Υλικά:
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
4 σκελίδες σκόρδο (λιωμένες)
500 γρ. ψωμί μπαγιάτικο (χωρίς την κόρα)
½ ματσάκι μαϊντανό φρέσκο
½ ματσάκι δυόσμο φρέσκο
2 αυγά
Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
Λίγο αλεύρι για το πανάρισμα
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Προαιρετικά: Ένα σφηνάκι ούζο για άρωμα
Εκτέλεση:
Βάζουμε το ψωμί σε νερό μέχρι να μαλακώσει καλά. Στη συνέχεια το στύβουμε και χρησιμοποιούμε μόνο την ψίχα.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό και τον δυόσμο, ενώ λιώνουμε το σκόρδο.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί, κιμά, ψωμί, μυρωδικά, αυγά, μπαχαρικά, ξύδι και αν θέλουμε, το ούζο.
Ζυμώνουμε καλά το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό κατά το ζύμωμα για επιπλέον αφράτη υφή.
Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα. Το στάδιο αυτό βοηθά τα υλικά να δέσουν και ενισχύει τη γεύση.
Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες, τις αλευρώνουμε ελαφρώς και τις τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 47.000 υποψήφιους ως 21/5 με τις λύσεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/05
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ