ζαχαροπλαστική
Λαχταριστή συνταγή για brownie με ελαιόλαδο και φρέσκο ανθότυρο

Συνταγή για «κρητικό» brownie με ελαιόλαδο και φρέσκο ανθότυρο του σεφ Νικόλα Περάκη.

Υλικά

Για το Brownie

  • 4 αυγά (200γρ)
  • 250 ζάχαρη κρυσταλλική
  • 200γρ ελαιόλαδο
  • 180γρ σοκολάτα (50-55%)
  • 150γρ αλεύρι μαλακό
  • 30γρ κακάο

Για την κρέμα ανθότυρου

  • 250γρ φρέσκο ανθότυρο (γλυκιά μυζήθρα)
  • 90γρ ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • Ξύσμα από ½ λεμόνι

Μέθοδος εκτέλεσης

Για το Brownie

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C σε αερόθερμο.
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο.
  3. Σε φούρνο μικροκυμάτων σε μέτρια ένταση, ή σε μπεν μαρί, λιώνουμε τη σοκολάτα. Την ανακατεύουμε να λιώσει καλά και να γίνει λεία και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Ομογενοποιούμε μα μαρίζ ή κουτάλι ώστε να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
  4. Στο μίξερ, με το σύρμα, χτυπάμε την ζάχαρη και τα αυγά να ασπρίσουν και να αφρατέψουν καλά.
  5. Στα αφρατεμένα αυγά προσθέτουμε το μίγμα σοκολάτα-λάδι και ανακατεύουμε διπλώνοντας απαλά με μαρίζ μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα.
  6. Τώρα προσθέτουμε σταδιακά τα κοσκινισμένα αλεύρι και κακάο. Ανακατεύουμε ελαφρά με τη μαρίζ έως ότου ομογενοποιηθεί το μίγμα. Δεν πρέπει να το παρακάνουμε με το ανακάτεμα για να μην χάσουμε όλο τον άερα που έχουν κρατήσει τα αυγά από το χτύπημα στο μίξερ.
  7. Λαδώνουμε καλά ένα ταψί 25Χ30 cm, το πουδράρουμε σε όλη την επιφάνεια με αλεύρι και προσθέτουμε το μίγμα του brownie.

Για την κρέμα φρέσκου ανθότυρου

  1. Στο μίξερ, με το σύρμα, χτυπάμε όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή και λεία κρέμα.
  2. Αραδιάζουμε σε κουταλιές την κρέμα πάνω στην επιφάνεια του brownie. Ανακατεύουμε ίσα-ίσα να εισχωρήσει ελαφρώς στο σοκολατένιο μίγμα η κρέμα ανθότυρου. Ωστόσο αφήνουμε και μερικά σημεία ακάλυπτα για αισθητικούς λόγους.

Ψήνουμε στους  200°C για 15-16 λεπτά. Είναι σημαντικό να μην παραψήσουμε το brownie γιατί θα στεγνώσει και το αποτέλεσμα δεν θα είναι αυτό που πρέπει. Πάντα το αποτέλεσμα που επιδιώκουμε σε οποιοδήποτε brownie είναι αρκετά μαλακό και υγρό στο εσωτερικό του. Aν διαθέτουμε θερμόμετρο κουζίνας, το γλυκό μας είναι έτοιμο όταν η θερμοκρασία του είναι μεταξύ 82 και 85°C στο κέντρο του, μετρώντας στην μέση του ταψιού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ChatGpt για όλους: Παρέχεται σε 100.000 υποψήφιους πανελλαδικά ως 20/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

paidikos_252863_121098.jpg
«Δεν αλλάζουμε ούτε σακούλες σκουπιδιών»: Η ζοφερή πραγματικότητα των νηπιαγωγείων το 2025
Χωρίς χαρτί, πετρέλαιο και καθαριστικά: Νηπιαγωγοί καταγγέλλουν κατάρρευση μετά την κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών
«Δεν αλλάζουμε ούτε σακούλες σκουπιδιών»: Η ζοφερή πραγματικότητα των νηπιαγωγείων το 2025
pc-tilekpaideusi.jpg
Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο: Νέα ανανεωμένη «Ηλεκτρονική Σχολική Τάξη (η-τάξη)»
Η Ηλεκτρονική Σχολική Τάξη (η-τάξη) του ΠΣΔ αλλάζει – Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί
Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο: Νέα ανανεωμένη «Ηλεκτρονική Σχολική Τάξη (η-τάξη)»
Σοφία Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη: 8,5 εκατομμύρια ευρώ για ατομικές θυρίδες (lockers) στα σχολεία
Υπ. Παιδείας: 8,5 εκατομμύρια ευρώ για ατομικές σχολικές θυρίδες στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Σοφία Ζαχαράκη: 8,5 εκατομμύρια ευρώ για ατομικές θυρίδες (lockers) στα σχολεία