amvloseis
ΙΝΤΙΜΕ/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Η Διεθνής Αμνηστία από την πλευρά της έκανε λόγο για «ανησυχητική οπισθοχώρηση»

Οι έγκυες που θέλουν να προχωρήσουν σε άμβλωση θα πρέπει προηγουμένως να πληροφορηθούν «με ξεκάθαρο τρόπο» από τον μαιευτήρα τους τις «ζωτικές λειτουργίες του εμβρύου», σύμφωνα με μια τροποποίηση του νόμου που δημοσιεύτηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης της Ουγγαρίας.

Η τροπολογία αλλάζει τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την άμβλωση σε αυτή τη χώρα-μέλος της ΕΕ, όπου ο τερματισμός της κύησης είναι νόμιμος από τη δεκαετία του 1950 – στις περισσότερες περιπτώσεις, μέχρι τη 12η εβδομάδα της εγκυμοσύνης.

Το διάταγμα, που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Σάντορ Πίντερ, θα τεθεί σε εφαρμογή από την Πέμπτη και σηματοδοτεί την αυστηροποίηση των κανόνων.

Το αντιπολιτευόμενο, ακροδεξιό κόμμα Mi Hazank, που ζητούσε αυτήν την αλλαγή, εξέφρασε την ικανοποίησή του με μια ανακοίνωση όπου υποστηρίζεται ότι «οι μαμάδες θα ακούν στο εξής τον χτύπο της καρδιάς του εμβρύου», μολονότι στο κείμενο του νόμου δεν γίνεται ρητή αναφορά σε κάτι τέτοιο.

«Για τουλάχιστον λίγα δευτερόλεπτα, το παιδί εμβρυακής ηλικίας θα μπορεί να ακουστεί από τη μητέρα, προτού να γίνει η άμβλωση», ισχυρίστηκε επίσης η βουλευτής Ντόρα Ντούρο σε μια ανάρτησή της στο Facebook. Ο νόμος, που αναθεωρήθηκε το 1992, «δεν είναι χαραγμένος σε μάρμαρο», συνέχισε, ευχαριστώντας τις οργανώσεις που τάσσονται «υπέρ της ζωής» για τη στήριξή τους. «Γράφουμε ιστορία!», πρόσθεσε.

Η Διεθνής Αμνηστία από την πλευρά της έκανε λόγο για «ανησυχητική οπισθοχώρηση». Η απόφαση αυτή, που ελήφθη «χωρίς καμία διαβούλευση», θα καταστήσει δυσκολότερη την πρόσβαση στην άμβλωση και «θα προκαλέσει ακόμη περισσότερα τραύματα στις γυναίκες που αντιμετωπίζουν ήδη μια δύσκολη κατάσταση», είπε ο εκπρόσωπός τη μη κυβερνητικής οργάνωσης, Άρον Ντεμέτερ.

Στο νέο Σύνταγμα της Ουκρανίας, που τέθηκε σε ισχύ το 2012, αναφέρεται ότι η χώρα υπερασπίζεται «τη ζωή του εμβρύου από τη σύλληψή του». Λίγους μήνες νωρίτερα, η κυβέρνηση του Βίκτορ Όρμπαν χρηματοδότησε μια εκστρατεία κατά των αμβλώσεων, χρησιμοποιώντας ευρωπαϊκά κονδύλια, γεγονός που προκάλεσε την οργή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποια γνωστή ηθοποιός παράτησε την τηλεόραση και έγινε δασκάλα σε χωριό της Αρκαδίας

Κλειστά σχολεία σήμερα 12/1:  Η νέα λίστα

Γιατί δεν πρέπει να ξεφορτώνεστε τα γρατζουνισμένα πιάτα σας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μαρία Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού: Απαντήσεις για την ιδεολογία του κόμματος και αιχμές προς άλλους γονείς θυμάτων των Τεμπών
Σύμφωνα με τη δημόσια δήλωση της Καρυστιανού, η απόφασή της δεν ήταν προϊόν φιλοδοξίας αλλά αποτέλεσμα σύγκρουσης με ένα σύστημα που, όπως...
Μαρία Καρυστιανού: Απαντήσεις για την ιδεολογία του κόμματος και αιχμές προς άλλους γονείς θυμάτων των Τεμπών
νηπιαγωγείο
Πτώση οροφής σε νηπιαγωγείο του Περιστερίου - Σοβαρό ζήτημα ασφάλειας στα σχολεία
Επαναλαμβανόμενο περιστατικό κατάρρευσης οροφής αναδεικνύει τα χρόνια προβλήματα συντήρησης των σχολικών κτιρίων
Πτώση οροφής σε νηπιαγωγείο του Περιστερίου - Σοβαρό ζήτημα ασφάλειας στα σχολεία
τάξη
Καταγγελία: Οι εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζονται ως μετακινούμενες μονάδες – Δημιουργούν κενά για να καλύψουν κενά
Οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν έντονη ψυχική φθορά, επαγγελματική ανασφάλεια και πλήρη ανατροπή του προσωπικού και εργασιακού τους προγραμματισμού.
Καταγγελία: Οι εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζονται ως μετακινούμενες μονάδες – Δημιουργούν κενά για να καλύψουν κενά