νοσοκομειο
Χαρακτηριστικό είναι ότι πολλοί γιατροί μεταβαίνουν στο νησί, αναλαμβάνουν υπηρεσία, αλλά λίγους μήνες μετά παραιτούνται

Σε μόνιμη έλλειψη ιατρικού προσωπικού είναι το νοσοκομείο Σαντορίνης το οποίο σήμερα βρίσκεται σε επιφυλακή εξαιτίας των συνεχών σεισμικών δονήσεων στο νησί.

Ο φόβος των κατοίκων εντείνεται όσο οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι είναι πιθανό να υπάρξει ένας μεγάλος σεισμός, γι’ αυτό και έχουν τεθεί σε συναγερμό όλες οι αρμόδιες αρχές όπως η ΕΜΑΚ, το ΕΚΑΒ και η πυροσβεστική.

Την ίδια ώρα όμως ο βασικότερος πυλώνας για μια ισχυρή σεισμική δόνηση το νοσοκομείο της Σαντορίνης, παραμένει διαχρονικά χωρίς ιατρικό προσωπικό.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι εργαζόμενοι στα δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) κάνουν έκκληση να ενισχυθεί άμεσα η νοσηλευτική μονάδα ώστε αν προκύψει τελικώς πράγματι ένας ισχυρός σεισμός, να μπορεί να ανταποκριθεί στις υγειονομικές ανάγκες.

Το άδειο νοσοκομείο Σαντορίνης

Το νοσοκομείο Σαντορίνης διαχειρίζεται η ΑΕΜΥ η ανώνυμη εταιρεία του υπουργείου υγείας που έχει υπό την επίβλεψή της και άλλες νοσηλευτικές μονάδες όπως είναι η κλινική του Ολυμπιακού χωριού. Λειτουργεί σχεδόν αυτόνομα και μπορεί να κάνει προσλήψεις χωρίς να περνάει η διαδικασία μέσα από το ΑΣΕΠ, ή για την περίπτωση των γιατρών μέσα από κρίσεις.

Πάρ’ αυτά η ΑΕΜΥ τα τελευταία χρόνια δεν έχει κατορθώσει να προσλάβει το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό ώστε να καλυφθούν οι ιατρικές ανάγκες των νησιωτών. Χαρακτηριστικό είναι ότι πολλοί γιατροί μεταβαίνουν στο νησί, αναλαμβάνουν υπηρεσία αλλά λίγους μήνες μετά παραιτούνται εξαιτίας του τραγικού φόρτου εργασίας, αφού καλούνται να εφημερεύουν σχεδόν καθημερινά.

Ο μισθός του γιατρού που αναλαμβάνει στο νοσοκομείο της Σαντορίνης κυμαίνεται μεικτά στα 9.000€, αλλά οι ώρες εργασίας ξεπερνούν κατά πολύ τα νόμιμα, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να εξαντλούνται και να αποχωρούν άρον άρον από τον νησιωτικό προορισμό.

Ταυτόχρονα η δυσκολία ανεύρεσης στέγης με ικανοποιητικό ενοίκιο αποτελεί άλλο ένα βασικό πρόβλημα για τη Σαντορίνη και γι αυτό δεν την προτιμούν γιατροί και νοσηλευτές για να εργαστούν.

Σύμφωνα μάλιστα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, το νοσοκομείο είναι σήμερα χωρίς κανέναν παθολόγο, χωρίς κανέναν καρδιολόγο, χωρίς κανέναν μικροβιολόγο, χωρίς κανέναν παιδίατρο ενώ δυσκολίες υπάρχουν και σε όλες τις άλλες ειδικότητες γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού.

Για το λόγο αυτό απευθύνει έκκληση ώστε άμεσα το νοσοκομείο Σαντορίνης να ενισχυθεί με γιατρούς και λοιπό προσωπικό επαρκώς σε όλες τις ειδικότητες για να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε περίπτωση ανάγκης.

Πάντως δεν θεωρείται τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια έχει γιγαντωθεί ο ιδιωτικός τομέας της υγείας στο νησί, αφού κάθε λίγο και λιγάκι ξεφυτρώνουν νέες ιδιωτικές κλινικές, διαγνωστικά κέντρα αλλά και ιατρεία, καθώς ο δημόσιος τομέας παροχής υπηρεσιών υγείας σχεδόν δεν υφίσταται.

Άλλωστε ακόμη και η κάλυψη των Επειγόντων Περιστατικών στο δημόσιο Νοσοκομείο της Σαντορίνης γίνεται με μετακίνηση ιατρικού προσωπικού από τα περιφερειακά ιατρεία. Κάτι που ενισχύσει την ανασφάλεια των κατοίκων οι οποίοι θέλοντας και μη, απευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα ή μετακινούνται στην Αθήνα για τις ιατρικές τους ανάγκες.

Πηγή: ethnos.gr

Διαβάστε επίσης στο ethnos.gr

«Δεν διαπραγματευόμαστε τη δημόσια ασφάλεια»: Λουκέτα στο γήπεδο Ιωνικού και στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Φιλαδέλφειας

Αντώνης Κανάκης για την κακοποίηση του τρίχρονου Άγγελου: «Εύχομαι η κόλαση να είναι αληθινή»

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο βουλευτής της ΝΙΚΗΣ, Νίκος Βρεττός
Νίκη: Απομακρύνεται ο Νίκος Βρεττός από την Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Η «Νίκη» απομάκρυνε τον βουλευτή της Νίκο Βρεττό από την Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ μετά τη στήριξη της πρότασης της ΝΔ για Πρόεδρο - Παραπέμπεται...
Νίκη: Απομακρύνεται ο Νίκος Βρεττός από την Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Σε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Bio3 Forum 2025, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης για Trust Your Stars: «Δεν είμαι ικανοποιημένος με το πρόγραμμα, δικαιολογημένα τα παράπονα»
«Ορισμένα από τα παράπονα που διατυπώθηκαν ήταν δικαιολογημένα»: Ο πρωθυπουργός παραδέχεται προβλήματα στην αξιολόγηση των ερευνητικών προτάσεων
Κυριάκος Μητσοτάκης για Trust Your Stars: «Δεν είμαι ικανοποιημένος με το πρόγραμμα, δικαιολογημένα τα παράπονα»
ypoyrgeio paideias kai thriskeymaton
Παράταση θητείας Υποδιευθυντή στη Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Αχαρνών
Συνέχιση καθηκόντων Υποδιευθυντή στη Θεματική Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Αχαρνών
Παράταση θητείας Υποδιευθυντή στη Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Αχαρνών
επιδομα
Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2024-2025: Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα για τη χορήγησή του
Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα για το στεγαστικό επίδομα – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την ηλεκτρονική αίτηση
Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2024-2025: Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα για τη χορήγησή του