ξυπνητηρι
Ο λόγος θα σας συναρπάσει

Μια γιατρός εξήγησε γιατί δεν πρέπει ποτέ να πατάτε το κουμπί αναβολής στο ξυπνητήρι και ο λόγος είναι αρκετά συναρπαστικός.

Η μπεστ σέλερ των New York Times , Mel Robbins , γνωστή για την ομιλία της στο TEDx «How to Stop Screwing Yourself Over» πρόσφερε μερικές συμβουλές για τους κύκλους του ύπνου και τι πρέπει να αποφύγετε όταν πρόκειται για το τρομερό χτύπημα του κουμπιού αναβολής.

Εξηγώντας τη «νευροεπιστήμη» πίσω από το συγκεκριμένο φαινόμενο, η Ρόμπινς εξήγησε τις λεπτομέρειες της «αδράνειας ύπνου» και γιατί αυτό μας κάνει τόσο τρελαμένους.

Μιλώντας στο The Mel Robbins Podcast , η νευροεπιστήμονας ξεκίνησε: «Θέλετε να μάθετε τον επιστημονικό λόγο για τον οποίο δεν πρέπει ποτέ να πατήσετε το κουμπί αναβολής; Επιτρέψτε μου να σας εξηγήσω με κάποια νευροεπιστήμη εδώ. Δύο λέξεις θα πω: αδράνεια ύπνου.»

Η Ρόμπινς συνέχισε: «Όταν πατάς το κουμπί αναβολής, είσαι ξύπνιος. Και καθώς το ξυπνητήρι σβήνει, ο εγκέφαλός σου ξανακοιμάται. Όταν κοιμάστε ξανά αφού ξυπνήσετε, ο εγκέφαλός σας ξεκινά έναν κύκλο ύπνου και οι κύκλοι ύπνου χρειάζονται 75 έως 90 λεπτά για να ολοκληρωθούν».

Στη συνέχεια, η Robbins περιέγραψε αυτήν την αναπόφευκτη κατάσταση που δυστυχώς γνωρίζουμε πολύ καλά όταν το ξυπνητήρι σας χτυπήσει ξανά μετά από «εννέα λεπτά» από το πρώτο πάτημα του κουμπιού αναβολής.

«Έχεις παρατηρήσει ποτέ ότι είσαι σαν σε βαθύ ύπνο όταν κοιμάσαι ξανά;» συνέχισε εκείνη. «Αυτό συμβαίνει επειδή βρίσκεστε εννέα λεπτά σε έναν κύκλο ύπνου 75 λεπτών».

«Εσείς κι εγώ είμαστε ηλίθια που πατήσαμε το κουμπί αναβολής και βάζουμε τον εγκέφαλό μας σε κατάσταση αδράνειας ύπνου», κατέληξε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα