Εξοικονομώ 2023: Πότε ξεκινά το νέο πρόγραμμα και πότε το «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για Νέους»
Οι επίσημες ημερομηνίες για τα νέα προγράμματα του ΥΠΕΝ

Μέσα στον Μάιο και συγκεκριμένα στις 30 Μαΐου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις στο «Εξοικονομώ 2023», όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το «Εξοικονομώ 2023» υπογράφεται τις προσεχείς ημέρες και όπως εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος η επιδότηση θα ανέρχεται από το 40% έως το 75% ανάλογα με τα εισοδήματα των δικαιούχων.

Το νέο «Εξοικονομώ κατ΄ οίκον», θα είναι κατά τα πρότυπα του αντίστοιχου προγράμματος του 2021, με κάποιες πιθανώς τροποποιήσεις, εξαιτίας της ανατίμησης των υλικών ενώ για την υπαγωγή στο πρόγραμμα θα ισχύει η χρονική προτεραιότητα των αιτήσεων.

Μέσα στον Μάιο και συγκεκριμένα στις 18 Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα αιτήσεων για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Ανακαινίζω για νέους» που αφορά νέους ηλικίας 18 έως 39 ετών και εντάσσεται στο πρόγραμμα «Σπίτι μου» για να φτιάξουν καινούργιο ή το σπίτι που διαμένουν ή ένα κενό σπίτι που θα μείνουν.

Η επιχορήγηση  θα είναι κλιμακωτή, ανάλογα με την εισοδηματική κατηγορία που εντάσσεται ο δικαιούχος και θα φτάνει έως το 90% για ενεργειακή  αναβάθμιση κατοικίας, μαζί με το μπόνους αποκέντρωσης και 30% για  ανακαίνιση.

Στα μέσα Ιουνίου αναμένεται, τέλος, να ξεκινήσει το πρόγραμμα «Εξοικονομώ για επιχειρήσεις» με προϋπολογισμό 250 εκατ. ευρώ από πόρους που θα προέλθουν από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα