μηνιγγιτιδα
Δεν εμπνέει ανησυχία η κατάστασή του – Για μεμονωμένο κρούσμα μιλούν οι γιατροί - Παράλληλα κρούσμα Μηνιγγίτιδας βρέθηκε και σε φοιτητές

Μηνιγγίτιδα διαπιστώθηκε σε μαθητή σχολείου της Καλαμάτας, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για νοσηλεία, με την κατάστασή του να μην εμπνέει ανησυχία.

Για το κρούσμα ενημερώθηκαν η Διεύθυνση του σχολείου, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Δήμος Καλαμάτας, το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας και υγειονομικός υπεύθυνος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες του eleftheriaonline.gr, δεν δημοσιοποιήθηκε για να μην υπάρξει πανικός λόγω των απανωτών κρουσμάτων.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά υπήρχε επιτήρηση των επαφών του μαθητή και του σχολείου και δεν παρουσιάστηκε κάποιο άλλο περιστατικό.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, το τελευταίο δεκαπενθήμερο υπήρξε διάγνωση οκτώ κρουσμάτων στην Πάτρα και πέντε στη Λάρισα.

Οι γιατροί πάντως, εμφανίζονται καθησυχαστικοί, δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος επιδημίας και αποδίδουν την εμφάνιση της νόσου στις ασυνήθιστες για την εποχή κλιματολογικές συνθήκες.

Να σημειωθεί ότι τα βασικά συμπτώματα είναι πυρετός και εξάνθημα και ειδικά τα νεαρά άτομα θα πρέπει να απευθύνονται άμεσα σε γιατρό.

«Τη μηνιγγίτιδα την γνωρίζουμε, τη διαχειριζόμαστε»

«Είναι σε έξαρση όλα και το θέμα με τη μηνιγγίτιδα προκαλεί ανησυχία γιατί έχουμε και το καρναβάλι στην Πάτρα. Τη μηνιγγίτιδα την γνωρίζουμε, τη διαχειριζόμαστε. Πρέπει να ξέρουμε ότι με τα βασικά συμπτώματα δηλαδή την έντονη κεφαλαλγία, πυρετό, εξανθήματα, αμέσως να πάμε στον γιατρό», λέει η Ματίνα Παγώνη.

Ακόμη, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, πρόσθεσε ότι «η αντιμετώπιση του προβλήματος είναι ιατρική, υπάρχουν τα πρωτόκολλα, αυτό που φοβόμαστε είναι οι επιπλοκές γιατί έχουμε και θανάτους».

Φόβοι για διασπορά του ιού μεταξύ των φοιτητών

Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται στη ΜΕΘ, ο 20χρονος φοιτητής στην Πάτρα, που προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα.

Το τρίτο κρούσμα της ασθένειας σε διάστημα μικρότερο των δύο μηνών μεταξύ φοιτητών στην Πάτρα έχει θορυβήσει την ιατρική κοινότητα.

Ο 20χρονος είναι φοιτητής του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με έδρα το πρώην ΤΕΙ, στο Κουκούλι και αυτό δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερο προβληματισμό στους επιστήμονες, για το ενδεχόμενο ο ιός να «κυκλοφορεί» σε έκταση μεταξύ των φοιτητών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σκηνές έντασης στη Βουλή μπροστά σε μαθητές: «Μάσα», «γυμνοσάλιαγκας», «τσαμπατζού»

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Θλιμμένη δασκάλα σε τάξη και πίσω σκιές ανθρώπων
Μπορεί ο εκφοβισμός των εκπαιδευτικών να χωρέσει σε έναν αριθμό;
Το ερώτημα που τίθεται είναι αν η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει ως στόχο την ουσιαστική κατανόηση του φαινομένου ή αν έγινε για λόγους στατιστικού...
Μπορεί ο εκφοβισμός των εκπαιδευτικών να χωρέσει σε έναν αριθμό;
ΕΝΦΙΑ
ΕΝΦΙΑ 2025: Όλες οι εκπτώσεις, οι απαλλαγές και οι επιβαρύνσεις - Πώς θα εκτυπώσετε τα εκκαθαριστικά
Το πλάνο των δόσεων και η εξόφληση - Τι πρέπει να προσέξουν οι φορολογούμενοι στο Ε2
ΕΝΦΙΑ 2025: Όλες οι εκπτώσεις, οι απαλλαγές και οι επιβαρύνσεις - Πώς θα εκτυπώσετε τα εκκαθαριστικά
Επιδόματα ΟΠΕΚΑ
ΟΠΕΚΑ: Αντίστροφη μέτρηση για τις πληρωμές Μαρτίου – Πότε θα είναι διαθέσιμα τα χρήματα
Οι 16 κατηγορίες παροχών που πιστώνονται - Διευκρινίσεις για τη διαδικασία και τις αιτήσεις
ΟΠΕΚΑ: Αντίστροφη μέτρηση για τις πληρωμές Μαρτίου – Πότε θα είναι διαθέσιμα τα χρήματα