Thumbnail
Το καλύτερο φρούτο στον κόσμο είναι ελληνικό – Η λίστα με τη… ζουμερή 10άδα

Από τα εύφορα εδάφη της Ελλάδας μέχρι τα καταπράσινα δάση της Βραζιλίας, ο κόσμος φιλοξενεί μια ποικίλη σειρά από εκλεκτά φρούτα, το καθένα με μοναδική γεύση, άρωμα και θρεπτική αξία.

Μάλιστα, ο κατάλογος του Tasteatlas με τα 84 κορυφαία φρούτα στον κόσμο παρέχει μια συναρπαστική εικόνα ορισμένων από αυτές τις απολαυστικές προσφορές με την πρωτιά να πηγαίνει στην Ελλάδα και τη χώρα μας να εκπροσωπείται δύο φορές στην πρώτη δεκάδα.

Την πρωτιά της σχετικής λίστας κατέχουν τα ροδάκινα Νάουσας, ενώ λίγες θέσεις πιο κάτω, στην 7η θέση, βρίσκονται και τα μανταρίνια Χίου.

Μάλιστα, οι επιτυχίες δεν σταματούν εκεί, αφού συνολικά 9 από τα 84 φρούτα είναι ελληνικής προέλευσης.

Το Taste Atlas αναφέρει ότι «παρά το γεγονός ότι προέρχονται από την Κίνα, οι άριστες καιρικές και εδαφικές συνθήκες σε συνδυασμό με τη συστηματική καλλιέργεια τα έκαναν να προσαρμοστούν στη Μεσόγειο και γρήγορα έγιναν από τα πιο δημοφιλή φρούτα στην Ελλάδα».

«Μαζεύονται όταν είναι ώριμα, ελέγχονται και συσκευάζονται αμέσως για να διατηρήσουν την φρεσκάδα τους.

Λόγω του πλούσιου αρώματος και της γλυκιάς τους γεύσης, είναι περιζήτητα από τους καταναλωτές τόσο στην Ελλάδα όσο και εκτός αυτής. Ιδιαίτερα στις αγορές της Ευρώπης και της Αραβικής Χερσονήσου όπου πωλούνται από τα τέλη Μαΐου έως τα τέλη Οκτωβρίου», καταλήγει το κείμενο της πλατφόρμας.

Οι υπόλοιπες ελληνικές θέσεις

Στη 14 θέση υπάρχουν τα Μήλα Ζαγοράς Πηλίου, στη 16η τα ακτινίδια Πιερίας, στη 18η το φιρίκι Πηλίου, στην 20ή τα πορτοκάλια Μάλεμε Χανίων Κρήτης, στην 22η τα τραγανά κεράσια Ροδοχωρίου, στην 59η τα φραγκόσυκα Σύμης και στην 62η το Κουμκουάτ Κερκύρας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 5/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

tigani
Πώς να καθαρίσετε εύκολα τα καμένα τηγάνια – Χωρίς κόπο και χωρίς τρίψιμο
Συχνά αναγκάζεστε να τρίβετε για ώρες τις κατσαρόλες και τα τηγάνια για να αφαιρέσετε τους επίμονους λεκέδες από μαγειρεμένες τροφές
Πώς να καθαρίσετε εύκολα τα καμένα τηγάνια – Χωρίς κόπο και χωρίς τρίψιμο
apth
«Τι δουλειά λέτε ότι κάνετε; Ότι δέρνετε φοιτητές;» – Ένταση στο ΑΠΘ και νέα ερωτήματα για τον ρόλο της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια
«Τι δουλειά λέτε ότι κάνετε; Ότι δέρνετε φοιτητές; Ότι ρίχνετε χημικά στο Πανεπιστήμιο; Αυτό είναι η δουλειά που κάνετε; Είναι μια τίμια δουλειά...
«Τι δουλειά λέτε ότι κάνετε; Ότι δέρνετε φοιτητές;» – Ένταση στο ΑΠΘ και νέα ερωτήματα για τον ρόλο της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια