Σπαζοκεφαλιά-γρίφος
Πώς δρούσε το κύκλωμα κοκαΐνης - Στα 35 ευρώ το 0,5 γραμμάριο κοκαΐνης

Για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών κατηγορείται πολύ γνωστός τραγουδιστής, που φέρεται να έπαιρνε ναρκωτικά για προσωπική χρήση από τον κουμπάρο του.

Μάλιστα, ο κουμπάρος κατηγορείται ως πρόσωπο «κλειδί» κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης και κάνναβης.

Όλα άρχισαν από πληροφορία που έφτασε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών για τη δράση οργάνωσης που κάνει «παραδόσεις» ναρκωτικών σε πελάτες της σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας.

Από την έρευνα προέκυψαν ότι τα μέλη του κυκλώματος πραγματοποίησαν τουλάχιστον 750 συναλλαγές, κατά τις οποίες διακινήθηκαν τουλάχιστον 900 γραμμάρια κοκαΐνης και τουλάχιστον 500 γραμμάρια κάνναβης με κέρδος τουλάχιστον 70.000 ευρώ.

Πώς δρούσε το κύκλωμα

Ο κουμπάρος του τραγουδιστή φέρεται να χρησιμοποιούσε ως «καβάτζα» το σπίτι του στη Βάρη και να παρέδιδε σε καθημερινή βάση κοκαΐνη στους πελάτες σε όλη την Αττική, διακινώντας κάθε εβδομάδα περισσότερα από 50 γραμμάρια κοκαΐνης.

Η σύντροφος του κουμπάρου του τραγουδιστή είναι επίσης κατηγορούμενη. Φέρεται να συνεργαζόταν στη διακίνηση ναρκωτικών, όπου εκτός από την αποθήκευσή τους είχε και δικό της «πελατολόγιο».

35 ευρώ το 0,5 γραμμάριο κοκαΐνης

Τα μέλη του κυκλώματος λάμβαναν μέτρα αντιπαρακολούθησης, απέφευγαν τις μεταξύ τους συνομιλίες από «συμβατικές» τηλεφωνικές γραμμές, ενώ προτιμούσαν για τις επικοινωνίες τους διαδικτυακές εφαρμογές.

Όπως ανέφερε η αστυνομία, ο κουμπάρος του τραγουδιστή, εκτός από αρχηγικό στέλεχος της συμμορίας είχε προσπαθήσει να δραστηριοποιηθεί στις απάτες μέσω εικονικών επιχειρήσεων και στην προμήθεια πλαστών ή ακάλυπτων επιταγών σε τρίτους, όπου προμηθευτής και πλαστογράφος των επιταγών ήταν άλλο πρόσωπο (το όνομα του οποίου είναι γνωστό στις Αρχές).

Ο κουμπάρος του τραγουδιστή έκανε σε συναλλαγές κατά τις οποίες παρέδιδε κατ’ ελάχιστο 0,5 γραμμάριο κοκαΐνης έναντι 35 ευρώ. Εκτός από κοκαΐνη παρέδιδε κατ’ ελάχιστο 1 γραμμάριο κάνναβης έναντι κατ’ ελάχιστο πέντε ευρώ.

Σύμφωνα με όσα προέκυψαν από την τεχνική και φυσική επιτήρηση, τα μέλη της ομάδας έκαναν 750 συναλλαγές με κέρδος 70.000 ευρώ. Ο τραγουδιστής κατηγορείται για παράβαση του άρθρου 29 του Ν 4139/2013 «περί εξαρτησιογόνων ουσιών», καθώς ήταν ένας από τους πολλούς πελάτες του κυκλώματος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σχολική βία
ΟΛΜΕ για την επίθεση με σφυρί και μαχαίρι σε σχολείο: Αβοήθητοι οι εκπαιδευτικοί ενώ η πολιτεία περιμένει λύσεις από μια πλατφόρμα
Η ΟΛΜΕ ζητά την άμεση λήψη μέτρων, όπως πρόσληψη ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών σε κάθε σχολείο, αντισταθμιστικά μέτρα, υποστηρικτικές δομές για...
ΟΛΜΕ για την επίθεση με σφυρί και μαχαίρι σε σχολείο: Αβοήθητοι οι εκπαιδευτικοί ενώ η πολιτεία περιμένει λύσεις από μια πλατφόρμα
άνεργοι
ΔΥΠΑ: 5.000 θέσεις για ανέργους με μισθό 12.264 ευρώ- Ποιους αφορά το πρόγραμμα
Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης με έμφαση στην πράσινη οικονομία και τις γυναίκες και επιχορήγηση 12.264 ευρώ για κάθε θέση...
ΔΥΠΑ: 5.000 θέσεις για ανέργους με μισθό 12.264 ευρώ- Ποιους αφορά το πρόγραμμα
sillalitirio-ekpaideutikoi.jpg
Αξιολόγηση: Ανυποχώρητη η βάση των εκπαιδευτικών - Ηδη 24 ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ επαναπροκήρυξαν απεργία-αποχή
Ο αγώνας στα χέρια των Πρωτοβάθμιων σωματείων και των εκπαιδευτικών - Ζητούν επαναπροκήρυξη απεργίας-αποχής και από τις Ομοσπονδίες
Αξιολόγηση: Ανυποχώρητη η βάση των εκπαιδευτικών - Ηδη 24 ΣΕΠΕ/ΕΛΜΕ επαναπροκήρυξαν απεργία-αποχή