Δολοφονία στη Ραφήνα: «Κατέβηκε από το αυτοκίνητο και πυροβόλησε τον 41χρονο στο πρόσωπο»
Ραφήνα: Προθεσμία για απολογία στους τρεις κατηγορούμενους – Συγκλονίζει η κλήση του θύματος πριν ξεψυχήσει

Ενώπιον του 35ου τακτικού ανακριτή θα οδηγηθούν την Τρίτη οι τρεις κατηγορούμενοι για την ανθρωποκτονία του 41χρονου άνδρα στη Ραφήνα, οι οποίοι έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν. Η υπόθεση, που έχει προκαλέσει αίσθηση, περιλαμβάνει σοκαριστικά στοιχεία, όπως την ύστατη προσπάθεια του θύματος να κατονομάσει τον δράστη, λίγο πριν καταρρεύσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η αστυνομία ξεκίνησε τις συλλήψεις από έναν 46χρονο, τον οποίο κατονόμασε το θύμα κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τη σύζυγό του, λίγα λεπτά πριν αφήσει την τελευταία του πνοή. Στη συνέχεια, οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη δύο ακόμη ατόμων που φέρονται να είχαν υποστηρικτικό ρόλο στην υπόθεση.

Ο βασικός κατηγορούμενος, ο 46χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία, είχε σε βάρος του εκκρεμές ένταλμα σύλληψης για υποθέσεις εκβίασης και ληστείας στη Λάρισα, με καταδικαστική απόφαση δέκα ετών. Θύμα και φερόμενος δράστης ήταν ήδη γνωστοί στις διωκτικές αρχές, καθώς στο παρελθόν είχαν εμπλακεί σε υποθέσεις ναρκωτικών.

Κατά την πρώτη του κατάθεση, ο 46χρονος φέρεται να δήλωσε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει. Όπως υποστήριξε, και οι δύο άνδρες είχαν κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών και η κατάσταση ξέφυγε μετά από έντονη λογομαχία. «Τσακωθήκαμε στον αμπελώνα, άρπαξα το όπλο του και τον πυροβόλησα. Πανικοβλήθηκα και έφυγα», φέρεται να είπε στον ανακριτή.

Από την πλευρά τους, οι δύο συγκατηγορούμενοί του υποστηρίζουν πως αιφνιδιάστηκαν. Σύμφωνα με τη δική τους εκδοχή, οι τρεις τους επέβαιναν σε αυτοκίνητο, όταν ο 46χρονος σταμάτησε απότομα, βγήκε έξω και χωρίς προειδοποίηση πυροβόλησε το θύμα στο πρόσωπο. «Δεν ξέραμε τίποτα. Μπήκαμε στο αυτοκίνητο και φύγαμε», ανέφερε ένας από τους δύο.

Οι ανακριτικές αρχές συνεχίζουν την έρευνα, με στόχο να αποσαφηνίσουν τις ακριβείς συνθήκες της δολοφονίας, τον ρόλο καθενός εκ των εμπλεκομένων και τα κίνητρα πίσω από το αιματηρό περιστατικό.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 47.000 υποψήφιους ως 26/5 με τις λύσεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 26/05

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σύλληψη οικογένειας Καττή
Στα δικαστήρια ξανά η οικογένεια Καττή για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου 2020
Σε δίκη πέντε κατηγορούμενοι για τα γεγονότα της 17ης Νοεμβρίου 2020 στα Σεπόλια – Επανεκκίνηση της δίκης έπειτα από τέσσερα χρόνια
Στα δικαστήρια ξανά η οικογένεια Καττή για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου 2020
panepistimio-aigaiou.jpg
Διεθνής αναγνώριση για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου: 15 καθηγητές στη λίστα κορυφαίων επιστημόνων του 2024
15 Καθηγητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη λίστα των κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίως
Διεθνής αναγνώριση για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου: 15 καθηγητές στη λίστα κορυφαίων επιστημόνων του 2024
Τροχαίο στο Χαλάνδρι
Χαλάνδρι: Οδηγός παρέσυρε γυναίκες σε στάση λεωφορείου και φώναζε «Σκοτώστε με»
Μυστήριο με τον οδηγό που παρέσυρε και τραυμάτισε τρεις γυναίκες σε στάση λεωφορείου – Φώναζε «σκοτώστε με, μαχαιρώστε με»
Χαλάνδρι: Οδηγός παρέσυρε γυναίκες σε στάση λεωφορείου και φώναζε «Σκοτώστε με»