ζαχαροπλαστική
Λαχταριστή συνταγή για brownie με ελαιόλαδο και φρέσκο ανθότυρο

Συνταγή για «κρητικό» brownie με ελαιόλαδο και φρέσκο ανθότυρο του σεφ Νικόλα Περάκη.

Υλικά

Για το Brownie

  • 4 αυγά (200γρ)
  • 250 ζάχαρη κρυσταλλική
  • 200γρ ελαιόλαδο
  • 180γρ σοκολάτα (50-55%)
  • 150γρ αλεύρι μαλακό
  • 30γρ κακάο

Για την κρέμα ανθότυρου

  • 250γρ φρέσκο ανθότυρο (γλυκιά μυζήθρα)
  • 90γρ ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • Ξύσμα από ½ λεμόνι

Μέθοδος εκτέλεσης

Για το Brownie

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C σε αερόθερμο.
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο.
  3. Σε φούρνο μικροκυμάτων σε μέτρια ένταση, ή σε μπεν μαρί, λιώνουμε τη σοκολάτα. Την ανακατεύουμε να λιώσει καλά και να γίνει λεία και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Ομογενοποιούμε μα μαρίζ ή κουτάλι ώστε να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
  4. Στο μίξερ, με το σύρμα, χτυπάμε την ζάχαρη και τα αυγά να ασπρίσουν και να αφρατέψουν καλά.
  5. Στα αφρατεμένα αυγά προσθέτουμε το μίγμα σοκολάτα-λάδι και ανακατεύουμε διπλώνοντας απαλά με μαρίζ μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα.
  6. Τώρα προσθέτουμε σταδιακά τα κοσκινισμένα αλεύρι και κακάο. Ανακατεύουμε ελαφρά με τη μαρίζ έως ότου ομογενοποιηθεί το μίγμα. Δεν πρέπει να το παρακάνουμε με το ανακάτεμα για να μην χάσουμε όλο τον άερα που έχουν κρατήσει τα αυγά από το χτύπημα στο μίξερ.
  7. Λαδώνουμε καλά ένα ταψί 25Χ30 cm, το πουδράρουμε σε όλη την επιφάνεια με αλεύρι και προσθέτουμε το μίγμα του brownie.

Για την κρέμα φρέσκου ανθότυρου

  1. Στο μίξερ, με το σύρμα, χτυπάμε όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή και λεία κρέμα.
  2. Αραδιάζουμε σε κουταλιές την κρέμα πάνω στην επιφάνεια του brownie. Ανακατεύουμε ίσα-ίσα να εισχωρήσει ελαφρώς στο σοκολατένιο μίγμα η κρέμα ανθότυρου. Ωστόσο αφήνουμε και μερικά σημεία ακάλυπτα για αισθητικούς λόγους.

Ψήνουμε στους  200°C για 15-16 λεπτά. Είναι σημαντικό να μην παραψήσουμε το brownie γιατί θα στεγνώσει και το αποτέλεσμα δεν θα είναι αυτό που πρέπει. Πάντα το αποτέλεσμα που επιδιώκουμε σε οποιοδήποτε brownie είναι αρκετά μαλακό και υγρό στο εσωτερικό του. Aν διαθέτουμε θερμόμετρο κουζίνας, το γλυκό μας είναι έτοιμο όταν η θερμοκρασία του είναι μεταξύ 82 και 85°C στο κέντρο του, μετρώντας στην μέση του ταψιού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ξυλοδαρμος
Βίντεο σοκ από Νέο Ηράκλειο: Μαθητές και εξωσχολικοί σε βίαιη συμπλοκή
Σοκαριστικές εικόνες καταγράφουν μαθητές και εξωσχολικούς σε βίαιη συμπλοκή, αναδεικνύοντας την ανάγκη για μέτρα πρόληψης και ασφάλειας γύρω από τα...
Βίντεο σοκ από Νέο Ηράκλειο: Μαθητές και εξωσχολικοί σε βίαιη συμπλοκή
υδροστροβιλος
Κακοκαιρία «Adel»: Υδροστρόβιλος εντυπωσιάζει στο Μαθράκι της Κέρκυρας
Το φαινόμενο καταγράφηκε από κατοίκους χωρίς να προκαλέσει ζημιές, ενώ η κακοκαιρία συνεχίζει να επηρεάζει το Ιόνιο και τη Βόρεια Ελλάδα
Κακοκαιρία «Adel»: Υδροστρόβιλος εντυπωσιάζει στο Μαθράκι της Κέρκυρας
φλογα
ΚΕΔΑΣΥ Αιτωλοακαρνανίας: Συμμετοχή στη Λαμπαδηδρομία των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων ‘’MILANO CORTINA 2026’’
Η Ολυμπιακή Φλόγα θα ανάψει στην Αρχαία Ολυμπία στις 26 Νοεμβρίου 2025 και θα ταξιδέψει επί 9 ημέρε
ΚΕΔΑΣΥ Αιτωλοακαρνανίας: Συμμετοχή στη Λαμπαδηδρομία των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων ‘’MILANO CORTINA 2026’’
aithoysa2.jpg
Υποστελέχωση απειλεί τη λειτουργία των ολοήμερων σχολείων στα Άνω Λιόσια
Αναστολή του ολοήμερου προγράμματος λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού και προβλήματα πρόσληψης
Υποστελέχωση απειλεί τη λειτουργία των ολοήμερων σχολείων στα Άνω Λιόσια