γιαούρτι
Δείτε τις εύκολες συνταγές για το σπίτι

Είτε ελαφρύ με μέλι ή με φρούτα είτε πιο πλούσιο, ενισχυμένο με κρέμα γάλακτος, το σπιτικό παγωμένο γιαούρτι βγαίνει εξίσου δελεαστικό με το παγωτό, αλλά πολύ πιο υγιεινό.

Παγωμένο γιαούρτι με διάφορα φρούτα σε ξυλάκια

Υλικά για 8 ξυλάκια

200 γρ. φράουλες πλυμένες χωρίς τα κοτσανάκια τους

200 γρ. ψίχα από ροδάκινα

200 γρ. φρούτα του δάσους, φρέσκα ή κατεψυγμένα

600 γρ. στραγγιστό γιαούρτι με πλήρη λιπαρά

3 κουτ. σούπας μέλι

3 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

Χωρίστε το γιαούρτι σε 3 μέρη (200 γρ. το καθένα). Πολτοποιήστε τις φράουλες με 200 γρ. γιαούρτι, 1 κουταλιά μέλι και 1 κουταλιά χυμό λεμονιού. Πολτοποιήστε μετά τα ροδάκινα και τα φρούτα του δάσους με τον ίδιο τρόπο.

Μοιράστε τα τρία μείγματα σε θήκες για παγωτό ξυλάκι. Βάλτε από ένα ξυλάκι σε κάθε θήκη και αφήστε τα στην κατάψυξη για 12 ώρες τουλάχιστον πριν τα σερβίρετε.

Tips. Ανακατέψτε κάθε πολτοποιημένο φρούτο χρησιμοποιώντας το σύρμα με το γιαούρτι σε ένα μπολ, χωρίς να ενωθούν τελείως τα υλικά, ώστε να σχηματίσετε δίχρωμα παγωτά με γιαούρτι και φρούτα. Μπορείτε επίσης να βάλετε σε κάθε θήκη 2 ή περισσότερα μείγματα με γιαούρτι και φρούτα.

Παγωμένο γιαούρτι με μέλι

Υλικά

1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι με πλήρη λιπαρά,

50 γρ. ρευστό μέλι θυμαρίσιο (ή λίγο περισσότερο, ανάλογα με τα γούστα σας),

 ½ κουτ. γλυκού εσάνς βανίλιας ή 1 βανίλια σκόνη

Εκτέλεση

Μοιράστε το γιαούρτι με ένα κουτάλι στις θήκες μιας παγοθήκης ή σε περισσότερες αν είναι μικρή. Αφήστε το στην κατάψυξη για 24 ώρες.

Βγάλτε τα παγάκια γιαουρτιού από τις θήκες, βάλτε τα στο μπλέντερ, προσθέστε το μέλι και τη βανίλια και χτυπήστε το μείγμα μέχρι να σχηματιστεί μια ωραία κρέμα με βελούδινη υφή. Σερβίρετέ το αμέσως.

Παγωμένο γιαούρτι με κρέμα

Υλικά

1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι με πλήρη λιπαρά,

200 γρ. κρέμα γάλακτος με 36-40% λιπαρά,

50 γρ. ρευστό μέλι θυμαρίσιο (ή λίγο περισσότερο, ανάλογα με τα γούστα σας),

½ κουτ. γλυκού εσάνς βανίλιας ή 1 βανίλια σκόνη

Εκτέλεση

Ανακατέψτε στο μίξερ το γιαούρτι με το μασκαρπόνε ή το τυρί κρέμα ή την κρέμα γάλακτος με το μέλι και τη βανίλια. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ και αφήστε το στην κατάψυξη για 1 ώρα. Ξαναχτυπήστε το στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει και ξαναβάλτε το στην κατάψυξη.

Επαναλάβετε άλλη μια φορά (αυτό το κάνετε για να σπάσουν οι τυχόν κρύσταλλοι που θα σχηματιστούν στην κατάψυξη). Μετά από 6-8 ώρες το παγωμένο γιαούρτι είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Αν το αφήσετε πολύ περισσότερο και παγώσει σε σημείο που δεν μπορείτε να το σερβίρετε με το σκουπ, αφήστε το για 15 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Παγωμένο γιαούρτι με ροδάκινα, βύσσινο και καρύδι

Υλικά

1 κιλό γιαούρτι

2 κουταλιές μέλι πορτοκαλιάς

Ξύσμα πορτοκαλιού

1 βανίλια σκόνη

2/3 ποτηριού χυμό πορτοκάλι

Ροδάκινα

Βύσσινο

Καρύδια

Εκτέλεση

Ανακατέψτε το γιαούρτι με τις κουταλιές μέλι, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια και το χυμό από το πορτοκάλι. Ρίξτε το μείγμα σε ένα σκεύος στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί μεγέθους 30Χ22 και από πάνω σκορπίστε φέτες ροδάκινο, βύσσινο και καρύδια.

Αφήστε το στην κατάψυξη για 2-3 ώρες και γίνεται ένα σούπερ δροσερό γλύκισμα που βγάζει 12 ή 24 τετράγωνα ή μπάρες ανάλογα το μέγεθος. Σε περίπτωση που το κόψετε την άλλη μέρα θα πρέπει πρώτα να το αφήσετε εκτός κατάψυξης για κάμποση ώρα, καθώς παγώνει πολύ. Αν έχετε τις ειδικές φόρμες για παγωτά και γρανίτες ξυλάκια μπορείτε να το βάλετε κατευθείαν εκεί.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σοφία Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη για «e-Schools»: Σε εξέλιξη ο Ψηφιακός Φάκελος Εκπαιδευτικού – Τέλος στην επανυποβολή δικαιολογητικών
Τριετία «φράγμα»: Γιατί το υπουργείο Παιδείας ζητά νέα έγγραφα για μεταθέσεις και πώς αλλάζει ο χάρτης κινητικότητας
Σοφία Ζαχαράκη για «e-Schools»: Σε εξέλιξη ο Ψηφιακός Φάκελος Εκπαιδευτικού – Τέλος στην επανυποβολή δικαιολογητικών
καιρός
Η Adel δείχνει τα δόντια της: Έρχεται σφοδρή επιδείνωση – Χαλάζι «μαμούθ» και καταιγίδες σε όλη τη χώρα
Ποιες περιοχές θα «χτυπηθούν» πιο έντονα σήμερα και αύριο
Η Adel δείχνει τα δόντια της: Έρχεται σφοδρή επιδείνωση – Χαλάζι «μαμούθ» και καταιγίδες σε όλη τη χώρα
Η στάθμη του νερού στον Μόρνο
Συναγερμός με τη λειψυδρία: Η Αττική «στεγνώνει» – Τι σημαίνει η κήρυξη έκτακτης ανάγκης;
Τα αποθέματα νερού στο χαμηλότερο επίπεδο 15ετίας - Το «τρίπτυχο της καταστροφής» και οι καταγγελίες των ειδικών
Συναγερμός με τη λειψυδρία: Η Αττική «στεγνώνει» – Τι σημαίνει η κήρυξη έκτακτης ανάγκης;
geroulanos
Τελεσίγραφο εξαφανισμένο: Πού πήγε το “δίμηνο” του Γερουλάνου για τη Βελόνα;
Η περίφημη «βελόνα» του ΠΑΣΟΚ παραμένει κολλημένη, όμως ο Παύλος Γερουλάνος εμφανίστηκε να μετακινεί το χρονικό όριο που ο ίδιος είχε θέσει,...
Τελεσίγραφο εξαφανισμένο: Πού πήγε το “δίμηνο” του Γερουλάνου για τη Βελόνα;