Thumbnail
Πώς να καθαρίσετε τα φρούτα σας με ένα φυσικό συστατικό που έχετε στο ντουλάπι σας

Ο καλύτερος τρόπος για να καταναλώνετε φρούτα είναι στη φυσική τους κατάσταση, ωμά, ή σε χυμούς που δεν περιέχουν πρόσθετα ή συντηρητικά. 

Μερικά λαχανικά είναι επίσης καλύτερο να καταναλώνονται ωμά και άλλα μαγειρεμένα στον ατμό ή βραστά με λίγο νερό για να ωφελείστε ακόμη περισσότερο από τις υγιεινές τους ιδιότητες. Στην ωμοφαγία όμως πρέπει να φροντίζουμε για το σωστό και ενδελεχές πλύσιμο των λαχανικών και των φρούτων.

Ωστόσο πρέπει να έχουμε κατά νου ότι στις φάρμες χρησιμοποιούνται πολλά φυτοφάρμακα και χημικές ουσίες και όταν τα λαχανικά και τα φρούτα φτάνουν στο μανάβικο της γειτονιάς μας έρχονται σε επαφή με νέα βακτήρια· με τα χέρια των υπαλλήλων ή των αγοραστών.

Το «κλειδί» για να καθαρίσετε τα φρούτα σας με φυσικό τρόπο είναι η χρήση μαγειρικής σόδας. Η μαγειρική σόδα είναι ένα φυσικό καθαριστικό που έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες. Όταν αναμιγνύεται με νερό, δημιουργεί ένα μείγμα που μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση της βρωμιάς, των βακτηρίων και άλλων επιβλαβών σωματιδίων από την επιφάνεια των φρούτων.

Πώς να καθαρίσετε τα φρούτα σας με μαγειρική σόδα

  • Προετοιμάστε ένα λουτρό μαγειρικής σόδας. Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα σε 2 φλιτζάνια κρύο νερό.
  • Βυθίστε τα φρούτα σας στο λουτρό μαγειρικής σόδας. Αφήστε τα φρούτα να μουλιάσουν για 12-15 λεπτά.
  • Ξεπλύνετε τα φρούτα σας με κρύο νερό. Αφού μουλιάσουν τα φρούτα σας, ξεπλύνετέ τα καλά με κρύο νερό για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα μαγειρικής σόδας.
  • Η χρήση μαγειρικής σόδας για το πλύσιμο των φρούτων σας είναι ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος για να αφαιρέσετε όλα τα επιβλαβή σωματίδια και να απολαύσετε τα φρούτα σας με ασφάλεια.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα