ζαχαροπλαστική
Λαχταριστή συνταγή για brownie με ελαιόλαδο και φρέσκο ανθότυρο

Συνταγή για «κρητικό» brownie με ελαιόλαδο και φρέσκο ανθότυρο του σεφ Νικόλα Περάκη.

Υλικά

Για το Brownie

  • 4 αυγά (200γρ)
  • 250 ζάχαρη κρυσταλλική
  • 200γρ ελαιόλαδο
  • 180γρ σοκολάτα (50-55%)
  • 150γρ αλεύρι μαλακό
  • 30γρ κακάο

Για την κρέμα ανθότυρου

  • 250γρ φρέσκο ανθότυρο (γλυκιά μυζήθρα)
  • 90γρ ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • Ξύσμα από ½ λεμόνι

Μέθοδος εκτέλεσης

Για το Brownie

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C σε αερόθερμο.
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο.
  3. Σε φούρνο μικροκυμάτων σε μέτρια ένταση, ή σε μπεν μαρί, λιώνουμε τη σοκολάτα. Την ανακατεύουμε να λιώσει καλά και να γίνει λεία και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Ομογενοποιούμε μα μαρίζ ή κουτάλι ώστε να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
  4. Στο μίξερ, με το σύρμα, χτυπάμε την ζάχαρη και τα αυγά να ασπρίσουν και να αφρατέψουν καλά.
  5. Στα αφρατεμένα αυγά προσθέτουμε το μίγμα σοκολάτα-λάδι και ανακατεύουμε διπλώνοντας απαλά με μαρίζ μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα.
  6. Τώρα προσθέτουμε σταδιακά τα κοσκινισμένα αλεύρι και κακάο. Ανακατεύουμε ελαφρά με τη μαρίζ έως ότου ομογενοποιηθεί το μίγμα. Δεν πρέπει να το παρακάνουμε με το ανακάτεμα για να μην χάσουμε όλο τον άερα που έχουν κρατήσει τα αυγά από το χτύπημα στο μίξερ.
  7. Λαδώνουμε καλά ένα ταψί 25Χ30 cm, το πουδράρουμε σε όλη την επιφάνεια με αλεύρι και προσθέτουμε το μίγμα του brownie.

Για την κρέμα φρέσκου ανθότυρου

  1. Στο μίξερ, με το σύρμα, χτυπάμε όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή και λεία κρέμα.
  2. Αραδιάζουμε σε κουταλιές την κρέμα πάνω στην επιφάνεια του brownie. Ανακατεύουμε ίσα-ίσα να εισχωρήσει ελαφρώς στο σοκολατένιο μίγμα η κρέμα ανθότυρου. Ωστόσο αφήνουμε και μερικά σημεία ακάλυπτα για αισθητικούς λόγους.

Ψήνουμε στους  200°C για 15-16 λεπτά. Είναι σημαντικό να μην παραψήσουμε το brownie γιατί θα στεγνώσει και το αποτέλεσμα δεν θα είναι αυτό που πρέπει. Πάντα το αποτέλεσμα που επιδιώκουμε σε οποιοδήποτε brownie είναι αρκετά μαλακό και υγρό στο εσωτερικό του. Aν διαθέτουμε θερμόμετρο κουζίνας, το γλυκό μας είναι έτοιμο όταν η θερμοκρασία του είναι μεταξύ 82 και 85°C στο κέντρο του, μετρώντας στην μέση του ταψιού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ζωη
Σύγκρουση Κωνσταντοπούλου-Λαζαρίδη στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Τι είπες θρασύδειλε για τον πατέρα μου;
Χωρίς τέλος η ένταση στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς με την επανέναρξη της διαδικασίας ο Μακάριος Λαζαρίδης επιτέθηκε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου...
Σύγκρουση Κωνσταντοπούλου-Λαζαρίδη στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Τι είπες θρασύδειλε για τον πατέρα μου;
taxh_tsantes_sxoleio.jpg
Κοινό μέτωπο γονέων και εκπαιδευτικών για την υπεράσπιση της ειδικής αγωγής
Στήριξη στους εκπαιδευτικούς του Ειδικού Δημοτικού «Ρόζα Ιμβριώτη» απέναντι στη στοχοποίηση και τις διαχρονικές ελλείψεις
Κοινό μέτωπο γονέων και εκπαιδευτικών για την υπεράσπιση της ειδικής αγωγής
Σοφία Ζαχαράκη στη Βουλή
Σοφία Ζαχαράκη: Αρνητική θέση του Υπουργείου Παιδείας για διοικητική υποστήριξη στα σχολεία
Δεν υφίστανται οργανικές θέσεις διοικητικού προσωπικού στις γραμματείες των σχολείων
Σοφία Ζαχαράκη: Αρνητική θέση του Υπουργείου Παιδείας για διοικητική υποστήριξη στα σχολεία
κλειστά σχολεία
Σε οριακή κατάσταση η σχολική στέγη στον Δήμο Αθηναίων – Κινητοποίηση την Δευτέρα (22/12)
Η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια και την καταλληλότητα των σχολικών κτιρίων
Σε οριακή κατάσταση η σχολική στέγη στον Δήμο Αθηναίων – Κινητοποίηση την Δευτέρα (22/12)