Θάνατος βρέφους στην Άρτα: Η στιγμή που όλοι λύγισαν στο νοσοκομείο
Ώρα απολογίας για τον τραγικό πατέρα - «Μίλησα μαζί της και μου είπε ότι ο άντρας της αγαπούσε πιο πολύ το παιδί από εκείνη»

Ανείπωτη θλίψη αισθάνονται οι γονείς και συγγενείς του αδικοχαμένου βρέφους στην Άρτα, με την τραγωδία να έχει συγκλονίσει όλη τη χώρα. Σήμερα Παρασκευή αναμένεται να απολογηθεί ο τραγικός πατέρας που ξέχασε για ώρες στο αυτοκίνητό του το 5,5 μηνών κοριτσάκι με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του την περασμένη Τρίτη.

Ο πατέρας, που βρίσκεται σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και νοσηλεύεται στην ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου Άρτας, αναμένεται να απολογηθεί σήμερα Παρασκευή στον ανακριτή αφού είχε πάρει προθεσμία για την απολογία του. Ο 37χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Σε αντίστοιχη κατάσταση βρίσκεται και η μητέρα του βρέφους, η οποία νοσηλεύεται στο ίδιο νοσοκομείο, αλλά σε άλλο τμήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη νεκροψία – νεκροτομή που διενεργήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, το βρέφος υπέστη αίσθημα ασφυξίας εφίδρωση, συριγμό στους πνεύμονες, δύσπνοια, βήχα, δυσκολία αναπνοής, υποξία, με αποτέλεσμα να υποστεί πνευμονικό οίδημα που οδήγησε σε καρδιακή ανακοπή λόγω υποξυγοναιμίας, ταχυκαρδία και κυάνωση.

Η στιγμή που όλοι λύγισαν στο νοσοκομείο

Επί τρεις ημέρες οι γονείς του 5,5 μηνών βρέφους νοσηλεύονταν σε διαφορετικούς θαλάμους και σε διαφορετικούς ορόφους του Νοσοκομείου Άρτας.

Η 27χρονη μητέρα από την Τετάρτη ζητούσε να δει το σύζυγό της. Μετά από άδεια που δόθηκε από την Αστυνομία, η συνάντησή τους έγινε το πρωί της Πέμπτης σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα.

Βρέθηκαν για πρώτη φορά μετά το χαμό του μωρού τους και έκλαιγαν σφιχτά αγκαλιασμένοι, σε μια στιγμή που λύγισαν όλοι στο νοσοκομείο.

Η πρώτη συνάντηση του ζευγαριού έγινε σε ειδικό χώρο στο νοσοκομείο και κράτησε περίπου 15 λεπτά.

Όπως ανέφερε ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ στο MEGA: «Η μητέρα από χθες (σ.σ. προχθές) είναι καλύτερα, άρχισε να δίνει ελαφρυντικά στον σύζυγό της και ζήτησε να τον δει. Τον είδε σήμερα το πρωί περίπου στις 10 η ώρα. Επίσης, η μητέρα ζήτησε και είδε τον σύζυγό της πάλι το μεσημέρι».

Ειδικά για την κατάσταση του πατέρα, ο κ. Γιαννάκος δήλωσε: «Ο πατέρας είναι σε άσχημη κατάσταση, είναι σε σοκ. Οι γιατροί έχουν δώσει και στους δύο γονείς άδεια να παραστούν στην κηδεία του βρέφους».

Το μεγαλείο ψυχής της μητέρας

Συγκλονίζει το μεγαλείο ψυχής της μητέρας του 5,5 μηνών βρέφους, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, έκανε έκκληση να παραστεί κι εκείνη μαζί του στα δικαστήρια, προκειμένου να τον στηρίξει ψυχολογικά. Δεν είναι γνωστό μέχρι στιγμής εάν οι γιατροί θα κάνουν δεκτό το αίτημά της.

Οικογενειακή φίλη των τραγικών γονιών έκανε λόγο στο MEGA για ένα πολύ αγαπημένο ζευγάρι.

«Ήταν το πιο αγαπημένο ζευγάρι που ξέρω. Δύο αγαπημένα παιδιά. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που τους συμβαίνει. Μίλησα μαζί της και μου είπε ότι ο άντρας της αγαπούσε πιο πολύ το παιδί από εκείνη», δήλωσε.

Σύμφωνα με την οικογενειακή φίλη του ζευγαριού, η μητέρα σκέφτεται πως μπορεί να στηρίξει τον σύζυγό της, ο οποίος βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekklisia.jpg
Η συνωμοσία των Πάτσι: Το στυγερό έγκλημα με 19 μαχαιριές μέσα στην εκκλησία, Κυριακή του Πάσχα
Η ιστορία του στυγερού εγκλήματος που έμεινε στην ιστορία ως η «συνωμοσία των Πάτσι»
Η συνωμοσία των Πάτσι: Το στυγερό έγκλημα με 19 μαχαιριές μέσα στην εκκλησία, Κυριακή του Πάσχα