Γιατρός
Παράταση δόθηκε για την εφαρμογή των "ποινών", καθώς το σύστημα του "Προσωπικού Ιατρού" αντιμετωπίζει ακόμα σοβαρές ελλείψεις.

Τα κενά που έχει δημιουργήσει ο χαμηλός αριθμός ιατρών που έχουν συμπεριληφθεί στο σύστημα του "Προσωπικού Ιατρού", παρεμποδίζουν την εγγραφή των πολιτών.

Έπειτα από τη δημοσιοποίηση της σχετικής ΚΥΑ σε ΦΕΚ δόθηκε παράταση για τις εγγραφές των πολιτών μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2022, αντί για την 1η Οκτωβρίου, όπως αρχικά προβλεπόταν.

Κενά και δυσκολίες

Την απόφαση αυτή είχε προαναγγείλει την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αναφερόμενος στα υπάρχοντα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

«Έχουμε πει ότι όσο δεν υπάρχει η δυνατότητα του πολίτη να εγγραφεί χωρίς ταλαιπωρία στον Προσωπικό Γιατρό δεν πρόκειται να εφαρμοστούν τα αντικίνητρα, αντιθέτως θα εφαρμοστούν τα κίνητρα. Δηλαδή όσοι εγγράφονται θα έχουν και προτεραιοποίηση στα ραντεβού τους, θα πάρουν και το δωρεάν πακέτο των προληπτικών εξετάσεων, αλλά το αντικίνητρο της αυξημένης συμμετοχής προφανέστατα θα εφαρμοστεί μόνο όταν η επάρκεια των γιατρών θα είναι τέτοια που ο πολίτης θα μπορεί να εγγραφεί», είχε σημειώσει ο κ. Πλεύρης.

Τα μεγαλύτερα «κενά» εντοπίζονται στην Αττική, αλλά και στην πόλη της Θεσσαλονίκης στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας εξαντλήθηκαν οι διαθέσιμοι γιατροί και το σύστημα για τις εγγραφές έκλεισε.

Αντικίνητρα

Υπενθυμίζεται ότι στα αντικίνητρα που πλέον θα ισχύσουν από 1η Δεκεμβρίου, περιλαμβάνεται πρόσθετη συμμετοχή κατά ποσοστό 10%, επιπλέον του καθορισμένου κατά περίπτωση ποσοστού συμμετοχής του, στη φαρμακευτική δαπάνη, στις εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις και πράξεις, στα νοσήλια σε ιδιωτικές κλινικές και στις λοιπές παροχές. Από την 1/1/2023 τα ανωτέρω προβλεπόμενα προσαυξάνονται κατά ποσοστό 10%.

Όσοι εγγραφούν θα έχουν προτεραιότητα από 1/1/2023, κατά τον προγραμματισμό των επισκέψεών τους στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία σε δημόσιες μονάδες δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας
Ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας