Thumbnail
Πώς να καθαρίσετε τα φρούτα σας με ένα φυσικό συστατικό που έχετε στο ντουλάπι σας

Ο καλύτερος τρόπος για να καταναλώνετε φρούτα είναι στη φυσική τους κατάσταση, ωμά, ή σε χυμούς που δεν περιέχουν πρόσθετα ή συντηρητικά. 

Μερικά λαχανικά είναι επίσης καλύτερο να καταναλώνονται ωμά και άλλα μαγειρεμένα στον ατμό ή βραστά με λίγο νερό για να ωφελείστε ακόμη περισσότερο από τις υγιεινές τους ιδιότητες. Στην ωμοφαγία όμως πρέπει να φροντίζουμε για το σωστό και ενδελεχές πλύσιμο των λαχανικών και των φρούτων.

Ωστόσο πρέπει να έχουμε κατά νου ότι στις φάρμες χρησιμοποιούνται πολλά φυτοφάρμακα και χημικές ουσίες και όταν τα λαχανικά και τα φρούτα φτάνουν στο μανάβικο της γειτονιάς μας έρχονται σε επαφή με νέα βακτήρια· με τα χέρια των υπαλλήλων ή των αγοραστών.

Το «κλειδί» για να καθαρίσετε τα φρούτα σας με φυσικό τρόπο είναι η χρήση μαγειρικής σόδας. Η μαγειρική σόδα είναι ένα φυσικό καθαριστικό που έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες. Όταν αναμιγνύεται με νερό, δημιουργεί ένα μείγμα που μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση της βρωμιάς, των βακτηρίων και άλλων επιβλαβών σωματιδίων από την επιφάνεια των φρούτων.

Πώς να καθαρίσετε τα φρούτα σας με μαγειρική σόδα

  • Προετοιμάστε ένα λουτρό μαγειρικής σόδας. Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα σε 2 φλιτζάνια κρύο νερό.
  • Βυθίστε τα φρούτα σας στο λουτρό μαγειρικής σόδας. Αφήστε τα φρούτα να μουλιάσουν για 12-15 λεπτά.
  • Ξεπλύνετε τα φρούτα σας με κρύο νερό. Αφού μουλιάσουν τα φρούτα σας, ξεπλύνετέ τα καλά με κρύο νερό για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα μαγειρικής σόδας.
  • Η χρήση μαγειρικής σόδας για το πλύσιμο των φρούτων σας είναι ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος για να αφαιρέσετε όλα τα επιβλαβή σωματίδια και να απολαύσετε τα φρούτα σας με ασφάλεια.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dieythyntes
Σχολεία και διοικητική ασφυξία: Στο κέντρο του λαβύρινθου βρίσκεται ο διευθυντής
Η ανάγκη αποφόρτισης του διοικητικού έργου των σχολικών μονάδων δεν είναι συντεχνιακό αίτημα. Είναι βαθιά παιδαγωγική και κοινωνική αναγκαιότητα.
Σχολεία και διοικητική ασφυξία: Στο κέντρο του λαβύρινθου βρίσκεται ο διευθυντής
ekpaideytikoi
Εκπαιδευτικοί: Πότε θα πιστωθεί στους λογαριασμούς τους η μισθοδοσία των 180.000 μονίμων και αναπληρωτών
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΙΑΣ οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί που μισθοδοτούνται στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση είναι 71.095 ενώ στη Δευτεροβάθμια είναι...
Εκπαιδευτικοί: Πότε θα πιστωθεί στους λογαριασμούς τους η μισθοδοσία των 180.000 μονίμων και αναπληρωτών