειδωτικά), καθώς και κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο και φώσφορο, θεωρείται ιδανικό για την αποτοξίνωση του οργανισμού και τη ρύθμιση του μεταβολισμού.

Ο Δρ. Berg επισημαίνει ότι το οξικό οξύ βοηθά:

  • Στη διάσπαση του λίπους

  • Στην ενίσχυση του μεταβολισμού

  • Στην καταπολέμηση της αντίστασης στην ινσουλίνη

Η σχέση της ινσουλίνης με το λίπος στην κοιλιά

Ο Δρ. Δημήτρης Τσουκαλάς, ειδικός στις μεταβολικές διαταραχές, εξηγεί πως η ινσουλινοαντίσταση επηρεάζει την ικανότητα του σώματος να καίει λίπος και συνδέεται με χρόνιες φλεγμονές και αυτοάνοσα νοσήματα. Η παρατεταμένη αυξημένη έκκριση ινσουλίνης από τον οργανισμό για την επίτευξη των ίδιων βιολογικών αποτελεσμάτων ενισχύει την αποθήκευση λίπους, ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς.

Για να δείτε αποτελέσματα, προτείνεται:

  • 2 κουταλιές σούπας μηλόξυδο σε ένα ποτήρι νερό

  • Κατανάλωση 3 φορές την ημέρα, ιδανικά μετά τα γεύματα

Προσοχή:
Το μη αραιωμένο ACV μπορεί να ερεθίσει τον οισοφάγο ή να διαβρώσει το σμάλτο των δοντιών. Χρησιμοποιήστε καλαμάκι για την κατανάλωσή του και μην το πίνετε με άδειο στομάχι. Σε περιπτώσεις δυσπεψίας ή ναυτίας, διακόψτε τη χρήση.

Σε ποιους δεν συνιστάται

Το μηλόξυδο δεν συνιστάται σε άτομα με:

  • νεφρικά προβλήματα

  • υπογλυκαιμία

  • φαρμακευτική αγωγή (κατόπιν συμβουλής ιατρού)

Το μηλόξυδο, ως φυσικό ρόφημα, προσφέρει σημαντικά οφέλη στην υγεία, ειδικά στην απώλεια λίπους στην κοιλιά, με δράση ενάντια στην ινσουλινοαντίσταση. Αν και δεν αποτελεί «μαγικό» συστατικό, σε συνδυασμό με ισορροπημένη διατροφή και σωματική άσκηση, μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην καλύτερη μεταβολική λειτουργία και τη διατήρηση φυσιολογικού βάρους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 1/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κουνούπια
Ποιο ζώο ευθύνεται για τους περισσότερους θανάτους ανθρώπων κάθε χρόνο;
Όταν σκεφτόμαστε τα πιο επικίνδυνα ζώα, πιθανόν φανταζόμαστε μεγάλους θηρευτές με αιχμηρά δόντια. Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ διαφορετική.
Ποιο ζώο ευθύνεται για τους περισσότερους θανάτους ανθρώπων κάθε χρόνο;
kataigides_2.jpg
Καιρός - Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου: Ποιες περιοχές θα «χτυπηθούν» πιο έντονα σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή
Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία για την κακοκαιρία της Πέμπτης και Παρασκευής
Καιρός - Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου: Ποιες περιοχές θα «χτυπηθούν» πιο έντονα σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή
ypsos
Πότε σταματούν να ψηλώνουν τα κορίτσια και ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την ανάπτυξη τους
Η εφηβεία είναι το τελευταίο στάδιο ανάπτυξης, κατά το οποίο τα κορίτσια αποκτούν τις ενήλικες διαστάσεις τους.
Πότε σταματούν να ψηλώνουν τα κορίτσια και ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την ανάπτυξη τους