Πώς να ασκείσαι περισσότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας…χωρίς να ασκείσαι
Είναι μια μικρή, αλλά ουσιαστική αλλαγή συνήθειας που μπορεί να αποδώσει μακροπρόθεσμα, βοηθώντας μας να αποφεύγουμε τις βλαβερές επιπτώσεις της καθιστικής ζωής

Η φυσική δραστηριότητα αποτελεί μία από τις βασικές συνιστώσες για την επίτευξη και διατήρηση σωματικής και πνευματικής υγείας.

Οποιαδήποτε μορφή συστηματικής σωματικής άσκησης εξασφαλίζει τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα οφέλη. Ανεξάρτητα από την ηλικία ή το φύλο, η συστηματική άσκηση συμβάλλει σε ένα ευρύ φάσμα ευεργετικών δράσεων σε ψυχικό και σωματικό επίπεδο.

Φυσικά, μερικές μέρες ξυπνάμε ξεκούραστοι και ενθουσιασμένοι για να αντιμετωπίσουμε το υπόλοιπο της μέρας. Κάποιες άλλες, προτιμάμε να αλλάζουμε πλευρό, να πατάμε «αναβολή» στο ξυπνητήρι και δυσκολευόμαστε να σηκωθούμε για να φύγουμε για τη δουλειά. Ανεξάρτητα από το πόση ενέργεια έχουμε, μέρος της διατήρησης της υγείας μας είναι να παραμένουμε ενεργοί. Αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε πάντα διάθεση και κουράγιο για ένα οργανωμένο πρόγραμμα γυμναστικής.

Σύμφωνα με το issue, για να διατηρήσουμε το σώμα μας σε κίνηση και την καρδιά μας δυνατή, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ζεις έναν πιο δραστήριο τρόπο ζωής είναι να ενσωματώσουμε την «τυχαία» άσκηση στην καθημερινότητά μας. Η «συμπτωματική άσκηση» αναφέρεται σε σύντομες, σποραδικές εκρήξεις σωματικής δραστηριότητας που δεν απαιτούν να επενδύσεις ή να προγραμματίσουμε μια ώρα από την ημέρα μας, να ιδρώσουμε ή να έχουμε συνδρομή σε ένα in στούντιο.

Είναι μια μικρή, αλλά ουσιαστική αλλαγή συνήθειας που μπορεί να αποδώσει μακροπρόθεσμα, βοηθώντας μας να κάνουμε την υγιεινή άσκηση που λαχταρά το σώμα μας και να αποφεύγουμε τις βλαβερές επιπτώσεις της καθιστικής ζωής.

Τι είναι η «συμπτωματική άσκηση»;

Όπως ακούγεται, η «συμπτωματική άσκηση» είναι κάθε μικρή περίοδος μη δομημένης ή απρογραμμάτιστης σωματικής δραστηριότητας που συμβαίνει κατά τη διάρκεια της ημέρας, εξηγεί η Aimee Nicotera, MS, πιστοποιημένη personal trainer, εκπαιδευτής και προπονητής υγείας.

Το βασικό επίπεδο τυχαίας άσκησης είναι η φυσική δραστηριότητα που κάνεις κατά τη διάρκεια της ημέρας οργανικά, και αυτό διαφέρει για τον καθένα, εξηγεί η Joyce Shulman, πιστοποιημένη personal trainer. Συχνά η τυχαία άσκηση συμβαίνει οργανικά και είναι κάτι που ήδη κάνεις πολύ συχνά χωρίς καν να το καταλαβαίνεις.

«Παρά το γεγονός ότι η τυχαία άσκηση συμβαίνει σε μεγάλο βαθμό οργανικά, η καθημερινή ζωή συνήθως παρουσιάζει ευκαιρίες για να αυξήσεις αυτό το επίπεδο», λέει ο Shulman. «Το κόλπο εδώ είναι να αναζητήσετε εκείνα τα παράθυρα που παρουσιάζονται στη ζωή σας και να τα πάρετε [αν μπορείτε]».

Θεωρητικά, λέει ότι εάν ένα άτομο συσσωρεύει λίγο περισσότερο από 20 λεπτά τυχαίας άσκησης καθημερινά, θα μπορούσε να ανταποκριθεί σε αυτή τη σύσταση και είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να διατηρήσει την κίνηση. «Αν κάποιος θέλει να αποκτήσει περισσότερη δραστηριότητα, η τυχαία άσκηση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προστεθεί σε άλλες δομημένες δραστηριότητες άσκησης. Αν είναι η μόνη δραστηριότητα που κάνει ένα άτομο, είναι καλύτερο από το τίποτα και ανάλογα με τις άλλες προσωπικές του συνήθειες μπορεί να είναι αρκετή για να διατηρήσει την καλή του υγεία».

Η Nicotera μοιράζεται μερικά παραδείγματα ευκαιριών για τυχαία άσκηση στην καθημερινή σου ρουτίνα:

  1. Περπάτημα μέχρι το μεσημεριανό γεύμα στο διάλειμμά σου
  2. Παίρνοντας τις σκάλες αντί για το ασανσέρ ή την κυλιόμενη σκάλα.
  3. Να σηκωθείς και να περπατήσεις για να επισκεφτείς έναν συνεργάτη σου στο γραφείο αντί να στείλεις ένα email ή να κάνεις μια τηλεφωνική κλήση
  4. Στάθμευσε το αυτοκίνητό σου πιο μακριά από την είσοδο του κτηρίου της εργασίας σου
  5. Παίζοντας έξω με τα παιδιά ή τα σκυλιά σου
  6. Περπατώντας προς ένα εστιατόριο ή καφετέρια στη γειτονιά σου
  7. Ασχολήσου με τον κήπο ή την αυλή σου
  8. Πλύνε και καθάρισε μόνη το αυτοκίνητό σου
  9. Βάλε την αγαπημένη σου μουσική και χόρεψε
  10. Καθάρισε το σπίτι σου, συμπεριλαμβάνοντας δουλειές όπως το σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα και το σφουγγάρισμα

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kina-koronoios.jpg
Έρευνα: Πώς ο κορονοϊός αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού
Ο κορονοϊός προσβάλλει περισσότερο άτομα που έχουν ήδη μεγάλες ποσότητες αθηρωματικής πλάκας στις αρτηρίες τους και αυτό εξηγεί εν μέρει γιατί τα...
Έρευνα: Πώς ο κορονοϊός αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού
nosokomeio-meth
Άφησαν γυναίκα αχειρούργητη με αιμορραγία στο μάτι – Τι καταγγέλλει ο γιος της
H επιμελήτρια της Οφθαλμολογικής ήταν απούσα στην εφημερία, δίνοντας συμβουλές σε ειδικευμένο μέσω τηλεφώνου, αρνούμενη να έρθει στην εφημερία για να...
Άφησαν γυναίκα αχειρούργητη με αιμορραγία στο μάτι – Τι καταγγέλλει ο γιος της
Κωνσταντίνου και Ελένης
Το απαγορευμένο φιλί: Γιατί ο ΑΝΤ1 έριξε «μαύρο» στο πασχαλινό επεισόδιο του «Κωνσταντίνου και Ελένης»
Ξέρετε γιατί ο ΑΝΤ1 έριξε «μαύρο» στο πασχαλινό επεισόδιο του «Κωνσταντίνου και Ελένης»
Το απαγορευμένο φιλί: Γιατί ο ΑΝΤ1 έριξε «μαύρο» στο πασχαλινό επεισόδιο του «Κωνσταντίνου και Ελένης»