Υλικά:
1 φακελάκι στιγμιαία κρέμα βανίλια (άνθος αραβοσίτου)
1 ½ φλιτζάνι κρύο γάλα
3 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο
250 γρ. κρέμα γάλακτος (35%), χτυπημένη μέχρι να πήξει
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
3-4 ώριμες μπανάνες
60 γρ. κουβερτούρα
2 φλιτζάνια άχνη ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας μαλακό βούτυρο ή μαργαρίνη
Λίγες σταγόνες υγρή βανίλια
2 κουταλιές της σούπας γάλα
3 κουταλιές της σούπας πραλίνα σοκολάτας
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, χτυπάμε την κρέμα βανίλιας με το γάλα για περίπου 2 λεπτά μέχρι να σφίξει. Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια, ενσωματώνουμε προσεκτικά τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος με απαλές κινήσεις.
Σε ένα τετράγωνο ταψάκι, στρώνουμε μπισκότα ώστε να καλυφθεί πλήρως η βάση. Απλώνουμε πάνω τους τη μισή ποσότητα από την κρέμα και τοποθετούμε φέτες μπανάνας σε μια στρώση. Επαναλαμβάνουμε με άλλη μία στρώση μπισκότα, την υπόλοιπη κρέμα και μπανάνες. Τελειώνουμε με μια τελευταία στρώση μπισκότων.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα. Μόλις γίνει χλιαρή, προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, το βούτυρο, τη βανίλια, το γάλα και την πραλίνα. Χτυπάμε το μείγμα με μίξερ μέχρι να γίνει ομοιογενές και λείο.
Απλώνουμε την επικάλυψη σοκολάτας πάνω από τα μπισκότα, φροντίζοντας να καλυφθεί ομοιόμορφα όλη η επιφάνεια. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ώρες ή ιδανικά για όλο το βράδυ, ώστε να σταθεροποιηθεί καλά.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 47.000 υποψήφιους ως 3/6 με τις λύσεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 3/6
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ