Προσωπικός Ιατρός: Πότε ξεκινάνε οι "τιμωρίες" σε συνταγές και εξετάσεις
Όσοι δεν εγγραφούν στον "Προσωπικό Ιατρό", θα έρθουν αντιμέτωποι με οικονομικές επιβαρύνσεις στις συνταγές και τις εξετάσεις τους.

Η εφαρμογή Προσωπικός Ιατρός έχει ανοίξει για τους πολίτες ολόκληρης της Ελλάδας, ενώ χθες μπήκε σε λειτουργία και για την Αττική, ενώ οι αιτήσεις ήταν τόσες πολλές που η ιστοσελίδα σταμάτησε να λειτουργεί για κάποιο χρονικό διάστημα.

Ο Ανάργυρος Μαριόλης, Δ/ντής του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, μίλησε στον Αnt1 για το πρόγραμμα «Προσωπικός Ιατρός».

Όπως εξήγησε, «υπάρχει δυνητικό όφελος για τον ασθενή, για τον πολίτη, για το κοινωνικό σύνολο, για το σύστημα υγείας και για την κοινωνία. Ξέρουμε τόσα χρόνια τι σημαίνει που δεν εφαρμόστηκε η πρωτοβάθμια υγεία στην χώρα μας».

Ολοκληρωμένη και εξατομικευμένη ενημέρωση

«Για πρώτη φορά θα εφαρμοστεί ο ατομικός ιατρικός φάκελος, θα υπάρχει ολοκληρωμένη ενημέρωση και φροντίδα, από έναν καθοδηγητή και σύμβουλο του πολίτη στο σύστημα υγείας, για να παρέχει την απαραίτητη φροντίδα στον ασθενή και προληπτικά και σε ότι αφορά την καθοδήγηση του ασθενούς για άλλες ειδικότητες ιατρών», εξήγησε ο Ανάρτηρος Μαριόλης.

Ανέφερε πως «υπολογίζεται ότι 2,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας έχουν ήδη εγγραφεί» και επεσήμανε ότι «το πιο σημαντικό, είναι η τήρηση ατομικού φακέλου υγείας για κάθε πολίτη. Θα υπάρχει μια σταθερή διασύνδεση του ασθενή με το σύστημα υγείας».

«Περιμένουμε να αυξηθεί ο αριθμός των γιατρών και στην Αττική που άνοιξε η πλατφόρμα τώρα, καθώς μεσολάβησε ο Αύγουστος που ήταν μήνας διακοπών», είπε ο κ. Μαριόλης, επισημαίνοντας πως «ουσιαστικά η πλήρης εφαρμογή του συστήματος θα είναι από την Πρωτοχρονιά».

Από 1η Οκτωβρίου οι "τιμωρίες"

«Όποιος δεν έχει εγγραφεί έως την 1η Οκτωβρίου θα έχει αύξηση 10% στο κόστος για τα φάρμακα και τις εξετάσεις του, θα ζητήσουμε όμως να παραταθεί το αντικίνητρο αυτό, που στόχο έχει να εγγραφούν οι πολίτες στο νέο σύστημα», ανέφερε ο κ. Μαριόλης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα