frouta
Η διατροφολόγος Colette Micko απαριθμεί μερικά από τα καλύτερα φρούτα και λαχανικά με βάση τα ισχυρά θρεπτικά συστατικά τους

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι φυσικά πλούσια σε μια ποικιλία θρεπτικών συστατικών που υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθούν τον οργανισμό να καταπολεμήσει τα βακτήρια και τους ιούς που μας αρρωσταίνουν.

Η διατροφολόγος Colette Micko απαριθμεί παρακάτω μερικά από τα καλύτερα φρούτα και λαχανικά με βάση τα ισχυρά θρεπτικά συστατικά τους.

Kόκκινη πιπεριά

Οι κόκκινες πιπεριές αποτελούν μια εξαιρετική πηγή βιταμινών C και Ε. Με μόλις μισό φλιτζάνι εξασφαλίζετε την συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα βιταμίνης C. Επιπλέον, είναι πλούσιες σε νερό, φυτικές ίνες και διαφορετικές σημαντικές ενώσεις.

Μπρόκολο

Τα σταυρανθή λαχανικά είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα για την ενίσχυση του οργανισμού. Ειδικότερα, το μπρόκολο προάγει το ανοσοποιητικό σύστημα χάρη στις διαλυτές φυτικές ίνες και την περιεκτικότητά του σε βιταμίνες Α, Β6 και C.

Γκρέιπφρουτ

Αν και όλα τα εσπεριδοειδή υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό, το γκρέιπφρουτ θα λέγαμε ότι είναι ο «βασιλιάς» της βιταμίνης C. Ένα γκρέιπφρουτ περιέχει πάνω από το 100% των ημερήσιων αναγκών, καθώς και διαλυτές φυτικές ίνες, νερό και βιταμίνη Α.

Σπανάκι

Το σπανάκι είναι πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών, όπως βιταμινών Α, C και Ε, καθώς και καλή πηγή σιδήρου. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά σε συνδυασμό με τις φυτικές ίνες και τις φυτικές ενώσεις που βρίσκονται επίσης στο σπανάκι το καθιστούν εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα.

Βατόμουρα

Ομοίως με τα εσπεριδοειδή, όλα τα μούρα ενισχύουν το ανοσοποιητικό, εφόσον είναι πλούσια σε βιταμίνη C, φυτικές ίνες και φυτικές ενώσεις.

Αβοκάντο

Ως εξαιρετική πηγή φυτικών ενώσεων και βιταμινών C και Ε, το αβοκάντο είναι σίγουρα ένα ισχυρό ενισχυτικό του ανοσοποιητικού συστήματος που δε θα πρέπει να παραλείψετε από τη διατροφή σας.

Τζίντζερ

Η θαυματουργή πιπερόριζα περιέχει μια ποικιλία αντιοξειδωτικών που βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής και έχει φυσικές αντιμικροβιακές και αντιβιοτικές ιδιότητες που βοηθούν στην προστασία από τις λοιμώξεις.

Ακτινίδιο

Το ξέρατε ότι ένα ακτινίδιο περιέχει περισσότερη βιταμίνη C από ένα πορτοκάλι; Επιπλέον, περιέχει φυτικές ίνες, φυτικές ενώσεις, νερό και βιταμίνη Ε.

Σκόρδο

Ως ισχυρή πηγή φυτοθρεπτικών συστατικών, το σκόρδο βρίσκεται επίσης σε αυτή τη λίστα με τα φρούτα και λαχανικά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Αλλά ο τρόπος με τον οποίο καταναλώνετε το σκόρδο μετράει, για να αποκομίσετε τα πλήρη οφέλη. Το ψιλοκομμένο σκόρδο απελευθερώνει ένα χημικό συστατικό που ονομάζεται αλλικίνη και αυξάνει την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων, καθιστώντας το ανοσοποιητικό σας σύστημα σε ετοιμότητα για την καταπολέμηση της λοίμωξης.

Πηγή: ygeiamou.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

poedin
ΠΟΕΔΗΝ: Στους δρόμους οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία – Πανελλαδική πανυγειονομική κινητοποίηση
24ωρη απεργία στην περιφέρεια και στάση εργασίας στην Αττική - Συγκέντρωση στην Πλατεία Μαβίλη και πορεία προς το υπουργείο Υγείας
ΠΟΕΔΗΝ: Στους δρόμους οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία – Πανελλαδική πανυγειονομική κινητοποίηση