keik
Αυτή η υγιεινή και γευστική επιλογή για το πρωί συνδυάζει τη γεύση του αγαπημένου κέικ με θρεπτικά συστατικά, δίνοντάς σας ενέργεια και υγεία για να ξεκινήσετε την ημέρα σας με τον καλύτερο τρόπο.

Η Emily English έχει δημιουργήσει αυτή τη συνταγή με στόχο να προσφέρει μια γευστική απόλαυση που δεν στερείται θρεπτικών στοιχείων. Το κέικ καρότου είναι γεμάτο με φυτικές ίνες, υγιεινά λιπαρά και βιταμίνες, ενώ η επικάλυψη με κεφίρ, τυρί κρέμα και σιρόπι σφενδάμου του δίνει μια ακαταμάχητη γεύση.

Υλικά για το υγιεινό κέικ καρότου:


140 γρ. χουρμάδες, χωρίς κουκούτσια

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο και τζίντζερ

2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα

2 μεγάλα αυγά

180 γρ. τριμμένο καρότο

50 γρ. ψιλοκομμένοι ψημένοι ανάμεικτοι ξηροί καρποί

150 ml ελαιόλαδο

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

100 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

3 κουταλιές της σούπας γάλα

100 γρ. νιφάδες βρώμης jumbo

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για την επικάλυψη (προαιρετικά):


100 γρ. κεφίρ γιαούρτι

100 γρ. τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών

1–2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου

Οδηγίες:


Προετοιμασία χουρμάδων: Μουλιάστε τους χουρμάδες σε 150 ml ζεστό νερό με τη σόδα για περίπου 10 λεπτά. Στραγγίστε και κρατήστε 2-3 κουταλιές από το υγρό. Πολτοποιήστε τους χουρμάδες μαζί με το υγρό που κρατήσατε, μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη πάστα.

Αναμείξτε τα υλικά: Σε ένα μπολ, ανακατέψτε την πάστα χουρμάδων με τη ζάχαρη, τα αυγά και το ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια, προσθέστε το καρότο, τους ξηρούς καρπούς και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Συνδυάστε τα στερεά υλικά: Προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα μπαχαρικά και τις νιφάδες βρώμης. Ανακατέψτε απαλά.

Ολοκληρώστε το μείγμα: Προσθέστε το γάλα, ανακατέψτε και αδειάστε το μείγμα σε μια αντικολλητική φόρμα για κέικ.

Ψήσιμο: Ψήστε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 40-50 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει τελείως πριν το σερβίρετε.

Επικάλυψη (προαιρετικά): Ανακατέψτε το κεφίρ γιαούρτι, το τυρί κρέμα και το σιρόπι σφενδάμου μέχρι να γίνουν λεία και απλώστε πάνω από το κέικ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Στέφανος Παραστατίδης
ΠΑΣΟΚ: Ερωτήματα για τη διαφάνεια στην προμήθεια 177.000 κιτ ρομποτικής στα σχολεία
Το ΠΑΣΟΚ–ΚΙΝΑΛ ζητά επίσημες απαντήσεις για πιθανές υπερκοστολογήσεις και για την απουσία ενημέρωσης γύρω από την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.
ΠΑΣΟΚ: Ερωτήματα για τη διαφάνεια στην προμήθεια 177.000 κιτ ρομποτικής στα σχολεία
παν. ιωαννινων
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Αναγόρευση του Μ. Κανατζίδη σε Επίτιμο Καθηγητή του Τμήματος Χημείας
Πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων η τελετή αναγόρευσης του Καθηγητή του Northwestern University και Senior Scientist στο Argonne National...
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Αναγόρευση του Μ. Κανατζίδη σε Επίτιμο Καθηγητή του Τμήματος Χημείας
απθ
ΑΠΘ: Προσβασιμότητα & τεχνητή νοημοσύνη - Η καινοτομία στην υπηρεσία της συμπερίληψης
Μια ημερίδα που φωτίζει πώς η τεχνητή νοημοσύνη και η καινοτομία μπορούν – ή δεν μπορούν – να εξασφαλίσουν πραγματική προσβασιμότητα για όλους.
ΑΠΘ: Προσβασιμότητα & τεχνητή νοημοσύνη - Η καινοτομία στην υπηρεσία της συμπερίληψης
λοκ
Σοφία Ζαχαράκη: Στόχος των lockers στα σχολεία η βελτίωση της καθημερινότητας των μαθητών, ελαφρύνοντας την τσάντα, ενισχύοντας την υπευθυνότητα και την αυτοοργάνωση
Η νέα πρωτοβουλία για σχολικές θυρίδες και η συμβολή της στη βελτίωση της σχολικής πραγματικότητας
Σοφία Ζαχαράκη: Στόχος των lockers στα σχολεία η βελτίωση της καθημερινότητας των μαθητών, ελαφρύνοντας την τσάντα, ενισχύοντας την υπευθυνότητα και την αυτοοργάνωση