lektoras
Αναζητώντας το κίνητρο της ειδεχθούς πράξης του, ο εισαγγελικός λειτουργός αναφέρθηκε στην εξωσυζυγική σχέση που είχε συνάψει με φοιτήτριά του, με την οποία απέκτησε αργότερα παιδί.

Την ποινή των δις ισοβίων – όπως και πρωτόδικα – επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης στον 51 ετών λέκτορα του ΑΠΘ που δολοφόνησε με αρσενικό τη σύζυγό του και τη γιαγιά της. Ομόφωνα οι δικαστές τον έκριναν ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση, κατά συρροή, ενώ δεν τού αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό. Σύμφωνα με παράγοντες της δίκης, η ποινή των δις ισοβίων συνεπάγεται 25 χρόνια πραγματικής φυλάκισης.

Ο καταδικασθείς λέκτορας άκουσε αμίλητος την ετυμηγορία του δικαστηρίου, πριν αποσυρθεί στα κρατητήρια της δικαστικής αίθουσας και επιστρέψει στις φυλακές, όπου κρατείται από τον Ιανουάριο του 2016, όταν κατέστη κατηγορούμενος για την πρωτοφανή στα αστυνομικά και ποινικά χρονικά της χώρας υπόθεση.

Αναζητώντας το κίνητρο της ειδεχθούς πράξης του, ο εισαγγελικός λειτουργός στάθηκε στις προβληματικές σχέσεις που είχε ο γεωλόγος με τη γυναίκα του (είχαν αποκτήσει ένα παιδί το 2010), ενώ αναφέρθηκε στην εξωσυζυγική σχέση που είχε συνάψει με φοιτήτριά του, με την οποία απέκτησε αργότερα παιδί. Για τη φοιτήτρια τόνισε ότι είχε κομβικό ρόλο στη διαδρομή της υπόθεσης. «Είχε αποκτήσει συναισθηματική σχέση μαζί της, ήθελε να δημιουργήσει οικογένεια. Ο γάμος του έπρεπε να διακοπεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το χρονικό

Γιαγιά και εγγονή έχασαν τη ζωή τους τον Αύγουστο του 2013, ύστερα από νοσηλεία στο Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, χωρίς όμως να επιβεβαιωθεί αρχικά η δηλητηρίαση από αρσενικό. Πρώτα πέθανε η ηλικιωμένη, που νοσηλεύτηκε για μικρό διάστημα, και λίγες ημέρες αργότερα η εγγονή της.

Οι υποψίες περί θανάτου από δηλητηρίαση επιβεβαιώθηκαν από τα αποτελέσματα των εκτεταμένων εργαστηριακών εξετάσεων και την εκταφή των σορών. Μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο γεωλόγος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, ενώ τον Μάρτιο του 2018 ακολούθησε η ομόφωνη καταδίκη του από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

Εισαγγελέας: «Κερνούσε δηλητήριο»

«Κερνούσε δηλητήριο στη γυναίκα του» είπε για τον κατηγορούμενο ο εισαγγελέας ζητώντας την καταδίκη του. Αναφερόμενος στο θάνατο της 85χρονης ανέφερε ότι επρόκειτο για «παράπλευρη απώλεια» στην προσπάθειά του να αποπροσανατολίσει τις διωκτικές αρχές.

Από το Φεβρουάριο του 2013 άρχισε να της χορηγεί δόσεις αρσενικού, μέσω του νερού ή της τροφής.

Για να αποκλείσει την πιθανότητα της εσκεμμένης ενέργειας, ο λέκτορας σκέφτηκε να δηλητηριάσει και τη γιαγιά της γυναίκας του έτσι ώστε η λήψη αρσενικού, μέσω του πεπτικού συστήματος, να φανεί ότι οφείλεται σε ατύχημα.

«Ο γάμος έπρεπε να διακοπεί. Ο κατηγορούμενος γνώριζε τις θανατηφόρες συνέπειες του αρσενικού λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας. Από τον Φεβρουάριο του 2013 κερνούσε δηλητήριο στη γυναίκα του, κυρίως τα Σαββατοκύριακα. Βλέποντας τα δύσκολα να έρχονται πάνω του, έπρεπε να υπάρξει ένα ακόμη άτομο από το στενό οικογενειακό περιβάλλον που θα υφίστατο τα ίδια, με κίνητρο τον αποπροσανατολισμό των διωκτικών αρχών. Επέλεξε την άτυχη γιαγιά. Η θανάτωση της ήταν «παράπλευρη» απώλεια. Είναι η σκληρή, αδήρητη πραγματικότητα, δεν είναι σενάρια, υποθέσεις εικασίες . Δυστυχώς η πραγματική ζωή ξεπερνάει κάποιες φορές το πιο ευφάνταστο και ευρηματικό σεναριογράφο. Με τη συνολική του συμπεριφορά ο κατηγορούμενος ενήργησε με σκληρότητα και αναλγησία, με πλήρη περιφρόνησης προς το έννομο αγαθό της ανθρώπινης ζωής» κατέληξε ο εισαγγελέας και πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενου , σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

«Κατά τη νοσηλεία της στο νοσοκομείο κάνεις από τους συνοδούς της Σ.Σ ή από το νοσηλευτικό προσωπικό δεν θα μπορούσε να αντιληφθεί αυτό που γινόταν. Ο κατηγορούμενος ετοίμαζε το διάλυμα με το τριοξείδιο του αρσενικού και το τοποθετούσε σε μπουκαλάκια με νερό, πριν εισέλθει στο νοσοκομείο. Αποτέλεσμα της εγκληματικής του δράσης ήταν η Σ.Σ να καταναλώσει το νερό με το αρσενικό.»

Ο κ. Νικολόπουλος για το περιστατικό με τη γιαγιά επισήμανε: «Ο κατηγορούμενος πήγε στην κουζίνα του σπιτιού και τοποθέτησε τριοξείδιο αρμένικου σε φιάλη με το νερό που βρισκόταν στο ψυγείο και έπινε μόνο η γιαγιά της συζύγου του».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

molivi71120181203.jpg
Εκπαιδευτικοί για αξιολόγηση: «Δεν θα κάνουμε τη χάρη στο ΥΠΑΙΘ να υποχωρήσουμε»
«Αν δεν ακολουθήσουμε το δύσκολο δρόμο θα βρεθούμε αντιμέτωποι με το αδιανόητο, τονίζουν οι εκπαιδευτικοί για την αξιολόγηση
Εκπαιδευτικοί για αξιολόγηση: «Δεν θα κάνουμε τη χάρη στο ΥΠΑΙΘ να υποχωρήσουμε»
δικαστήριο
Απαλλαγή του πρώην σκηνοθέτη του «Σασμού» για την κατηγορία βιασμού προτείνει ο εισαγγελέας
Τι ζητά ο εισαγγελέας στην υπόθεση του πρώην σκηνοθέτη του Σασμού, Κώστα Κωστόπουλου
Απαλλαγή του πρώην σκηνοθέτη του «Σασμού» για την κατηγορία βιασμού προτείνει ο εισαγγελέας