Ο τραχανάς, αποτελεί το απίθανο ελληνικό super food, ωστόσο είναι ένα εύκολο και νόστιμο φαγητό ειδικά για τις κρύες ημέρες του χειμώνα.
Η παραδοσιακή αχνιστή καλοχυλωμένη σούπα γίνεται γρήγορα και πανεύκολα και αποτελεί το ιδανικό γεύμα για ένα οικογενειακό τραπέζι.
Υλικά για 4 μερίδες
- 1 φλιτζ. τσαγιού τραχανάς ξινός (ή γλυκός) αλευρένιος
- 1.200 ml ζωµός λαχανικών ή νερό
- 50 ml ελαιόλαδο
- λίγο αλάτι
Διαδικασία
- Σε µια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρώς τον τραχανά, ανακατεύοντας ώστε να λαδωθεί καλά.
- Προσθέτουµε το ζωµό ή το νερό και λίγο αλάτι.
- Όταν πάρει βράση, ανακατεύουµε, χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοβράζουµε για 10 - 15 λεπτά ή µέχρι να χυλώσει η σούπα. Δεν σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καπάκι.
Μυστικά
Ένα από τα πιο ωραία μυστικά που μοιράζεται ο gastronomos.gr, είναι να σερβίρουµε µε θρυμματισμένη φέτα και μαυροκούκι, ή με τριμμένη παρμεζάνα (ναι, ταιριάζει πολύ!!) ή και με 1 φέτα προσούτο σε κάθε πιάτο, με σοταρισμένα μανιτάρια ή λουκάνικα, σχεδόν με ό,τι μας αρέσει.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών
Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4
2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη
Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)
ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα