ergatiko atixima ganti
12 νεκροί σε 9,5 μήνες εν ώρα εργασίας στην Κρήτη

Δίχως τέλος είναι, δυστυχώς, τα μεροκάματα του τρόμου τόσο στην Κρήτη όσο συνολικά στη χώρα , με τον τραγικό απολογισμό των εργατικών δυστυχημάτων και ατυχημάτων που παρουσιάστηκε στην εκπομπή “Κρήτη Σήμερα” της “ΚΡΗΤΗ TV” να προκαλεί σοκ!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΤΕΕ) Ανδρέας Στοϊμενίδης, από την αρχή της χρονιάς μέχρι και τώρα έχουν χάσει ήδη τη ζωή τους εν ώρα εργασίας 12 εργαζόμενοι στην Κρήτη και 104 σε όλη τη χώρα!

Την ίδια ώρα, 28 εργαζόμενοι έχουν υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς εν ώρα εργασίας στο νησί μας από την 1η Ιανουαρίου 2023 μέχρι και τώρα, ενώ ο αντίστοιχος πανελλαδικός αριθμός των σοβαρά τραυματιών σε εργατικά ατυχήματα ανέρχεται στους 243! Οι νεκροί σε επίπεδο χώρας το α’ τετράμηνο του 2023 ήταν 57, το β’ τετράμηνο ήταν 69 και το γ’ τετράμηνο του 2023 ήταν 27.

Πρόκειται, όπως ανέφερε ο κ. Στοϊμενίδης, για μια πραγματικά “μαύρη” χρονιά στο εργασιακό μέτωπο και για τη χώρα και για την Κρήτη, που δυστυχώς έρχεται σε συνέχεια μιας προηγούμενης εξίσου “μαύρης” χρονιάς, όπως ήταν το 2022. Ο ίδιος χτύπησε “καμπανάκι” για τη γεωμετρική πλέον πρόοδο με την οποία αυξάνονται τα εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα συγκριτικά με λίγα χρόνια πριν, υπογραμμίζοντας μάλιστα πως, πέραν του κλάδου της οικοδομής και των έργων αλλά και του χώρου των διανομέων, και εδώ στο νησί μας, όπως συνολικά στη χώρα, είναι μεγάλος ο αριθμός των ατυχημάτων, με τραγική - συχνά - κατάληξη σε αγροτικές εργασίες κατά τον χειρισμό τρακτέρ ή άλλων αγροτικών μηχανημάτων...

Ειδικότερα, το 2022 είχαμε 17 νεκρούς και 19 σοβαρά τραυματίες σε εργατικά δυστυχήματα και ατυχήματα στην Κρήτη, ενώ σε επίπεδο χώρας το 2022 είχαμε 104 νεκρούς και 142 σοβαρά τραυματίες.

Οι νεκροί εν ώρα εργασίας το α’ τετράμηνο του 2022 ήταν 20, το β’ τετράμηνο ήταν 27 και το γ’ τετράμηνο του 2022 ήταν 57.

Η τραγική λίστα για το 2023 - Δώδεκα άνθρωποι έχασαν φέτος τη ζωή τους στο νησί δουλεύοντας

Ο τραγικός κατάλογος των συμβάντων στο φονικό μέτωπο των εργατικών δυστυχημάτων στην Κρήτη για το 2023 έχει, ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδας, που παρουσιάστηκαν στην εκπομπή “Κρήτη Σήμερα”, ως εξής:

- 18/2/2023: Σοβαρό ατύχημα στο Ηράκλειο: Ένας 40χρονος άνδρας έκοψε το χέρι του με αλυσοπρίονο, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Η κατάστασή του ήταν εξαιρετικά κρίσιμη από την πρώτη στιγμή, αφού παρελήφθη από το σημείο του συμβάντος με ανακοπή καρδιάς και νεκρός και κατορθώθηκε να αναταχθεί στο ΠΑΓΝΗ αρκετή ώρα αργότερα, ωστόσο έχασε τη μάχη για τη ζωή του 36 ώρες μετά.

- 18/2/2023: Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του στο Ηράκλειο, μετά από μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε αντιπροσωπία αυτοκινήτων. Το συμβάν έγινε στο Τυμπάκι Ηρακλείου, ενώ ο άνδρας που βρέθηκε απανθρακωμένος ήταν ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης.

- 17/3/2023: Ηράκλειο: Νεκρός ηλικιωμένος που καταπλακώθηκε από τοίχο ενώ οδηγούσε τρακτέρ εκτελώντας αγροτικές εργασίες. Άγνωστο πώς, ο άτυχος άνδρας καταπλακώθηκε από τοίχο παλιού κτίσματος, που φέρεται να χρησιμοποιούταν ως αποθήκη.

- 24/3/2023: Εργατικό δυστύχημα στο Ρέθυμνο: Σκοτώθηκε εργάτης που έπεσε από σκαλωσιά. Το δυστύχημα σημειώθηκε στη Αγιά Μυλοποτάμου, την ώρα που ο άτυχος εργάτης, ηλικίας περίπου 50 ετών, εκτελούσε εργασίες σε σπίτι και βρισκόταν πάνω στη σκαλωσιά.

- 26/3/2023: Έφυγε από τη ζωή υπάλληλος καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου μετά από εργατικό ατύχημα. Είχε δώσει σκληρή μάχη στη ΜΕΘ πάνω από τρεις μήνες.

- 17/5/2023: Τη ζωή του έχασε ένας 66χρονος άνδρας στο Ηράκλειο, μετά από ατύχημα που είχε με το τρακτέρ του.

- 25/5/2023: Ηλικιωμένος σκοτώθηκε στο Ηράκλειο ενώ έκανε αγροτικές εργασίες. Τον άτυχο 77χρονο, που βρήκε τραγικό θάνατο σε περιοχή του δήμου Μινώα Πεδιάδας, εντόπισε νεκρό ο γιος του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηλικιωμένος είχε εγκλωβιστεί ανάμεσα στο τρακτέρ του και σε ένα κλαδί ελιάς.

- 28/5/2023: Ανείπωτη τραγωδία στην Κρήτη με έναν 15χρονο να χάνει τη ζωή του μετά τον εγκλωβισμό του σε αγροτικό μηχάνημα. Αρχικά ο νεαρός, όπως έγινε γνωστό, τραυματίστηκε βαριά στα πόδια από τα μαχαίρια της φρέζας και ενώ εκτελούσε γεωργικές εργασίες σε χωράφι της οικογένειάς του.

- 28/6/2023: Νέο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στην Κρήτη, όπου ένας 39χρονος άνδρας έπεσε στο κενό από σκαλωσιά με βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και, δυστυχώς, υπέκυψε τελικά στα τραύματά του, μετά από μάχη που έδινε για να κρατηθεί στη ζωή για μια ολόκληρη εβδομάδα.

- 13/7/2023: Ναύτης πέθανε από ανακοπή καρδιάς εν ώρα εργασίας στα Χανιά. Ο 54χρονος ναύτης έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της πρόσδεσης πλοίου στο λιμάνι των Χανίων.

- 3/8/2023: Με συμπτώματα θερμοπληξίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, για να καταλήξει δυστυχώς μετά, ένας 67χρονος εργατοτεχνίτης που συμμετείχε σε ανασκαφικές εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη κοντά στην παραλία Θόλος.

- 14/10/2023: Σοκαριστικό εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε στο Ρέθυμνο. Ένας 42χρονος εργαζόμενους, που φέρεται να χειριζόταν τη μοιραία - όπως αποδείχθηκε - ώρα εκσκαφέα καταπλακώθηκε από το βαρύ μηχάνημα και βρήκε τραγικό τέλος.

Πηγή: neakriti.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kataskinosi-paidia.jpg
Παιδικές κατασκηνώσεις ΔΥΠΑ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τα vouchers - Oι δικαιούχοι και τα κριτήρια
Η πλατφόρμα θα είναι ανοικτή για τις αιτήσεις δικαιούχων έως τις 12 Μαΐου και ώρα 23:59
Παιδικές κατασκηνώσεις ΔΥΠΑ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τα vouchers - Oι δικαιούχοι και τα κριτήρια
kimolia_6.jpg
Νέοι Μόνιμοι Διορισμοί Εκπαιδευτικών 2024: Πίνακες των οργανικών κενών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Κάλυψη όλων των οργανικών κενών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Νέοι Μόνιμοι Διορισμοί Εκπαιδευτικών 2024: Πίνακες των οργανικών κενών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης