Η πιο λαχταριστή συνταγή για μπιφτέκια που θα γίνουν ανάρπαστα στο οικογενειακό τραπέζι. Ο σεφ Πάνος Παπαδάκης μοιράζεται όλα τα μυστικά για να πετύχετε το τέλειο μείγμα: αφράτο, γευστικό και πλούσιο σε αρώματα.
Ο κιμάς (ιδανικά από λαιμό, σπάλα ή ελιά) παντρεύεται με φρέσκο κρεμμύδι, μαϊντανό, παγωμένο νερό και φρυγανιά, ενώ το μείγμα μένει στο ψυγείο για να δέσουν τα υλικά και να κρατήσουν την υγρασία στο ψήσιμο.
Τα μπιφτέκια ψήνονται χωρίς πίεση, σε λαδωμένο σχαροτήγανο, ώστε να παραμείνουν μαλακά και ζουμερά. Συνοδεύονται ιδανικά με μουστάρδα και ζεστές πίτες για ένα απόλυτα απολαυστικό αποτέλεσμα.
Υλικά συνταγής
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς (από λαιμό, σπάλα ή ελιά)
1/2 κρεμμύδι
1 κ.σ. μαϊντανός
60 ml παγωμένο νερό
1 μέτριο αυγό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. αλάτι
50 γρ. φρυγανιά
Πιπέρι
Εκτέλεση
Χτυπάμε σε πολυκόφτη το κρεμμύδι, μαϊντανό, νερό, λάδι, ρίγανη, αλάτι και αυγό. Προσθέτουμε το μείγμα στον κιμά και ρίχνουμε τη φρυγανιά. Ζυμώνουμε πολύ καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα. Πλάθουμε μπιφτέκια 120 γρ., λαδώνουμε ελαφρά ένα σχαροτήγανο και ψήνουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά χωρίς να τα πιέζουμε.
Σερβίρετε με πίτες και μουστάρδα – και απολαύστε κάθε μπουκιά!
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ