γοβ
Μεγάλη προσοχή με τα στοιχεία

Μία νέα ηλεκτρονική απάτη έχει αναπτυχθεί με το πρόσχημα της δήθεν επικαιροποίηση στοιχείων από το Gov.gr. Με αυτή επιτήδειοι υποκλέπτουν κωδικούς ασφαλείας και ονόματα χρήστη στους τραπεζικούς λογαριασμούς των θυμάτων τους.

Συγκεκριμένα, η νέα μορφή απάτης ξεκινά με αποστολή email στα υποψήφια θύματα. Η πρώτη εικόνα που συναντούν είναι αυτή που ακολουθεί με ένα link που αντί να οδηγεί στην πλατφόρμα του Gov οδηγεί σε μία άλλη δική τους ιστοσελίδα, την οποία οι επιτήδειοι έχουν αλλάξει κατάλληλα για να μοιάζε με εκείνη της υπηρεσίας.

Απάτη σε τρία βήματα

Ξεκινώντας με το email, οι χρήστες βλέπουν την παρακάτω εικόνα, αν πατήσουν σύνδεση ανακατευθύνονται σε μία ιστοσελίδα που αν και θυμίζει Gov.gr, στην μπάρα με την ηλεκτρονική διεύθυνση γράφει «gov.setupgovgr.xyz/gr/», πράγμα που θα πρέπει να αφυπνίσει τον χρήστη, ο οποίος θα πρέπει άμεσα να κλείσει το παράθυρο που έχει ανοίξει.

απατη

Σε περίπτωση που ο χρήστης δεν καταλάβει ότι είναι λάθος η ιστοσελίδα αυτή και πατήσουν «Συνδεθείτε στην τράπεζα», θα κατευθυνθούν σε μία σελίδα που και πάλι μοιάζει με αυτή του Gov.gr όταν οι πολίτες ερωτώνται σε ποια τράπεζα διαθέτουν λογαριασμό.

απατη

Το τρίτο και τελευταίο βήμα της ψηφιακής απάτης είναι άλλη μια σελίδα η οποία, επίσης, μοιάζει με αυτή ηλεκτρονικής τράπεζας όπου και ζητούνται, τόσο ο κωδικός ασφαλείας, όσο και το όνομα χρήστη.

απατη

Σε περίπτωση που δώσουν τα στοιχεία τους, τότε οι απατεώνες τα υποκλέπτουν με μήνυμα ότι «η τράπεζα δεν είναι διαθέσιμη αυτή τη στιγμή δοκιμάστε άλλη επιλογή τραπέζης». Πλέον το κακό έχει γίνει και τα στοιχεία πρόσβασης στον τραπεζικό μας λογαριασμό που είναι και ο στόχος του phishing, έχουν δοθεί.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Διατροφή για χάσιμο κιλών
Αδυνάτισμα: Τι είναι καλύτερο; Η διαλειμματική νηστεία ή η μέτρηση θερμίδων
Νέα μελέτη αμφισβητεί τα οφέλη της διαλείπουσας νηστείας και παρέχει μια διαφορετική διάσταση από αυτή που γνωρίζαμε έως τώρα
Αδυνάτισμα: Τι είναι καλύτερο; Η διαλειμματική νηστεία ή η μέτρηση θερμίδων