ζαχαροπλαστική
Λαχταριστή συνταγή για brownie με ελαιόλαδο και φρέσκο ανθότυρο

Συνταγή για «κρητικό» brownie με ελαιόλαδο και φρέσκο ανθότυρο του σεφ Νικόλα Περάκη.

Υλικά

Για το Brownie

  • 4 αυγά (200γρ)
  • 250 ζάχαρη κρυσταλλική
  • 200γρ ελαιόλαδο
  • 180γρ σοκολάτα (50-55%)
  • 150γρ αλεύρι μαλακό
  • 30γρ κακάο

Για την κρέμα ανθότυρου

  • 250γρ φρέσκο ανθότυρο (γλυκιά μυζήθρα)
  • 90γρ ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • Ξύσμα από ½ λεμόνι

Μέθοδος εκτέλεσης

Για το Brownie

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C σε αερόθερμο.
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο.
  3. Σε φούρνο μικροκυμάτων σε μέτρια ένταση, ή σε μπεν μαρί, λιώνουμε τη σοκολάτα. Την ανακατεύουμε να λιώσει καλά και να γίνει λεία και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Ομογενοποιούμε μα μαρίζ ή κουτάλι ώστε να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
  4. Στο μίξερ, με το σύρμα, χτυπάμε την ζάχαρη και τα αυγά να ασπρίσουν και να αφρατέψουν καλά.
  5. Στα αφρατεμένα αυγά προσθέτουμε το μίγμα σοκολάτα-λάδι και ανακατεύουμε διπλώνοντας απαλά με μαρίζ μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα.
  6. Τώρα προσθέτουμε σταδιακά τα κοσκινισμένα αλεύρι και κακάο. Ανακατεύουμε ελαφρά με τη μαρίζ έως ότου ομογενοποιηθεί το μίγμα. Δεν πρέπει να το παρακάνουμε με το ανακάτεμα για να μην χάσουμε όλο τον άερα που έχουν κρατήσει τα αυγά από το χτύπημα στο μίξερ.
  7. Λαδώνουμε καλά ένα ταψί 25Χ30 cm, το πουδράρουμε σε όλη την επιφάνεια με αλεύρι και προσθέτουμε το μίγμα του brownie.

Για την κρέμα φρέσκου ανθότυρου

  1. Στο μίξερ, με το σύρμα, χτυπάμε όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή και λεία κρέμα.
  2. Αραδιάζουμε σε κουταλιές την κρέμα πάνω στην επιφάνεια του brownie. Ανακατεύουμε ίσα-ίσα να εισχωρήσει ελαφρώς στο σοκολατένιο μίγμα η κρέμα ανθότυρου. Ωστόσο αφήνουμε και μερικά σημεία ακάλυπτα για αισθητικούς λόγους.

Ψήνουμε στους  200°C για 15-16 λεπτά. Είναι σημαντικό να μην παραψήσουμε το brownie γιατί θα στεγνώσει και το αποτέλεσμα δεν θα είναι αυτό που πρέπει. Πάντα το αποτέλεσμα που επιδιώκουμε σε οποιοδήποτε brownie είναι αρκετά μαλακό και υγρό στο εσωτερικό του. Aν διαθέτουμε θερμόμετρο κουζίνας, το γλυκό μας είναι έτοιμο όταν η θερμοκρασία του είναι μεταξύ 82 και 85°C στο κέντρο του, μετρώντας στην μέση του ταψιού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σοκ με ψωμί του τοστ: Βρέθηκε επικίνδυνο βακτήριο – Ανάκληση σε χιλιάδες συσκευασίες!

Kαμπανάκι από την EFSA για τα δύο πιο τοξικά τρόφιμα της αγοράς στην Ευρώπη

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 9/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Δημήτρης Χαραλάμπης
Σπουδαία διάκριση στο Βερολίνο για τον Έλληνα ομότιμο καθηγητή του ΕΚΠΑ Δημήτρη Χαραλάμπη
Ο Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ τιμήθηκε με το βραβείο «Frank – Ortner»
Σπουδαία διάκριση στο Βερολίνο για τον Έλληνα ομότιμο καθηγητή του ΕΚΠΑ Δημήτρη Χαραλάμπη
διοιδα αττικη οδος
Πανικός στην αγορά: Υποχρεωτική απόσυρση για παλιά αυτοκίνητα στην Ευρώπη
Απειλή για χιλιάδες οδηγούς το νέο ευρωπαϊκό σχέδιο – Πιστοποιητικό “ζωής” από τα ΚΤΕΟ για να μη βγουν τα αυτοκίνητα εκτός κυκλοφορίας
Πανικός στην αγορά: Υποχρεωτική απόσυρση για παλιά αυτοκίνητα στην Ευρώπη
Εξετάσεις αίματος
Καμπανάκι για τον ιό που σχεδόν όλοι έχουν μολυνθεί - Αυξάνει 5 φορές τον κίνδυνο καρκίνου
Οι επιστήμονες εντόπισαν νέους τύπους καρκίνου που συνδέονται με τον ιό Epstein-Barr, από τον οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μολυνθεί κάποια...
Καμπανάκι για τον ιό που σχεδόν όλοι έχουν μολυνθεί - Αυξάνει 5 φορές τον κίνδυνο καρκίνου