Οφθαλμαπάτη με άλογο
«Δικό μου είναι ό,τι θέλω το κάνω» είπε ο 61χρονος που άφηνε το άλογο δεμένο στη ζέστη - Μετά από 7 ώρες έφτασε η αστυνομία στο σημείο

Νέο περιστατικό κακοποίησης αλόγου, το οποίο ο ιδιοκτήτης του το έδεσε και το άφησε στον ήλιο στην Χαλκιδική καταγγέλλει εθελοντής του Φιλοζωικού Πολιτιστικού & Περιβαλλοντικού Σωματείου Πολυγύρου.

Σύμφωνα με το xalkidikipolitki.gr, το συμβάν έλαβε χώρα, όταν ο εθελοντής που έκανε την καταγγελία αντιλήφθηκε ότι το άλογο βρισκόταν δεμένο κάτω από τον ήλιο σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, το Σάββατο 8 Ιουλίου στις 3 το μεσημέρι.

Έπειτα, ο ίδιος σταμάτησε με το αυτοκίνητο για να ελέγξει την κατάσταση του ζώου και διαπίστωσε ότι το σκοινί ήταν τόσο κοντό με αποτέλεσμα να μην επιτρέπει στο άλογο να μετακινηθεί στη σκιά.

Αμέσως κάλεσε την Άμεση Δράση, ώστε να βρεθεί ο ιδιοκτήτης, να γίνουν συστάσεις και να μετακινηθεί το ζώο στη σκιά. Την ίδια στιγμή, το άλογο είχε δεκάδες μύγες πάνω στο πρόσωπό του, ενώ υπήρχε κι ένας κουβάς για νερό που ήταν πεσμένος.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του το Σωματείο, κατά την αναμονή για την έλευση του περιπολικού ήρθε ο ιδιοκτήτης για να βάλει νερό στο ζώο. Όταν ο εθελοντής του ζήτησε να μετακινήσει το άλογο στη σκιά, εκείνος είπε «Είναι δικό μου περιουσιακό στοιχείο και θα το διαχειρίζομαι όπως θέλω»

Μετά από 7 ώρες ήρθε το περιπολικό

Αναλυτικά, η ανάρτηση έχει ως εξής:

ΑΛΟΓΟ ΔΕΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ!!

Εθελοντής του σωματείου, όντας συνεπιβάτης σε αυτοκίνητο, είδε ένα άλογο δεμένο στον ήλιο σε συνθήκες υψηλης θερμοκρασίας, Σάββατο 8/7, στις 15.00!! Σταμάτησε το αυτοκίνητο για να ελέγξει την κατάσταση του ζώου. Διαπίστωσε ότι ΤΟ ΣΚΟΙΝΙ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΚΟΝΤΟ ΜΕ ΑΠΟΤΈΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΈΠΕΙ ΣΤΟ ΖΩΟ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙ ΣΤΗ ΣΚΙΑ.

ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΛΕΣΕ ΤΟ 100 ώστε να βρεθεί ο ιδιοκτήτης, να γίνουν συστάσεις και να μετακινηθεί το ζώο στη σκιά.

Το άλογο είχε δεκάδες μύγες πάνω στο πρόσωπό του και υπήρχε ένας κουβάς για νερό που ήταν πεσμένος.

Κατά την αναμονή για την έλευση του περιπολικού, ήρθε ο ιδιοκτήτης για να βάλει νερό στο ζώο. Όταν ο εθελοντής του ζήτησε να μετακινήσει το άλογο στη σκιά, εκείνος είπε "ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΑΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΩ"

Ακολούθησαν πολλά "γαλλικά", όπως φαντάζεστε.

Όταν ήρθε το περιπολικό προσπέρασε για παρα πολλά μέτρα το σημείο που ήταν δεμένο το άλογο (ο οδηγός ισχυρίστηκε ότι δεν το είδε ενώ ο συνοδηγός είπε ότι το είδε) παρά τα σήματα του εθελοντή να σταματήσει...

Μέχρι να περπατήσει ο εθελοντής για να βρει το περιπολικό, ο ιδιοκτήτης του αλόγου το πήρε και έφυγε... Μάλιστα ήταν τόσο μεγάλη η βιασύνη του να εξαφανίσει το άλογο που άφησε ανοιχτή τη βρύση...

Στη συνέχεια δόθηκαν τα στοιχεία του εθελοντή και η περιγραφή της κατάστασης στο πλήρωμα του περιπολικού, για να λάβε αργότερα τηλεφωνημα από το Α.Τ ότι οι αστυνομικοί του περιπολικού δεν βρήκαν το ζώο εκεί, επομένως δεν διαπιστώθηκε κάποια παράβαση.

Φυσικά, υπήρχαν φωτογραφίες που είχαν ήδη σταλεί στο Α.Τ... εν ολίγοις από τις 15.00 φτάσαμε στις 21.45 για να γίνουν αυτά που πρέπει... (έτσι, για να μην ρωτάτε μερικοί γιατί ζητάμε συνεργασίες και φιλοξενίες για ζώα- δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα).

ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΖΩΩΝ!!

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 61χρονου άνδρα από αστυνομικούς στη Χαλκιδική.

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα, την καταγγελία έκανε 41χρονη γυναίκα, η οποία φέρεται να είναι πρόεδρος φιλοζωικού σωματείου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pistopoiisi agglikwn
Πιστοποίηση Αγγλικών ΑΣΕΠ επιπέδου C2: Ποιο είναι το πιο εύκολο στην Ελλάδα
Το πιο εύκολο online Πιστοποιητικό Αγγλικής Γλώσσας επιπέδου Β2,C1,C2 στην Ελλάδα είναι αυτό που προωθεί η goLearn με ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΙΣΧΥ και πλήρη...
Πιστοποίηση Αγγλικών ΑΣΕΠ επιπέδου C2: Ποιο είναι το πιο εύκολο στην Ελλάδα
γονείς
Υπουργείο Παιδείας: Σχετικά με τις Άδειες Παρακολούθησης Σχολικής Επίδοσης Τέκνου
Η άδεια χορηγείται στο γονέα−υπάλληλο ανεξάρτητα από το αν ο άλλος γονέας εργάζεται ή όχι
Υπουργείο Παιδείας: Σχετικά με τις Άδειες Παρακολούθησης Σχολικής Επίδοσης Τέκνου
alfavita_logo
Το alfavita συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι Ενώσεις εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ
24ωρη απεργία προκήρυξαν για σήμερα οι Ενώσεις των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ
Το alfavita συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι Ενώσεις εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ