σαλα
Ό,τι πρέπει για ένα χορταστικό μεσημεριανό στο γραφείο ή για ένα γρήγορο βραδινό

Αυτή η σαλάτα είναι ο ιδανικός συνδυασμός γεύσης και θρεπτικών συστατικών, καθώς το άγριο ρύζι προσφέρει φυτικές ίνες, η ρόκα φρεσκάδα και τα ντοματίνια προσθέτουν γλυκιά και ξινούτσικη γεύση, ενώ το ψητό χαλούμι δίνει την απαραίτητη πρωτεΐνη.

Ελαφριά, αλλά και χορταστική, είναι η τέλεια επιλογή για ένα θρεπτικό μεσημεριανό γεύμα στο γραφείο ή ένα γρήγορο βραδινό.

Οι συνδυασμένοι αυτό το υγιεινό πιάτο, δεν προσφέρει μόνο γεύση, αλλά και ενέργεια για όλη την ημέρα.

Μπορούμε να ετοιμάσουμε τη σαλάτα από την προηγούμενη, βράζοντας το ρύζι, πλένοντας τα λαχανικά και ψήνοντας το χαλούμι. Επίσης ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ και το ρίχνουμε στη σαλάτα όταν έρθει η ώρα να την καταναλώσουμε.

Υλικά

Για 6 μερίδες

  •  180 γρ. άγριο ρύζι
  •  1 μεγάλο μάτσο άγρια ρόκα χοντροκομμένη
  •  250 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  •  1 αβοκάντο σε μικρά καρέ
  •  1 μικρό αγγούρι σε μισοφέγγαρα
  •  2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  •  2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  •  3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (με το πράσινο μέρος τους)
  •  200 γρ. χαλούμι σε φέτες πάχους περίπου ½ εκ.
  •  1 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  •  2 κ.σ. κουκουνάρι καβουρντισμένο

Για το ντρέσινγκ

  •  2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  •  80 ml ε.π. ελαιόλαδο
  •  2 κ.γ. μουστάρδα
  •  1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
  •  Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του. Το σουρώνουμε και το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει. Χτυπάμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιογενή, λεία σος.

  2. Τοποθετούμε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, αλείφουμε τη βάση του με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Ακουμπάμε προσεκτικά τις φέτες από το χαλούμι και τις ψήνουμε για περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.

  3. Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το ρύζι, τη ρόκα, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το μαϊντανό, το κουκουνάρι, το αβοκάντο, το αγγούρι και τα ντοματίνια. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε απαλά. Μεταφέρουμε τη σαλάτα σε πιατέλα.

  4. Κόβουμε, αν θέλουμε, το χαλούμι σε μικρότερα κομμάτια, τα προσθέτουμε στη σαλάτα και σερβίρουμε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποιοι οδηγούν τα «ΑΟ» αυτοκίνητα στην Ελλάδα - Τι σημαίνουν οι μυστηριώδεις πινακίδες

Voucher 2250 ευρώ σε ανέργους με ΚΑΥΑΣ DYPAHS - ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΚΕΚ ΕΔΩ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 1/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΠΑ
ΕΚΠΑ: Νέες Ορκωμοσίες Μελών ΔΕΠ – Τα Ονόματα και τα Βιογραφικά τους
Η νέα τριπλέτα μελών ΔΕΠ του ΕΚΠΑ αντικατοπτρίζει το εύρος και την πολυμορφία της ελληνικής ακαδημαϊκής κοινότητας – από την Ιατρική Ακριβείας και...
ΕΚΠΑ: Νέες Ορκωμοσίες Μελών ΔΕΠ – Τα Ονόματα και τα Βιογραφικά τους
tiri
Μια απροσδόκητη πηγή μικροπλαστικών στην καθημερινή μας διατροφή
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό npj Science of Food, τα ώριμα τυριά περιέχουν κατά μέσο όρο 1.857 σωματίδια...
Μια απροσδόκητη πηγή μικροπλαστικών στην καθημερινή μας διατροφή
ΕΠΑΛ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
«Διάβαζα μετά τις 12 το βράδυ, όταν ησύχαζε το κεφάλι μου – Τα όνειρα μας δίνουν ζωή!» | Από ένα Εσπερινό ΕΠΑΛ στο Πανεπιστήμιο
Δύο ιστορίες έμπνευσης από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά: Στα 30 και στα 50, ξεκινούν πανεπιστημιακές σπουδές στην Κρήτη
«Διάβαζα μετά τις 12 το βράδυ, όταν ησύχαζε το κεφάλι μου – Τα όνειρα μας δίνουν ζωή!» | Από ένα Εσπερινό ΕΠΑΛ στο Πανεπιστήμιο