tempi-distixima
ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME NEWS
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Νέες ποινικές διώξεις κατά τριών ακόμη προσώπων για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη

Στην άσκηση νέων ποινικών διώξεων κατά τριών ακόμη προσώπων για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη προχώρησαν οι εισαγγελικές αρχές.

Συγκεκριμένα, διώξεις ασκήθηκαν κατά του επιθεωρητή του ΟΣΕ που έβαλε στη νυχτερινή βάρδια τον προφυλακισμένο πλέον και ήδη κατηγορούμενο σταθμάρχη της Λάρισας, αλλά και κατά δύο σταθμαρχών που όφειλαν να είναι παρόντες ως τις 23:00 το βράδυ και έφυγαν νωρίτερα εγκαταλείποντας το πόστο του.

 

Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται οι τρεις άνδρες είναι για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών και για ανθρωποκτονία και σωματικές βλάβες κατά συρροή.

Το πρώτο αδίκημα είναι κακούργημα με ποινές από δέκα χρόνια ως ισόβια ενώ τα άλλα δύο είναι πλημμελήματα.

Εν τω μεταξύ για αύριο, Παρασκευή, έχει οριστεί η σύγκλιση της Ολομέλειας των Εφετών της Λάρισας, 21 συνολικά ανώτεροι δικαστικοί, προκειμένου να επιλεγούν οι δύο εφέτες ανακριτές που θα τρέξουν στο εξής τις έρευνες.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη προέκυψε μετά από την πρωτοβουλία αναβάθμισης των ερευνών, που έγινε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σταμάτη Δασκαλόπουλο, ο οποίος εποπτεύει από την πρώτη στιγμή τις ανακρίσεις στο σύνολο τους με εντολή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αναδρομικά έως 3.500 ευρώ και αυξήσεις συντάξεων: Ποιοι πληρώνονται

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Καταργούνται στο Δημόσιο μια σειρά από δικαιολογητικά για τους πολίτες
Συνταξιοδότηση: Δεν αλλάζουν τα όρια ηλικίας το 2027 – Μικρότερη αναμονή για την απονομή σύνταξης
Τέλος στα σενάρια για άμεση αύξηση των ορίων ηλικίας – Επανεξέταση το 2030 προβλέπει το ισχύον πλαίσιο
Συνταξιοδότηση: Δεν αλλάζουν τα όρια ηλικίας το 2027 – Μικρότερη αναμονή για την απονομή σύνταξης
Ανοίγουν οι αιτήσεις για αποφοίτους ΤΕΦΑΑ μέσω των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους (ΠΑγΟ/ΕΑγΟ) 2026-2027
Η ακτινογραφία των κενών και των ελλείψεων στα σχολεία από τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής
Οι αναπληρωτές Φυσικής Αγωγής απαντούν στον Διευθυντή του ΥΠΑΙΘΑ για τα κενά και τις ελλείψεις
Η ακτινογραφία των κενών και των ελλείψεων στα σχολεία από τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής
kintzios
Σπύρος Κίντζιος (Πρύτανης) στο alfavita.gr: Γιατί να επιλέξω το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για τις σπουδές μου;
Επιλέγοντας το ΓΠΑ, δεν επιλέγεις απλώς ένα πανεπιστήμιο με ιστορία. Επιλέγεις ένα πανεπιστήμιο με αποστολή.
Σπύρος Κίντζιος (Πρύτανης) στο alfavita.gr: Γιατί να επιλέξω το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για τις σπουδές μου;