Κηδεία-Μάριου-Μιχαήλ-Τουρούτσικα
ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME NEWS
Συγκλονίζει η μητέρα του 29χρονου για τον άδικο χαμό του γιου της στην Ανδραβίδα - Το τελευταίο αντίο

«Είσαι ο γιος που θα ήθελε η κάθε μάνα στην στην αγκαλιά  της. Ο καλύτερος αδελφός για τα αδέλφια σου, ο καλύτερος εγγονός για τους παππούδες, ο καλύτερος  σύντροφος για την κοπέλα σου» είπε με πόνο ψυχής η μάνα του αδικοχαμένου 29χρονου πιλότου, του συγκυβερνήτη του μοιραίου Phantom που κατέπεσε νότια της Ανδραβίδας τη Δευτέρα.

Η εξόδιος ακολουθία του υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα τελέστηκε σε κλίμα βαθιάς οδύνης, ενώ πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» για το τελευταίο αντίο. 

«Δυστυχώς έφυγες από κοντά μας τόσο νωρίς.  Μάριε, αγόρι μου γλυκό, αστέρι της ψυχής μου, πάντα χαμογελαστός, πότε δεν με είχες στεναχωρήσει. Ήρεμος και υπομονετικός, δεν παραπονιούσαν ποτέ για τίποτα.

Αξιοπρεπής εργατικός, δοτικός σε όλους», είπε συνεχίζοντας με λυγμούς.

Από μικρός ονειρευόσουν να γίνεις πιλότος, λάτρευες την ταχύτητα, τα αυτοκίνητα, τις μηχανές , τα αεροπλάνα. έθεσες ψηλούς στόχους και τα κατάφερες.

«Έγινες ο Iκαρος της καρδιάς μας»

Εγινες ο Iκαρος της καρδιάς μας. Έγινες ήρωας που ποτέ δεν θα θα ξεχάσουμε. Όλη η Ελλάδα σε βλέπει και φωνάζει αθάνατος. Εσύ και ο Στάθης δεν θα ξεχαστείτε ποτέ. Θα σας κουβαλάει όλη η Ελλάδα στην ψυχή της. Είσαι και θα είσαι  το παιδί μου, ο άγγελος μου που τόσο θαύμαζα. Πόσο θα μου λείψεις.

Και τέλος θα αφιερώσω δύο στίχους στον Μάριο , στο Στάθη, σε όλους του πιλότους που χάθηκαν και σε όσους θα συνεχίσουν να πετάνε για την πατρίδα μας.

Ο αετός πεθαίνει στον αέρα, ελεύθερος και δυνατός….. Καλό ταξίδι, καλό παράδεισο αστέρι μου. Όσο αναπνέω δεν θα σε ξεχάσω ποτέ.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία, χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμου και, μεταξύ άλλων, παρέστησαν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, πλήθος βουλευτών και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και απόστρατοι και εν ενέργεια αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων.

Εκ μέρους της Πολεμικής Αεροπορίας εκφωνήθηκε ο επικήδειος λόγος του υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα από συμμαθητή της τάξης του.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε ότι ο Μάριος-Μιχαήλ Τουρούτσικας υπήρξε ένας «θαυμάσιος άνθρωπος» που έδωσε τη ζωή του «υπηρετώντας τις Ένοπλες Δυνάμεις», ένα «υπόδειγμα τέκνου για τους γονείς σου».

«Έντιμος, ευθύς, ακούραστος και ειλικρινής» τονίζεται στον επικήδειο εκ μέρους της Πολεμικής Αεροπορίας και προστίθεται: «Για αυτό, σήμερα, όλοι εμείς θρηνούμε τη λεβεντιά που χάθηκε, τον άνθρωπο, τον αξιωματικό που έφυγε για το αιώνιο ταξίδι».

Ο πατέρας του υποσμηναγού, Κώστας Τουρούτσικας, είπε, μεταξύ άλλων, ότι «ο Μάριος είχε πετύχει κάτι πολύ δύσκολο. Είχε εκμηδενίσει το εγώ του. Το είχε σβήσει από το λεξιλόγιό του. Μόνο το εσείς υπήρχε. Δεν συνέκρινε την Ελλάδα με καμία άλλη χώρα στον κόσμο».

«Πατέρα, η Ελλάδα δεν μου χρωστάει. Εγώ μόνο χρωστάω στην Ελλάδα», έλεγε στον πατέρα του ο Μάριος-Μιχαήλ, όπως ανέφερε ο πατέρας του. «Πιστεύω ότι το χρέος του το πλήρωσε. Πέθανε νωρίς αλλά γεμάτος Ελλάδα», κατέληξε ο κ. Τουρούτσικας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα