agrotes trakter
INTIME/Δελτίο τύπου / POOL
Σχεδιάζουν μπλόκα στην Εθνική

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι αγρότες σε ολόκληρη την χώρα, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση πως δεν τήρησε τις υποσχέσεις της. Ταυτόχρονα διαμηνύουν ότι θα ξεκινήσουν άμεσα κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, που πραγματοποιήθηκε στα μέσα Δεκεμβρίου στη Νίκαια της Λάρισας, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου, θα βγουν τρακτέρ στις πλατείες των χωριών.

Εκπρόσωποι αγροτών από 67 Συλλόγους και 27 Ομοσπονδίες και εκπροσώπους φορέων από όλη την Ελλάδα, που συμμετείχαν στην σύσκεψη, αποφάσισαν να στήσουν μπλόκα στην εθνική οδό. Σε περίπτωση που η κυβέρνηση αρνηθεί να συζητήσει, θα κλιμακώσουν με μπλόκα σε λιμάνια και αεροδρόμια, σε τελωνεία και σύνορα για να ασκηθεί ακόμη μεγαλύτερη πίεση στην κυβέρνηση για την επίλυση των προβλημάτων τους.

Στη Λιβαδειά, οι αγρότες της Βοιωτίας πραγματοποιούν για 30ή μέρα κατάληψη στο διοικητήριο. Επισημαίνουν τα προβλήματα άρδευσης που αντιμετωπίζουν που, σύμφωνα με τους ίδιους, απειλούν την καλλιεργητική δραστηριότητα και την οικονομική τους βιωσιμότητα.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μαθητές στο σχολείο
«Ολυμπιακή Εβδομάδα» στα Δημοτικά: Πενθήμερο δράσεων αλλάζει το πρόγραμμα μαθημάτων
Μαθητές γνωρίζουν την ιστορία και τις αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων μέσα από βιωματικές και ψηφιακές δραστηριότητες
«Ολυμπιακή Εβδομάδα» στα Δημοτικά: Πενθήμερο δράσεων αλλάζει το πρόγραμμα μαθημάτων