τεστ
Αυτό που βλέπετε πρώτα μπορεί να αποκαλύψει τους κρυφούς φόβους σας

Ένα νέο τεστ προσωπικότητας υπόσχεται να σας αποκαλύψει τους υποσυνείδητους φόβους σας και τι τους πυροδοτεί.

Οι εικόνες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανακαλύψουν οι ψυχολόγοι την προσωπικότητα και το υποσυνείδητό σας. Αυτό που εντοπίζετε πρώτα σε μία εικόνα μπορεί να αποκαλύψει πολλά για την προσωπικότητα σας.

Τι βλέπετε πρώτα σε αυτή την εικόνα;

Αν είδατε ένα μικρό κορίτσι

Μπορεί να έχετε καταπιεσμένους φόβους από την παιδική σας ηλικία. Το μυαλό ενός παιδιού έχει πολλά διαφορετικά γεγονότα που μπορούν να το επηρεάσουν. Ωστόσο, αν δεν εξηγηθούν σωστά, μπορεί να βγουν στην ενήλικη ζωή με διάφορους τρόπους, όπως ο εθισμός, ο φόβος, οι ακατάλληλες επιθυμίες και τα γνωστικά μοτίβα.

Για τη συναισθηματική σας ανάπτυξη, η σχέση σας με τη μητέρα σας είναι σημαντική. Εάν έπρεπε να περάσετε πολύ χρόνο μακριά από τη μητέρα σας ή δεν είχατε πολλή στοργή όσο μεγαλώνατε, είναι πιθανό να έχετε ασυνείδητους φόβους. Αυτό μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα λήψης αποφάσεων και ανάληψης ευθυνών.

Αυτό μπορεί επίσης να συμβεί κατά τη διάρκεια της βρεφικής ηλικίας ή ακόμη και κατά τη διάρκεια του τοκετού ή της κύησης.

Αν είδατε μια πεταλούδα

Η πεταλούδα συνήθως συμβολίζει τη θετικότητα. Ωστόσο, έχει μια ασυνείδητη σημασία που προέρχεται από πιο σκοτεινό μέρος. Ο ασυνείδητος φόβος σας μπορεί να αφορά το ότι χάνετε ευκαιρίες. Επίσης, μπορεί να έχετε καταπιεσμένα συναισθήματα θλίψης για ανθρώπους που δεν είναι πια μαζί σας.

Αν είδατε ένα βατόμουρο

Σε αυτή την περίπτωση, το βατόμουρο στην εικόνα είναι τοποθετημένο στο κέντρο και είναι μεγαλύτερο από το πραγματικό μέγεθος του μούρου, και αυτό συμβαίνει επειδή αντιπροσωπεύει την καρδιά. Είναι ένα σύμβολο της αγάπης.

Αν είδατε πρώτα το βατόμουρο, αυτό σημαίνει ότι η απάντηση σε αυτό που ψάχνετε βρίσκεται στην πραγματικότητα στην καρδιά σας. Ο ασυνείδητος φόβος σας προέρχεται από την αντίσταση στην αγάπη χωρίς να το γνωρίζετε.

Αν είδατε μια αράχνη

Ένας από τους πιο κοινούς φόβους των ανθρώπων είναι ο φόβος για τις αράχνες. Στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν μηχανισμό επιβίωσης που μας βοήθησε να είμαστε σε εγρήγορση για τους μικρούς κινδύνους που μας περιτριγύριζαν. Ωστόσο, όταν πρόκειται για σύμβολα, η αράχνη δείχνει ότι μπορεί να φοβάστε ότι το περιβάλλον σας δεν είναι ασφαλές.

Βλέποντας πρώτα αυτή τη φιγούρα σημαίνει ότι δεν αισθάνεστε ασφαλείς σε ένα περιβάλλον. Ελέγχετε πάντα τις λεπτομέρειες και σχεδόν πάντα βρίσκετε κάτι επικίνδυνο. Αυτό σας εμποδίζει να δείτε την ομορφιά που σας περιβάλλει και τις ευτυχισμένες στιγμές. Το πιο πιθανό είναι να σκέφτεστε υπερβολικά την κάθε σας κίνηση.

Αν είδατε τα δέντρα

Το δέντρο είναι ένα σημαντικό ψυχολογικό σύμβολο. Στην πραγματικότητα, χρησιμοποιείται σε ψυχαναλυτικά τεστ που μπορούν να αξιολογήσουν τον ψυχισμό ανάλογα με το πού το άτομο σχεδιάζει το δέντρο σε ένα κομμάτι χαρτί. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, δεδομένου ότι το δέντρο συμβολίζει τις ρίζες μας, έχει ένα βαθύτερο νόημα.

Τα δέντρα που σχηματίζουν μια γέφυρα σημαίνουν ότι μπορεί να έχετε μια εσωτερική σύγκρουση που δεν έχετε ακόμη λύσει. Έτσι, αυτό θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι έχετε φόβο να αποδεχτείτε μια ασυνείδητη συναισθηματική σύγκρουση. Αναπτύσσετε την ταυτότητά σας γύρω από τη σκιά της αντίστασης.

Αν είδατε αρκουδάκια

Οι περισσότεροι από εμάς, όταν ήμασταν παιδιά, βρίσκαμε παρηγοριά αγκαλιάζοντας το αρκουδάκι μας. Είναι σαν ένα μέρος όπου υπήρχε ζεστασιά, ασφάλεια και κατανόηση. Λοιπόν, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ένα αρκουδάκι αντιπροσωπεύει έναν φίλο που μπορεί να σας καταλάβει άνευ όρων.

Ωστόσο, στην εικόνα, τα αρκουδάκια είναι λίγο στριμμένα, και αν τα είδατε πρώτα, αυτό λέει κάτι πολύ περίεργο για τον εαυτό σας. Στην πραγματικότητα φοβάστε να φοβηθείτε. Αυτό πιθανότατα οφείλεται σε ασυνείδητο τραύμα που πιθανότατα συνέβη κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας, σε μια εποχή που φοβόσασταν αλλά δεν είχατε τίποτα για να παρηγορηθείτε.

Αν είδατε ένα κρανίο

Το να βλέπεις πρώτα το κρανίο μπορεί να σημαίνει ότι δυσκολεύεσαι να πάρεις αποφάσεις, ειδικά αν έχεις να αντιμετωπίσεις σημαντικά ζητήματα. Αυτό θα μπορούσε να οφείλεται σε χαμηλή αυτοεκτίμηση. Δεν εμπιστεύεστε τον εαυτό σας αρκετά ώστε να κάνετε το επόμενο βήμα και να πράξετε το σωστό.

Το πρόβλημά σας με την αυτοεκτίμηση μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι ποτέ δεν εκτιμηθήκατε από τους γονείς ή τους στενούς σας φίλους για τα επιτεύγματά σας και νιώθατε ότι ποτέ δεν ήσασταν αρκετά καλοί.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βιασμός
Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 42χρονο- Κακοποιούσε και εξέδιδε την 40χρονη σύντροφό του για τρία χρόνια
Η 40χρονη ανέφερε ότι τα τελευταία έτη διατηρεί δεσμό και συμβιεί με τον 42χρονο, ο οποίος ασκεί επανειλημμένα σωματική βία σε βάρος της, καθώς και...
Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 42χρονο- Κακοποιούσε και εξέδιδε την 40χρονη σύντροφό του για τρία χρόνια