παγωτίνια
Δείτε αναλυτικά την πεντανόστιμη αυτή συνταγή

Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή από το olivemagazine.gr για όσους αγαπούν την μπανάνα και το παγωτό.

Υλικά

  • 3 μπανάνες
  • 125γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 75γρ. αμύγδαλα καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε κομμάτια όσο 2½ δάχτυλα. Στρώνουμε ένα δίσκο με λαδόκολλα.
  2. Μπήγουμε στα κομμάτια της μπανάνας από μια οδοντογλυφίδα και αφού τα βάλουμε στον δίσκο που ετοιμάσαμε, τα αφήνουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες.
  3. Λιώνουμε την κουβερτούρα στα μικροκύματα και αφού γίνει χλιαρή παίρνουμε τα κομμάτια της μπανάνας από την οδοντογλυφίδα και τα βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα να καλυφθούν.
  4. Πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο και τα αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι να έρθει η ώρα να τα σερβίρουμε.

Extra Tip: Αν θέλετε, μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία της επικάλυψης με σοκολάτα άλλη μια φορά. Σε αυτή την περίπτωση μετά το πρώτο βούτηγμα στη σοκολάτα αφήνετε τα παγωτίνια για μια ώρα στην κατάψυξη και επαναλαμβάνετε μετά.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σχολικά βιβλία
Πολλαπλό βιβλίο: Τι αλλάζει στη συγκρότηση των Επιστημονικών Επιτροπών αξιολόγησης των νέων σχολικών βιβλίων
Νέα τροποποιητική απόφαση φέρνει αλλαγές στις Επιστημονικές Επιτροπές αξιολόγησης των σχολικών βιβλίων - Δείτε το ΦΕΚ
Πολλαπλό βιβλίο: Τι αλλάζει στη συγκρότηση των Επιστημονικών Επιτροπών αξιολόγησης των νέων σχολικών βιβλίων