Ζευγάρι
Αποκαλύπτει πολλά για την προσωπικότητά σας

Το πιθανότερο είναι ότι κοιμάστε στην ίδια πλευρά του κρεβατιού κάθε βράδυ. Ακόμα και αν κοιμάστε με σύντροφο, πιθανότατα θα προτιμάτε περισσότερο τη μια πλευρά από την άλλη. Αλλά αυτό που μπορεί να φαίνεται σαν μια απλή συνήθεια μπορεί να αποκαλύψει πολλά περισσότερα για εσάς από ό,τι νομίζετε, σύμφωνα με έρευνα.

Μια μελέτη που διεξήχθη από το OnePoll για το Slumber Cloud ανέλυσε τις προτιμήσεις ύπνου 2.000 Αμερικανών και διαπίστωσε ότι η πλευρά του κρεβατιού που κοιμάται κανείς σχετίζεται στενά με τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους.

Τι δείχνει αν κοιμάστε στην αριστερή πλευρά του κρεβατιού

Πιθανότατα χρησιμοποιείτε περισσότερο το αριστερό μέρος του εγκεφάλου σας, που σημαίνει ότι είστε πιο ευφάνταστοι και δημιουργικοί. Τα αποτελέσματα έδειξαν επίσης ότι οι άνθρωποι που κοιμούνται στην αριστερή πλευρά του κρεβατιού προτιμούν τη μουσική των παλαιότερων εποχών, τις δραματικές ταινίες και την μπύρα και συχνά κλίνουν προς τα αριστερά πολιτικά.

Η Hope Bastine, ψυχολόγος και ειδικός στον ύπνο στην εταιρεία στρωμάτων Simba, είπε στο Cosmopolitan ότι αυτά τα ευρήματα υποστηρίζονται από προηγούμενη έρευνα, η οποία δείχνει ότι οι άνθρωποι που κοιμούνται στα αριστερά είναι πιθανό να είναι πιο χαρούμενοι από όσους κοιμούνται στη δεξιά πλευρά του κρεβατιού.

«Μια θετική προοπτική επιτρέπει σε όσους κοιμούνται στα αριστερά να είναι πιο ικανοί στην αντιμετώπιση ενός μεγάλου φόρτου εργασίας, πράγμα που σημαίνει ότι δεν καταβάλλονται τόσο εύκολα από μια αγχωτική μέρα», ανέφερε.

«Όσοι κοιμούνται στα αριστερά πιστεύουν ότι είναι πιο ήρεμοι από τον σύντροφό τους σε μια κρίση και έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση γενικά», πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε επίσης ότι όσοι κοιμούνται στην αριστερή πλευρά πιστεύεται ότι έχουν μεγαλύτερο επίπεδο ικανοποίησης από την εργασία από εκείνους που κοιμούνται στη δεξιά πλευρά.

Τι δείχνει αν κοιμάστε στη δεξιά πλευρά του κρεβατιού

Σε αυτή την περίπτωση, οι ερευνητές λένε ότι πιθανώς χρησιμοποιείτε περισσότερο το δεξί του εγκεφάλου σας, που σημαίνει ότι είστε πιο αναλυτικοί και λογικοί. Μπορεί επίσης να απολαμβάνετε τη ροκ μουσική, τις ταινίες δράσης και το κρασί και πιθανότατα τείνετε προς τη δεξιά πλευρά του πολιτικού φάσματος.

Αν και μπορεί να έχουν μια πιο απαισιόδοξη προοπτική, όσοι κοιμούνται στη δεξιά πλευρά είναι επίσης πιο πιθανό να είναι προσγειωμένοι και προετοιμασμένοι για τα χειρότερα σενάρια, είπε η Bastine.

Τι άλλο επηρεάζει η πλευρά του κρεβατιού που επιλέγετε

Εάν είστε δύσπιστοι ότι η πλευρά σας στο κρεβάτι καθορίζεται από την προσωπικότητά σας, αποδεικνύεται ότι υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μπορούν να παίξουν ρόλο.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το 40% των ανθρώπων επιλέγουν την πλευρά του κρεβατιού που τους είναι πιο εύκολο να πέσουν και να σηκωθούν από το κρεβάτι, ενώ το 31% παίρνουν την απόφασή τους με βάση το τι προτιμά ο σύντροφός τους. Ένα άλλο 25% επιλέγει την πλευρά που έχει την καλύτερη θέα στην τηλεόραση.

Παράγοντες όπως η εύρεση ενός υπέροχου παπλώματος που να ταιριάζει στο κρεβάτι σας μπορεί επίσης να έχουν κάποια σχέση με αυτό.

Τι άλλο έδειξε η μελέτη για τις συνήθειες ύπνου;

Ανεξάρτητα από το αν κοιμάστε αριστερά ή δεξιά, αν δεν αισθάνεστε ξεκούραστοι όταν ξυπνάτε κάθε μέρα, δεν είστε μόνοι. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο μέσος άνθρωπος κοιμάται μόλις έξι ώρες και 22 λεπτά κάθε βράδυ. Ακόμη χειρότερα, σχεδόν το ένα τέταρτο των Αμερικανών (22%) κοιμούνται μόνο περίπου τέσσερις έως πέντε ώρες.

Και καθώς η επιστήμη έχει αποδείξει ξανά και ξανά πόσο επιβλαβής μπορεί να είναι η ανεπαρκής ανάπαυση για την υγεία σας, οι ειδικοί συμβουλεύουν τακτικά σχετικά με το πώς να έχετε περισσότερο και καλύτερο ύπνο.

Πηγή: oloygeia

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκλογές
Υπουργείο Παιδείας: Δεν ισχύει ο διετής αποκλεισμός για αναπληρωτές που παραιτήθηκαν για συμμετοχή στις Ευρωεκλογές
Τα ίδια τυγχάνουν εφαρμογής και για όσους προσλήφθηκαν βάσει των ειδικών διατάξεων του άρθρου 86 του ν.4547/2018, ήτοι κατόπιν έκδοσης ειδικής...
Υπουργείο Παιδείας: Δεν ισχύει ο διετής αποκλεισμός για αναπληρωτές που παραιτήθηκαν για συμμετοχή στις Ευρωεκλογές