Οπαδικές επιθέσεις σε ανηλίκους: Τους άρπαζαν τις μπλούζες
Οπαδοί έκαναν επιθέσεις σε ανήλικους φιλάθλους

Οργανωμένοι οπαδοί μεγάλης ομάδας έβγαιναν… παγανιά αναζητώντας ανήλικους φιλάθλους αντίπαλης ομάδας που δεν ήταν οργανωμένοι, και αφού τους άρπαζαν εμφανίσεις που φορούσαν, αναρτούσαν στη συνέχεια τα… λάφυρα τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως προκύπτει από έρευνα του τμήματος ασφαλείας Παιανίας.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ΕΡΤ, αστυνομικοί κατά την προανάκριση και μέσα από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου, καταθέσεις, αλλά και αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατάφεραν και ταυτοποίησαν τέσσερα άτομα, ανάμεσα στους οποίους και ένας ανήλικος για τους οποίους σχηματίστηκε δικογραφία.

Πρόκειται για έναν 17χρονο και τρεις 21χρονους, ενώ από την μέχρι στιγμής έρευνα ταυτοποιήθηκαν τρεις επιθέσεις που έγιναν στις 5 και 23/12/2022 στις περιοχές των Γλυκών Νερών και του Χαλανδρίου.

Πώς δρούσαν οι οπαδοί

Οι φερόμενοι δράστες, πραγματοποιούσαν τις επιθέσεις τους συντονισμένα. Έψαχναν τους ανήλικους φιλάθλους σε κεντρικό σημείο των Γλυκών Νερών.

Τις επιθέσεις τις πραγματοποιούσαν κοντά σε στάσεις του ΟΑΣΑ και του μετρό τη στιγμή που αποβιβάζονταν οι ανήλικοι μετά από αγώνες μεταξύ των δύο ομάδων, προκειμένου να τους βγάλουν τα διακριτικά της ομάδας που υποστήριζαν και συγκεκριμένα εμφανίσεις, αλλά και να τους χτυπήσουν ή να τους ληστέψουν.

Μάλιστα, τις εμφανίσεις τις αναρτούσαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαχειρίζεται οργανωμένος σύνδεσμος ομάδας.

Η δικογραφία που σχημάτισαν οι αστυνομικοί σε βάρος τους για παράβαση της νομοθεσίας για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό σε συνδυασμό με ληστεία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένης και σε απόπειρα, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, νομοθεσία για τα όπλα και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, έχει υποβληθεί στην Εισαγγελία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ιασωνας
Τροχαίο στην Βουλή: Οι αστυνομικοί πήγαν να ρίξουν ευθύνες στον νεκρό Ιάσονα
Ο βασικός αυτόπτης μάρτυρας και συνοδηγός του οχήματος επιχείρησε με την κατάθεσή του να αποδώσει εμμέσως ευθύνες στο νεαρό οδηγό της μηχανής
Τροχαίο στην Βουλή: Οι αστυνομικοί πήγαν να ρίξουν ευθύνες στον νεκρό Ιάσονα