μαφιν
Τα πιο ζουμερά μάφιν

Μία εύκολη και υγιεινή συνταγή για να λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Σύμφωνα με τον gastronomo.gr, τα μάφιν είναι πολύ καλά, όταν κάποιος κάνει διατροφή γιατί μπορεί να ελέγξει ευκολά την ποσότητα που τρώει.

Υλικά

  • 100 γρ. μαργαρίνη soft (δηλαδή αυτή που πωλείται σε κεσεδάκι, όχι σε χαρτί), light
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εσάνς βανίλιας (σε μεγάλα σούπερ μάρκετ) ή 1 κάψουλα βανιλίνης
  • 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή μείγμα αλεύρων χωρίς γλουτένη
  • 1 κούπα πολτοποιημένες μπανάνες
  • 1/3 κούπας ινδοκάρυδο, τριμμένο
  • 1 κούπα κατεψυγμένα φρούτα του δάσους (μπορούμε και να τα παραλείψουμε)

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα μάφιν με μπανάνα και ινδοκάρυδο, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180° C.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε ένα-ένα τα υπόλοιπα υλικά και, μόλις αναμειχθούν καλά, σταματάμε το μίξερ. Προσθέτουμε τα φρούτα του δάσους και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
  3. Μοιράζουμε το μείγμα σε 12 θήκες για μάφιν και ψήνουμε για 20 - 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν στην επιφάνεια. Αφήνουμε τα μάφιν να κρυώσουν.
  4. Τα αποθηκεύουμε σε ένα δοχείο που κλείνει αεροστεγώς ή σε σακούλα τροφίμων. Διατηρούνται φρέσκα για 2 ημέρες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα