Thumbnail
«Ένα παραμύθι με μια και μοναδική πραγματικότητα» - Η γιαγιά άρχισε να λέει στο μικρό εγγονάκι της ένα παραμύθι για να κοιμηθεί. Ένα παραμύθι για μια χώρα…Τη Μπανανία

Μια φορά και έναν καιρό σε μια χώρα γνωστή και ως Μπανανία ζούσε μια θεά. Το όνομα αυτής ήταν « Πολιτική». Η θεά αυτή είχε την ικανότητα να γεννάει παιδιά πολλά παιδιά. Τους γνωστούς πολιτικούς. Μάλιστα για να περνά ο καιρός και για να μην βαριούνται τα παιδιά αυτά, ανακάλυψαν ένα παιχνίδι. Το ονόμασαν εκλογές. Ένα παιχνίδι, που ο νικητής θα κέρδιζε ένα τρόπαιο. Το τρόπαιο αυτό ηταν η διακυβέρνηση της Μπανανίας.

Τα παιδιά αυτά, συγγενείς μεταξύ τους, αφού είχαν κοινή μάνα την πολιτική άρχισαν πριν πολλά πολλά χρόνια να παίζουν το παιχνίδι αυτό. Για πιόνια έφτιαξαν κάτι αξιοθρήνητα πλασματάκια τα οποία τα ονόμασαν δημοσιογράφους  της Μπανανιας. Επίσης έφτιαξαν και ένα σύνολο μικρών κακοκουρδισμένων μηχανών που τους έδωσαν το όνομα Λαός.

Για να έχει ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον, έβαλαν και κάποιους κανόνες στο παιχνίδι. Ποιος θα πει τα περισσότερα ψέματα και το ονόμασαν προεκλογικές υποσχέσεις. Νικητής θα ήταν αυτός που θα μπορούσε να κερδίσει περισσότερο μέρος του λαού με την αμέριστη  βοήθεια των δημοσιογράφων.

Στην αρχή το παιχνίδι ήταν εύκολο. Απλά παρουσιάζονταν ως εθνάρχες, εθνοπατέρες,   ως φέροντες την Αλλαγή και γενικά ως Σωτήρες της Μπανανίας. Ετσι έβγαιναν οι ίδιοι και οι ίδιοι συνέχεια νικητές. Τα πιόνια απλά έκαναν σωστά τη δουλειά τους και ο λαός απλά πήγαινε πέρα δώθε όπως ήταν κακοκουρδισμένος. Τα χρόνια πέρναγαν η πολιτική γεννούσε νέα παιδιά με τα ίδια ονόματα για να μην υπάρχει μπέρδεμα στην ιστορία και το μόνο που άλλαζε ήταν τα ψέματα, οι προεκλογικές υποσχέσεις όπως τα είχαν ονομάσει.

Μόλις η ιδέα της σωτηρίας της Μπανανίας σταμάτησε να έχει πέραση τα νέα ψέματα αφορούσαν τις παροχές στον λαό. Έτσι οι πολιτικοί προσπαθούσαν να κερδίσουν την εξουσία, υποσχόμενοι διαφορά δώρα στον κακοκούρδιστο λαό. Στην αρχή οι υποσχέσεις λέγονταν αυξήσεις μετά ρουσφέτια μετά δάνεια για σπίτια , αυτοκίνητα, διακοπές και άλλες υλικές απολαύσεις του λαού. Ο οποίος απλά συνέχιζε να πηγαίνει πέρα δώθε. Απλά τώρα είχε κάτι που το έλεγε καταναλωτικό αγαθό, με το οποίο πήγαινε πέρα δώθε.

Ξαφνικά μια μερα και ενώ στη Μπανανία ολοι πέρναγαν, η νόμιζαν ότι πέρναγαν, όμορφα, εμφανίστηκαν  δυο κακές μάγισσες με  τα τρομακτικά ονόματα ΔΝΤ και ΕΚΤ. Οι οποίες με τη μαγεία τους σκέπασαν με μαύρο πέπλο ΜΟΝΟ τον λαό της Μπανανίας. Τα παιδιά της πολιτικής όμως συνέχιζαν να παίζουν αμέριμνα το παιχνίδι τους. Απλά για να κερδίσουν έπρεπε να αλλάξουν τις υποσχέσεις τους. Οι οποίες πλέον είχαν να κάνουν με το διώξιμο των μαγισσών. Έτσι έλεγαν στον λαό ότι θα διώξουμε τις μάγισσες. Ο κακοκούρδιστος λαός πιστός στις υποσχέσεις των πολιτικών απλά συνέχιζε ακόμα να πηγαίνει απλά πέρα δώθε. Μετά από χρόνια οι μάγισσες αφού πήραν ότι ήθελαν έφυγαν από μόνες τους. Τότε τα παιδιά της θεάς «πολιτικης» χαμογελώντας φώναζαν όλα μαζί ότι έδιωξαν τις μάγισσες αυτοι πολεμώντας άγρια μαζί τους. Τα πιόνια χειροκροτούσαν και ο λαός κοίταζε χωρίς να καταλαβαίνει τίποτα, απλά πήγαινε πέρα δώθε.

Τα χρόνια πέρασαν και δεν υπήρχε ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Τότε για να μην βαριούνται τα παιδιά της Θεάς «πολιτικής» ανακάλυψαν νέες υποσχέσεις. Κίνησαν τα πιόνια και αυτά με τη σειρά τους είπαν στο λαό.

«Καλύτερος πολιτικός είναι αυτός που θα δολοφονήσει λιγότερους από εσάς». Και ο κακοκούρδιστος λαός μόλις το άκουσε τρόμαξε. Τρόμαξε πολύ.

Και τι έκανε γιαγιά ο λαός όταν τρόμαξε; Ρώτησε το εγγονάκι τη γιαγιά με αγωνία και τρόμο.

Και η γιαγιά απάντησε.

Τρόμαξε τόσο πολύ παιδί μου που συνέχισε να πηγαίνει…πέρα δώθε κλαίγοντας για τους νεκρούς του.

Η παραπάνω ιστορία αναφέρεται σε φανταστική χώρα, θεά, πολιτικούς, πιόνια και λαό.

Η μόνη πραγματικότητα είναι…ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

Εύχομαι οι θάνατοι όλων αυτών να κάνει τον λαό να σταματήσει αυτό το επί δεκαετιών πέρα δώθε και να το μετατρέψει σε…ΜΠΡΟΣΤΑ.

ΜΑΚΑΡΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΑΝΑΝ ΜΠΑΝΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 2018, ΝΑ ΕΦΤΑΝΑΝ ΣΤΙΣ ΜΑΝΑΔΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ 2023 ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΙ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.

Τόγιας Μιλτιάδης

Μαθηματικός

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εσώρουχα
Ποια γυναικεία εσώρουχα έχουν απαγορευτεί σε 3 χώρες αλλά οι γυναίκες τα... λατρεύουν;
Αυτά είναι τα επικίνδυνα εσώρουχα που αγαπούν οι γυναίκες: Έχουν απαγορευθεί σε 3 χώρες
Ποια γυναικεία εσώρουχα έχουν απαγορευτεί σε 3 χώρες αλλά οι γυναίκες τα... λατρεύουν;
εμβόλιο
Ερευνητές ετοιμάζουν εμβόλιο για την καταπολέμηση της αντοχής στα αντιβιοτικά
Η προκλινική σύνθεση του εμβολίου που ανέπτυξε η ομάδα προσέφερε, όπως αναφέρεται στη δημοσίευση, υψηλά επίπεδα ανοσίας από θανατηφόρα επίπεδα...
Ερευνητές ετοιμάζουν εμβόλιο για την καταπολέμηση της αντοχής στα αντιβιοτικά