Έκλεισαν οι συμμετοχές για την ελληνική αποστολή στην πορεία March to Gaza, η οποία αριθμεί 160 μέλη και είναι η 6η μεγαλύτερη διεθνώς. Η πολυπληθέστερη αποστολή προέρχεται από τη Γαλλία με 300 άτομα, ενώ ακολουθούν η Ισπανία (260), η Ελβετία (200), η Γερμανία και η Τουρκία με 170 συμμετέχοντες.
Στις 15 Ιουνίου, πάνω από 1.500 ακτιβιστές από 32 χώρες και 5 ηπείρους θα ξεκινήσουν πορεία από την αιγυπτιακή πόλη Αλ Άρις προς τα σύνορα της Γάζας, με βασικό αίτημα να ανοίξει το πέρασμα της Ράφα και να φτάσει η ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστίνιους που υποφέρουν από τον αποκλεισμό.
Ο Πάρης Λαυτσής, μέλος της ελληνικής αποστολής, περιγράφει την πρωτοβουλία ως μια ειρηνική κίνηση αλληλεγγύης ενάντια στην καταστροφή που βιώνει ο παλαιστινιακός λαός. Τονίζει πως το Ισραήλ, υπό το πρόσχημα της αυτοάμυνας, έχει προχωρήσει σε ολοκληρωτική καταστροφή της Γάζας και ότι πολλές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής, θεωρούνται συνένοχες μέσω διπλωματικών και οικονομικών σχέσεων.
Παρά τους κινδύνους, η ελληνική αποστολή ζητά από συλλογικότητες, φορείς και ενεργούς πολίτες να στηρίξουν την προσπάθεια, επισημαίνοντας την ανάγκη για ασφαλή διέλευση και προστασία των συμμετεχόντων.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ