Υλικά:
1,2 κιλά πατάτες (ιδανικά για πουρέ)
2 κ.σ. σιμιγδάλι
2 σκελίδες σκόρδο
100 γρ. λίπος πάπιας ή εναλλακτικά ελαιόλαδο
1 χούφτα φρέσκο δεντρολίβανο
Αλάτι & μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C και τοποθετήστε ένα μεγάλο ταψί μέσα να ζεσταθεί.
Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σε ίσα κομμάτια. Τοποθετήστε τις σε κατσαρόλα με νερό και λίγο αλάτι. Βράστε για 6 λεπτά από τη στιγμή που το νερό κοχλάσει.
Στραγγίστε τις πατάτες και ανακινήστε τες καλά μέσα στο σουρωτήρι για να τραυματιστούν ελαφρώς στην επιφάνειά τους. Ρίξτε από πάνω το σιμιγδάλι και ανακινήστε ξανά ώστε να κολλήσει παντού. Αφήστε τις για 5 λεπτά να στεγνώσουν.
Σπάστε ελαφρώς τις σκελίδες σκόρδου με την πλατιά πλευρά ενός μαχαιριού. Βγάλτε το καυτό ταψί από τον φούρνο και ρίξτε μέσα το λίπος ή το λάδι. Προσθέστε τις πατάτες, το σκόρδο και το δεντρολίβανο. Ανακατέψτε προσεκτικά για να καλυφθούν με το καυτό λίπος.
Ψήστε για 40-45 λεπτά, γυρίζοντας τις πατάτες κάθε 15 λεπτά ώστε να ροδίσουν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές.
Όταν αποκτήσουν έντονο χρυσαφί χρώμα, βγάλτε τις από τον φούρνο και πασπαλίστε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρονται αμέσως.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
«Μπάμια»: Πώς λέγεται στα ελληνικά;
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/7
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ