Ηρώδειο: Καλλιτέχνες ύψωσαν τη σημαία της Παλαιστίνης
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Το Ηρώδειο χειροκρότησε την Παλαιστίνη

Καθώς η αυλαία έπεφτε για την παραγωγή του έργου του Τζάκομο Πουτσίνι, η παλαιστινιακή σημαία υψώθηκε επί σκηνής, σε μια πράξη που αποτέλεσε μήνυμα αλληλεγγύης προς τον δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό.

Η πρωτοβουλία ανήκε στο Σωματείο Εργαζομένων στον Χώρο του Χορού (ΣΕ.ΧΩ.ΧΟ) και υποστηρίχθηκε από τους καλλιτέχνες και τους συντελεστές της παράστασης, οι οποίοι θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους σε μια περίοδο όπου η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, το βράδυ της Πέμπτης 5 Ιουνίου, το Σωματείο είχε πραγματοποιήσει παρέμβαση στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, την ώρα που πλήθος θεατών κατευθυνόταν στο Ηρώδειο για την ίδια όπερα. Εκεί, μέλη του Σωματείου διάβασαν και μοίρασαν κείμενο με τίτλο «Με την Παλαιστίνη για όλους τους λόγους του κόσμου», έχοντας ως φόντο παλαιστινιακές σημαίες και πανό.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αναδρομικά έως 3.500 ευρώ και αυξήσεις συντάξεων: Ποιοι πληρώνονται

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Badminton@AUA_slider.jpg
Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.Με μεγάλη συμμετοχή η παρουσίαση του αθλήματος της Αντιπτέρισης (Badminton)

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη...

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.Με μεγάλη συμμετοχή η παρουσίαση του αθλήματος της Αντιπτέρισης (Badminton)
ασγμε
Γιατί οι γονείς ζητούν από το Υπουργείο Παιδείας την απόσυρση της απόφασης για το πολλαπλό βιβλίο
Στο «στόχαστρο» των γονέων το Υπουργείο Παιδείας: Σφοδρές αντιδράσεις της ΑΣΓΜΕ για το «πολλαπλό βιβλίο» του 2027-2028
Γιατί οι γονείς ζητούν από το Υπουργείο Παιδείας την απόσυρση της απόφασης για το πολλαπλό βιβλίο