Υλικά:
330 ml χλιαρό νερό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φακελάκι (7 γρ.) ξηρή μαγιά
1 πρέζα ζάχαρη
425 γρ. αλεύρι σκληρό για ψωμί (μην το αντικαταστήσετε)
8 γρ. αλάτι
Λίγο επιπλέον αλεύρι για το πλάσιμο
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμείξτε το νερό, το ελαιόλαδο, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε και αφήστε το μείγμα να σταθεί για 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να αφρίζει.
Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε, στη συνέχεια ρίξτε το αλάτι και ζυμώστε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά σε μια απαλή ζύμη.
Σκεπάστε το μπολ και αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Με βρεγμένα χέρια, διπλώστε απαλά τη ζύμη από τις άκρες προς το κέντρο. Καλύψτε ξανά και αφήστε την να ξεκουραστεί άλλα 30 λεπτά.
Επαναλάβετε τη διαδικασία του διπλώματος και έπειτα αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα.
Μεταφέρετε τη ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, κόψτε την σε 6 ίσα μέρη και πλάστε ψωμάκια.
Αφήστε τα να ξεκουραστούν για 30-60 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν καλά.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C και ψήστε τα ψωμάκια για 15 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο, τραγανό περίβλημα, παραμένοντας αφράτα στο εσωτερικό.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Voucher 750 ευρώ: Εάν πήρες ΚΑΥΑΣ κλείδωσε το επίδομα εδώ με ένα κλικ στο ΕΚΕΚ
Αυτά είναι τα ελληνικά επώνυμα που προέρχονται από αλβανικές λέξεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/7
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ