Ηχεία για δυνατή μουσική
Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν σκόπευε να σκοτώσει τον γείτονα του, αλλά μόνο ήθελε να τον τρομάξει

Ποινή κάθειρξης 15 ετών και 8 μηνών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο σε έναν 40χρονο, ο οποίος δολοφόνησε τον 43χρονο γείτονα του και τραυμάτισε την γυναίκα του, ύστερα από παρατήρηση που δέχτηκε  για τη μουσική.

Το περιστατικό έγινε τον Σεπτέμβριο του 2018, στην περιοχή Υψώματα Διαβατών Θεσσαλονίκης. Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος όπως πρωτόδικα για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, τετελεσμένη και σε απόπειρα, για οπλοφορία – οπλοχρησία.

Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί με ποινή κάθειρξης 25 ετών, ενώ του είχε αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος, σύμφωνα με το grtimes.gr.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 43χρονος, πατέρας τριών παιδιών, δέχθηκε πυροβολισμό στο κεφάλι από την καραμπίνα που κρατούσε ο κατηγορούμενος, και έπεσε νεκρός μέσα στο σπίτι του στα Υψώματα Διαβατών.

Αφορμή αποτέλεσε μία παρατήρηση που του έκανε το θύμα, λίγες ημέρες νωρίτερα, για την ένταση της μουσικής που έπαιζε καθημερινά και σχεδόν όλες τις ώρες από τα ηχεία του σπιτιού του και ακουγόταν δυνατά έως και το σπίτι του 43χρονου που έμενε με την οικογένειά του σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων.

Ο κατηγορούμενος μετέβη στο σπίτι του γείτονα, όπου αρχικά πυροβόλησε τραυματίζοντας τη σύζυγό του 43χρονου. Ο τελευταίος πρόλαβε να τον πυροβολήσει με πιστόλι και να τον τραυματίσει, πριν δεχτεί τα πυρά του κατηγορούμενου που του στέρησαν τη ζωή.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

συνοδος πρυτανεων
Αρχίζει την Τρίτη 27 Ιανουαρίου, στο Βόλο, η 110η Σύνοδος Πρυτάνεων
Προεδρεύων ο Καθηγητής Χαράλαμπος Μπιλλίνης, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Τα άλλα 2 μέλη του Προεδρείου της Συνόδου, είναι ο Πρύτανης του...
Αρχίζει την Τρίτη 27 Ιανουαρίου, στο Βόλο, η 110η Σύνοδος Πρυτάνεων
μαθητές στο σχολείο
Νηπιαγωγείο: Ποιοι μαθητές δεν θα πάνε φέτος στο Δημοτικό - Η παγίδα στις απουσίες
Εγγραφές 2026: Ποια παιδιά «κόβονται» από την Α' Δημοτικού και παραμένουν στο Νηπιαγωγείο
Νηπιαγωγείο: Ποιοι μαθητές δεν θα πάνε φέτος στο Δημοτικό - Η παγίδα στις απουσίες