σαλα
Ό,τι πρέπει για ένα χορταστικό μεσημεριανό στο γραφείο ή για ένα γρήγορο βραδινό

Αυτή η σαλάτα είναι ο ιδανικός συνδυασμός γεύσης και θρεπτικών συστατικών, καθώς το άγριο ρύζι προσφέρει φυτικές ίνες, η ρόκα φρεσκάδα και τα ντοματίνια προσθέτουν γλυκιά και ξινούτσικη γεύση, ενώ το ψητό χαλούμι δίνει την απαραίτητη πρωτεΐνη.

Ελαφριά, αλλά και χορταστική, είναι η τέλεια επιλογή για ένα θρεπτικό μεσημεριανό γεύμα στο γραφείο ή ένα γρήγορο βραδινό.

Οι συνδυασμένοι αυτό το υγιεινό πιάτο, δεν προσφέρει μόνο γεύση, αλλά και ενέργεια για όλη την ημέρα.

Μπορούμε να ετοιμάσουμε τη σαλάτα από την προηγούμενη, βράζοντας το ρύζι, πλένοντας τα λαχανικά και ψήνοντας το χαλούμι. Επίσης ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ και το ρίχνουμε στη σαλάτα όταν έρθει η ώρα να την καταναλώσουμε.

Υλικά

Για 6 μερίδες

  •  180 γρ. άγριο ρύζι
  •  1 μεγάλο μάτσο άγρια ρόκα χοντροκομμένη
  •  250 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  •  1 αβοκάντο σε μικρά καρέ
  •  1 μικρό αγγούρι σε μισοφέγγαρα
  •  2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  •  2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  •  3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (με το πράσινο μέρος τους)
  •  200 γρ. χαλούμι σε φέτες πάχους περίπου ½ εκ.
  •  1 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  •  2 κ.σ. κουκουνάρι καβουρντισμένο

Για το ντρέσινγκ

  •  2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  •  80 ml ε.π. ελαιόλαδο
  •  2 κ.γ. μουστάρδα
  •  1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
  •  Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του. Το σουρώνουμε και το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει. Χτυπάμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιογενή, λεία σος.

  2. Τοποθετούμε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, αλείφουμε τη βάση του με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Ακουμπάμε προσεκτικά τις φέτες από το χαλούμι και τις ψήνουμε για περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.

  3. Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το ρύζι, τη ρόκα, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το μαϊντανό, το κουκουνάρι, το αβοκάντο, το αγγούρι και τα ντοματίνια. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε απαλά. Μεταφέρουμε τη σαλάτα σε πιατέλα.

  4. Κόβουμε, αν θέλουμε, το χαλούμι σε μικρότερα κομμάτια, τα προσθέτουμε στη σαλάτα και σερβίρουμε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τεχνητή Νοημοσύνη
Η τεχνητή νοημοσύνη στα σχολεία: Εργαλείο εξοικονόμησης χρόνου για τους εκπαιδευτικούς
Η κυβέρνηση της Αγγλίας ενθαρρύνει τη χρήση AI για βαθμολόγηση και επικοινωνία με γονείς – Με σαφείς οδηγίες για τα σχολεία
Η τεχνητή νοημοσύνη στα σχολεία: Εργαλείο εξοικονόμησης χρόνου για τους εκπαιδευτικούς
sklavenitis_12.jpg
Ο Σκλαβενίτης επενδύει στον Ασπρόπυργο: Θέσεις εργασίας στο νέο Κέντρο Διανομής
Θέσεις πλήρους απασχόλησης με παροχές και εταιρικά προνόμια – Μεταφορά προσωπικού από κεντρικά σημεία της Αττικής
Ο Σκλαβενίτης επενδύει στον Ασπρόπυργο: Θέσεις εργασίας στο νέο Κέντρο Διανομής
διακοπές
Οι Έλληνες θα κουνήσουν το μαντήλι… από το μπαλκόνι τους - Το 43% θεωρεί τις διακοπές πολυτέλεια
Η φετινή έρευνα της Alco αποτυπώνει την τουριστική ανισότητα ενός καλοκαιριού που για σχεδόν τους μισούς Έλληνες φαντάζει άπιαστο όνειρο – Πού οδηγεί...
Οι Έλληνες θα κουνήσουν το μαντήλι… από το μπαλκόνι τους - Το 43% θεωρεί τις διακοπές πολυτέλεια