Τα δύο τρόφιμα που είναι βλαβερά για τα παιδιά - Τι λέει γιατρός
«Είμαι γιατρός και αρνούμαι να δώσω στα παιδιά μου δύο βλαβερά τρόφιμα που καταναλώνουν πολλά παιδιά» -

Η διατροφή των παιδιών είναι πολύ σημαντική για την ανάπτυξή τους, αλλά και για τη μείωση του κινδύνου ασθενειών αργότερα στη ζωή τους. Στο πλαίσιο αυτό, κορυφαία διατροφολόγος και γιατρός αποκάλυψε τα δύο είδη τροφίμων που απαγορεύει αυστηρά στα παιδιά της να καταναλώνουν.

Η Δρ. Federica Amati, καταξιωμένη συγγραφέας του «Every Body Should Know This» και επικεφαλής διατροφολόγος στην εταιρεία επιστήμης υγείας Zoe, που συνίδρυσε με τον Tim Spector, έχει δύο κόρες, τη διατροφή των οποίων φροντίζει να ελέγχει σχολαστικά.

Σε μια ειλικρινή συζήτηση με τους The Times, η Δρ. Amati μοιράστηκε τη δέσμευσή της να διατηρεί τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα μακριά από το σπίτι της, επισημαίνοντας δύο συγκεκριμένα προϊόντα που είναι εντελώς εκτός ορίων.

Τα δύο τρόφιμα που απαγορεύει η γιατρός στα παιδιά της

Η Δρ. Amati ήταν ξεκάθαρη σχετικά με τη στάση της για τα αναψυκτικά, δηλώνοντας: «Δεν βλέπω κανένα όφελος από την κατανάλωση αναψυκτικών. Αυτό είναι κάτι στο οποίο είμαι πολύ κάθετη. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να τα καταναλώνουν, γιατί τα ανθρακούχα ποτά είναι τα χειρότερα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα (UPF) που υπάρχουν», εξηγεί.

Η προσέγγισή της αυτή επεκτείνεται και στα παιδικά γιαούρτια με γεύσεις. «Τα παιδικά γιαούρτια έχουν μερικά από τα υψηλότερα ποσοστά ζάχαρης στη βιομηχανία τροφίμων. Έχω δύο κόρες και είναι πολύ σημαντικό να έχουν καλή σχέση με το φαγητό. Εγώ μεγάλωσα σε μια ιταλική οικογένεια που πάντα σκεφτόταν το φαγητό ως απόλαυση και ότι δεν υπάρχει “καλό” ή “κακό“» εξηγεί η ίδια.

Η σύνδεση των εξαιρετικά επεξεργασμένων τροφίμων με τον καρκίνο του παχέος εντέρου

Τις τελευταίες δεκαετίες, τα ποσοστά καρκίνου του εντέρου (καρκίνος του παχέος εντέρου), έχουν μειωθεί σε άτομα άνω των 65 ετών. Ωστόσο, έχει σημειωθεί μια κατακόρυφη αύξηση τουλάχιστον 50% σε άτομα κάτω των 50 ετών, με τους θανάτους από τη νόσο να προβλέπεται να είναι κατά ένα τρίτο υψηλότεροι φέτος από ό,τι το 2018.

Διάφοροι παράγοντες θα μπορούσαν να συμβάλλουν σε αυτή την τάση, αλλά η κύρια υποψία πέφτει στη διατροφή μας, ιδιαίτερα στα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα.

Υπάρχουν αυξανόμενα στοιχεία που υποδηλώνουν μια σύνδεση μεταξύ του καρκίνου του παχέος εντέρου και της διαταραχής του μικροβιώματος του εντέρου, του οικοσυστήματος των μικροβίων που κατοικούν στο έντερό μας. Ορισμένα συγκεκριμένα μικρόβια μπορεί να διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο στην αρχική ανάπτυξη του καρκίνου.

«Αγοράζετε αυθεντικά τρόφιμα, είτε είναι φρέσκα, κονσερβοποιημένα, κατεψυγμένα ή αποξηραμένα. Εάν χρησιμοποιούμε τέτοια τρόφιμα στα περισσότερα γεύματά μας, τότε βρισκόμαστε σε ένα μέρος όπου το πρόσθετο σνακ που μπορεί να αγοράσουμε ή το επιδόρπιο που απολαμβάνουμε με φίλους γίνεται μειοψηφία του διατροφικού μας προτύπου, μια περιστασιακή προσθήκη», προσθέτει.

«Μόλις αρχίσετε να τρώτε περισσότερα από τα φαγητά που σας κάνουν καλό, είναι λιγότερο πιθανό να θέλετε να φάτε μια σοκολάτα», καταλήγει.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kne-logotypo-1200x700.jpg
Καταδίκη της επίθεσης από την ΚΝΕ: «Τραμπούκικη ενέργεια που εξυπηρετεί τον αποπροσανατολισμό»
«Η απάντηση θα δοθεί στις φοιτητικές εκλογές», τονίζει η οργάνωση
Καταδίκη της επίθεσης από την ΚΝΕ: «Τραμπούκικη ενέργεια που εξυπηρετεί τον αποπροσανατολισμό»
nekros
Τραγωδία στο Κερατσίνι: Βρέθηκε νεκρός στην αποθήκη του σπιτιού του ο 43χρονος που αγνοούνταν από τις 28 Απριλίου
Τραγικό τέλος στην υπόθεση εξαφάνισης – Νεκρός στην αποθήκη του σπιτιού του ο 43χρονος που αναζητούνταν από τις 28 Απριλίου
Τραγωδία στο Κερατσίνι: Βρέθηκε νεκρός στην αποθήκη του σπιτιού του ο 43χρονος που αγνοούνταν από τις 28 Απριλίου
iaponia
Σοκ στην Οσάκα: Άνδρας έπεσε με το αυτοκίνητο σε μαθητές – «Είχα βαρεθεί τα πάντα»
Επτά παιδιά τραυματίστηκαν αλλά νοσηλεύονται εκτός κινδύνου – Ο δράστης συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας
Σοκ στην Οσάκα: Άνδρας έπεσε με το αυτοκίνητο σε μαθητές – «Είχα βαρεθεί τα πάντα»
xrisoxoidis
Χρυσοχοΐδης για Νομική: «Μόνο η σύλληψη αξίζει στους κουκουλοφόρους»
Οργή Χρυσοχοΐδη για την επίθεση στη Νομική – Βολές κατά των πανεπιστημιακών αρχών για αδράνεια στην εφαρμογή του νόμου
Χρυσοχοΐδης για Νομική: «Μόνο η σύλληψη αξίζει στους κουκουλοφόρους»