Thumbnail
Η απάντηση για την ιδανική αποτοξίνωση κρύβεται πίσω από αυτό το λαχανικό

Ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Johns Hopkins ανακάλυψαν ότι το μπρόκολο περιέχει μια ουσία, τη σουλφοραφάνη, η οποία, όταν ενεργοποιείται από το ένζυμο μυροσινάση, ενισχύει τη δραστηριότητα συγκεκριμένων γονιδίων στο σώμα, διεγείροντας την παραγωγή αντιοξειδωτικών και αποτοξινωτικών ενζύμων.

Η σουλφοραφάνη, μόλις εισέλθει στον οργανισμό, συνδέεται με έναν υποδοχέα στα κύτταρα (Keap1) και ενεργοποιεί τον παράγοντα nrf2. Αυτός ο παράγοντας μεταβαίνει στον πυρήνα του κυττάρου, όπου συνδέεται με έναν άλλο υποδοχέα (ARE), ξεκινώντας τη διαδικασία ενεργοποίησης των γονιδίων που είναι υπεύθυνα για την αποτοξίνωση. Αυτή η διαδικασία, που ονομάζεται φάση ΙΙ, πραγματοποιείται στο ήπαρ και βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών από τον οργανισμό, καθιστώντας τις λιγότερο επιβλαβείς και ευκολότερες στην αποβολή.

Η αποτοξίνωση είναι μια καθημερινή ανάγκη του οργανισμού, καθώς οι τοξίνες συσσωρεύονται από διάφορες πηγές, όπως ο κυτταρικός μεταβολισμός, η περιβαλλοντική ρύπανση, η κακή διατροφή, τα φάρμακα, το αλκοόλ και το κάπνισμα. Τα σημάδια της ανεπαρκούς αποτοξίνωσης περιλαμβάνουν εύκολη κόπωση, αδιαθεσία και γενική αδυναμία.

Για τη βελτίωση αυτής της διαδικασίας, η χρήση συμπληρωμάτων διατροφής με ενεργοποιημένη σουλφοραφάνη μπορεί να αποτελέσει μια καλή λύση, παρέχοντας στον οργανισμό τη δυνατότητα για καθημερινή αποτοξίνωση και προστασία, χωρίς την ανάγκη για το ένζυμο μυροσινάση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), λογότυπο
ΙΕΠ: Αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε θέσεις Επιστημονικού Προσωπικού (Πρόσκληση)
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ξεκινά στις 24 Μαρτίου 2026, ώρα 15:00 και ολοκληρώνεται στις 21 Απριλίου 2026, ώρα 15:00.
ΙΕΠ: Αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε θέσεις Επιστημονικού Προσωπικού (Πρόσκληση)
ασθενοφόρο, ΕΚΑΒ
Τραγωδία στην Υπάτη: 68χρονος σκοτώθηκε από πτώση δέντρου σε αγροτική εργασία
Το δυστύχημα σημειώθηκε μπροστά στη σύζυγό του – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του
Τραγωδία στην Υπάτη: 68χρονος σκοτώθηκε από πτώση δέντρου σε αγροτική εργασία
εκδηλωση
Εκδήλωση: «Το σχολείο σε κρίση: εκπαίδευση και εκπαιδευτικοί υπό διωγμό - μαθητές στο στόχαστρο... Η απάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος»
Η εκδήλωση θα διεξαχθεί σήμερα στις 19:00, ΕΔΟΘ (Πρ. Κορομηλά 51)
Εκδήλωση: «Το σχολείο σε κρίση: εκπαίδευση και εκπαιδευτικοί υπό διωγμό - μαθητές στο στόχαστρο... Η απάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος»