viasmos
Eκείνη ταξίδεψε από την Αθήνα – όπου ζει – στη Θεσσαλονίκη για να τον συναντήσει για πρώτη φορά. Εκεί, βίωσε τον εφιάλτη.

Συγκλονίζουν τα λόγια της 45χρονης, που έπεσε θύμα των αρρωστημένων ορέξεων ενός 49χρονου στη Θεσσαλονίκη. Ο δράστης την κρατούσε «φυλακισμένη» για περισσότερες από 24ωρες στο σπίτι του και την βίαζε επανειλημμένα. Ο βιασμός έγινε το 2017. Τότε, ο δράστης δεν είχε προφυλακιστεί, ωστόσο, με χθεσινή απόφαση το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης του επέβαλε ποινή κάθειρξης 12 ετών.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 49χρονος είχε γνωρίσει την γυναίκα σε δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, μέσω του οποίου επικοινωνούσαν για ενάμισι χρόνο. Τον Μάρτιο του 2017, εκείνη ταξίδεψε από την Αθήνα – όπου ζει – στη Θεσσαλονίκη για να τον συναντήσει για πρώτη φορά. Εκεί, βίωσε τον εφιάλτη.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 49χρονος είχε γνωρίσει την παθούσα σε δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, μέσω του οποίου επικοινωνούσαν για ενάμιση χρόνο. Τον Μάρτιο του 2017, εκείνη ταξίδεψε από την Αθήνα, όπου ζει, στη Θεσσαλονίκη για να τον συναντήσει για πρώτη φορά.

Φτάνοντας όμως στο σπίτι του – όπως κατέθεσε η ίδια – τόσο η εμφάνιση του κατηγορούμενου όσο και η εικόνα του σπιτιού στο οποίο διαβιούσε («ρυπαρό», «με συσσωρευμένα αντικείμενα» κι «ένα «πιτ-μπουλ δεμένο στην πόρτα») απείχαν πολύ απ’ αυτά που της είχε παρουσιάσει κατά τη διάρκεια της προηγούμενης και επί μακρόν επικοινωνίας τους. Σε αυτές τις συνθήκες, η 45χρονη δεν θέλησε να περάσει μέσα, αλλά παρά την άρνησή της, ο κατηγορούμενος την πίεσε να μπει.

Από τη στιγμή εκείνη ξεκίνησε το μαρτύριό της: Χρησιμοποιώντας σωματική βία και απειλές – όπως περιέγραψε στο κατηγορητήριο – προέβη στον βιασμό της, ικανοποιώντας κατ΄ επανάληψη τις αρρωστημένες ορέξεις του. «Από τις 7 το πρωί έως τις 10 το πρωί της επόμενης μέρας την ξάπλωνε και την έσερνε από το ένα μέρος στο άλλο, παρά την άρνηση που εξεδήλωνε, αφήνοντάς την χωρίς φαγητό και περιορίζοντας την ελευθερία των κινήσεών της» ανέφερε η εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευσή της, η οποία ανέφερε ότι η υπόθεση θα μπορούσε να είναι σενάριο από «θρίλερ».

Η γυναίκα εξιστόρησε τα όσα έζησε στην κάμερα του LIVE NEWS. «Ξεκίνησε η πρώτη διείσδυση η οποία δεν περίμενα ότι θα κρατήσει για ώρες. Στην αρχή είχα τις αισθήσεις μου, μπορούσα να φωνάξω. Μου έλεγε ρατσιστικά σχόλια. Του είπα να φύγω και μου είπε ‘τι περίμενες’, ‘δεν σ’ αρέσει, δεν είναι αυτό που περίμενες;».

Οι δικαστές εμβρόντητοι άκουγαν την 45χρονη να μιλάει για την πρώτη επαφή που είχε πηγαίνοντας στο σπίτι του άνδρα που είχε γνωρίσει διαδικτυακά. «Παλέψαμε, έκλαιγα, φώναζα, έλεγα σε παρακαλώ ‘άφησέ με’», τονίζει η γυναίκα, που κακοποιήθηκε για περισσότερες από 24 ώρες.

Όπως εξήγησε, «προσπαθούσα να αντισταθώ, ήταν αδύνατον γιατί είναι πολύ ψηλός και έχει μεγάλη μυϊκή δύναμη». «Θα σε κάνω ξεφτίλα, δεν θα πεις τίποτα σε κανέναν», της έλεγε εκείνος.

Η γυναίκα ακόμα και σήμερα μιλάει με απόγνωση στα μάτια, λέγοντας πως φοβόταν μήπως χάσει την επαφή με τα παιδιά της. «Είχα ντροπή και φόβο, λέω θα γίνω βούκινο», ανέφερε και πρόσθεσε: «Παρακάλεσα αμέτρητες φορές, ‘θεέ μου βοήθα να τελειώσει αυτό το μαρτύριο’».

Όταν την άφησε ελεύθερη εκείνη επέστρεψε στην Αθήνα, όπου μετά από ένα 24ωρο και παρά τις αναστολές που, όπως ανέφερε, είχε, αποφάσισε να απευθυνθεί στη ΓΑΔΑ καταγγέλλοντας τα όσα φρικτά έζησε.

Στην απολογία του, ο 49χρονος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες. Το δικαστήριο τον έκρινε τελικά ομόφωνα ένοχο για βιασμό, παράνομη κατακράτηση και παραβίαση προσωπικών δεδομένων, ενώ αποφάσισε η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα