Συναγερμός στην Ψάθα: Σύγκρουση δύο ελικοπτέρων κατά τη μάχη με τις φλόγες (Βίντεο)

Κοινωνία 0

Προσωπικός Ιατρός: Πότε ξεκινάνε οι "τιμωρίες" σε συνταγές και εξετάσεις

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Όσοι δεν εγγραφούν στον "Προσωπικό Ιατρό", θα έρθουν αντιμέτωποι με οικονομικές επιβαρύνσεις στις συνταγές και τις εξετάσεις τους.

Η εφαρμογή Προσωπικός Ιατρός έχει ανοίξει για τους πολίτες ολόκληρης της Ελλάδας, ενώ χθες μπήκε σε λειτουργία και για την Αττική, ενώ οι αιτήσεις ήταν τόσες πολλές που η ιστοσελίδα σταμάτησε να λειτουργεί για κάποιο χρονικό διάστημα.

Ο Ανάργυρος Μαριόλης, Δ/ντής του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, μίλησε στον Αnt1 για το πρόγραμμα «Προσωπικός Ιατρός».

Όπως εξήγησε, «υπάρχει δυνητικό όφελος για τον ασθενή, για τον πολίτη, για το κοινωνικό σύνολο, για το σύστημα υγείας και για την κοινωνία. Ξέρουμε τόσα χρόνια τι σημαίνει που δεν εφαρμόστηκε η πρωτοβάθμια υγεία στην χώρα μας».

Ολοκληρωμένη και εξατομικευμένη ενημέρωση

«Για πρώτη φορά θα εφαρμοστεί ο ατομικός ιατρικός φάκελος, θα υπάρχει ολοκληρωμένη ενημέρωση και φροντίδα, από έναν καθοδηγητή και σύμβουλο του πολίτη στο σύστημα υγείας, για να παρέχει την απαραίτητη φροντίδα στον ασθενή και προληπτικά και σε ότι αφορά την καθοδήγηση του ασθενούς για άλλες ειδικότητες ιατρών», εξήγησε ο Ανάρτηρος Μαριόλης.

Ανέφερε πως «υπολογίζεται ότι 2,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας έχουν ήδη εγγραφεί» και επεσήμανε ότι «το πιο σημαντικό, είναι η τήρηση ατομικού φακέλου υγείας για κάθε πολίτη. Θα υπάρχει μια σταθερή διασύνδεση του ασθενή με το σύστημα υγείας».

«Περιμένουμε να αυξηθεί ο αριθμός των γιατρών και στην Αττική που άνοιξε η πλατφόρμα τώρα, καθώς μεσολάβησε ο Αύγουστος που ήταν μήνας διακοπών», είπε ο κ. Μαριόλης, επισημαίνοντας πως «ουσιαστικά η πλήρης εφαρμογή του συστήματος θα είναι από την Πρωτοχρονιά».

Από 1η Οκτωβρίου οι "τιμωρίες"

«Όποιος δεν έχει εγγραφεί έως την 1η Οκτωβρίου θα έχει αύξηση 10% στο κόστος για τα φάρμακα και τις εξετάσεις του, θα ζητήσουμε όμως να παραταθεί το αντικίνητρο αυτό, που στόχο έχει να εγγραφούν οι πολίτες στο νέο σύστημα», ανέφερε ο κ. Μαριόλης.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Ατελείωτες ουρές στα αστυνομικά τμήματα: Λήγει τη Δευτέρα 3 Αυγούστου η προθεσμία για τις παλαιές ταυτότητες

Λιβάνιος στο alfavita: Βγαίνει το νομοσχέδιο για την επιλογή 30.000 προϊσταμένων – Εξετάσεις εντός του 2026

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία