Υλικά:
740 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 γρ. χλιαρό νερό
20 γρ. ελαιόλαδο
20 γρ. φρέσκια μαγιά ή 9 γρ. ξηρή
1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, διαλύουμε τη μαγιά με 100 γρ. από το χλιαρό νερό, 100 γρ. από το αλεύρι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά να δουλέψει η μαγιά.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ το υπόλοιπο αλεύρι, το νερό, το αλάτι και το λάδι και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη εύπλαστη και ελαστική, που δεν κολλάει στα τοιχώματα.
Τοποθετούμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη δουλεύουμε για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια τη βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, την χαράζουμε ελαφρά στην επιφάνεια, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό σημείο. Ανάλογα με τη θερμοκρασία του χώρου, αυτό μπορεί να διαρκέσει από 30 λεπτά έως 1 ώρα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να αποκτήσει τραγανή κρούστα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 47.000 υποψήφιους ως 21/5 με τις λύσεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/05
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ