Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για μολυσμένη παρτίδα σιροπιού για την αντιμετώπιση του βήχα και λοιπών συμπτωμάτων του κρυολογήματος, η οποία εντοπίστηκε στο Καμερούν.
Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, στο σιρόπι βρέθηκε η τοξική ουσία διαιθυλενογλυκόλη σε περιεκτικότητα έως και 28,6%.
Η συσκευασία του σιροπιού «Naturcold» ανέγραφε ως παρασκευάστρια εταιρία την «Fraken International» με έδρα την Αγγλία, αλλά ο Βρετανικός Οργανισμός Φαρμάκων επεσήμανε ότι δεν υπάρχει αυτή η εταιρία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον προσδιορισμό της προέλευσης του προϊόντος», υπογραμμίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, συμπληρώνοντας ότι το μολυσμένο σιρόπι ενδέχεται να έχει λάβει άδεια κυκλοφορίας και σε άλλες χώρες.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/10
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ