Thumbnail
H ανήλικη είχε καταγγείλει πως ο παππούς της τη θώπευσε ενώ κοιμόντουσαν στο ίδιο κρεβάτι

Ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή, επέβαλε το Τριμελές Εφέσων Λάρισας ένας 54χρονος για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας της ανήλικης εγγονής του.

Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρει το onlarissa.gr, o 54χρονος από τη Λάρισα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το πρωί της 24ης Ιουλίου του 2022 σε χωριό παραλίων του Δήμου Αγιάς, «με χειρονομίες γενετήσιου χαρακτήρα προσέβαλε βάναυσα την τιμή» της ανήλικης (σ.σ. τότε 16,5 χρονών) κόρης του ανιψιού του, «ακουμπώντας τη με τα χέρια του» σε περιοχές που περιγράφονται αναλυτικά στο κατηγορητήριο «και ενώ αυτή κοιμόταν ανάσκελα στην κρεβατοκάμαρα» της εξοχικής κατοικίας του κατηγορουμένου.

Ο 54χρονος αδελφός του παππού της ανήλικης μαθήτριας Λυκείου και η παθούσα -με τη συναίνεση της οικογένειάς της το καλοκαίρι του ’22 βρέθηκαν στο εξοχικό του στα παράλια του Νομού Λάρισας για ένα Σαββατοκύριακο στη θάλασσα. Αλλά με την επιστροφή τους, η μητέρα της ανήλικης ήταν αυτή που κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας ότι ο 54χρονος θώπευσε την κόρη της, με αποτέλεσμα αυτός να συλληφθεί και να οδηγηθεί ενώπιον του Δικαστηρίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η ανήλικη είχε καταγγείλει πως ο παππούς της ήταν εκείνος που τη θώπευσε ενώ κοιμόντουσαν στο ίδιο κρεβάτι, ενώ ο κατηγορούμενος, όπως επανέλαβε και στην ακροαματική διαδικασία, τόνισε ότι η ανήλικη ήταν αυτή που τον προκάλεσε. 

Αρνούμενος, παράλληλα, τα όσα καταγγέλθηκαν σε βάρος του περί προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, ενώ διευκρινίζεται ότι τόσο από την προανάκριση όσο και από την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε κάποια άλλη πράξη σε βάρος της ανήλικης.

Ωστόσο, η εντελώς διαφορετική εκδοχή του 54χρονου για τα όσα συνέβησαν στο εξοχικό του δεν έγινε αποδεκτή από το Δικαστήριο, που τον έκρινε τελικά ένοχο, επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αττικό νοσοκομείο
Καθηγητές Ιατρικής ΕΚΠΑ για Καλλιάνο: Απόπειρα απαξίωσης του έργου μας στο «ΑΤΤΙΚΟΝ»
«Προσπάθεια δολοφονίας χαρακτήρων, μέσω σωρείας μηνυμάτων στα κοινωνικά δίκτυα από μέλος της Ελληνικής Βουλής»
Καθηγητές Ιατρικής ΕΚΠΑ για Καλλιάνο: Απόπειρα απαξίωσης του έργου μας στο «ΑΤΤΙΚΟΝ»
Κατολίσθηση στη Θηρασιά
Λέκκας: Προσοχή για κατολισθήσεις στην Θηρασιά και την Καλντέρα (Video)
«Η Θηρασιά και το σύνολο της Καλντέρας διατρέχουν υψηλό κατολισθικό κίνδυνο λόγω εδαφικής δομής» - Η κατολίσθηση στη Θηρασιά
Λέκκας: Προσοχή για κατολισθήσεις στην Θηρασιά και την Καλντέρα (Video)