Κοινωνία

Προσωπικός Ιατρός: Καλυμμένος ο απαιτούμενος αριθμός γιατρών στην πλειονότητα των Περιφερειών

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Το υπουργείο Υγείας πρόκειται να ανακοινώσει πότε θα είναι έτοιμη η πλατφόρμα για χρήση από τους πολίτες.

Από τις εγγραφές των γιατρών στο νέο θεσμό του Προσωπικού Ιατρού, έχει ήδη καλυφθεί ο απαιτούμενος αριθμός ιατρών στην πλειονότητα των Περιφερειών της χώρας, αναφέρει σε ενημέρωση το υπουργείο Υγείας.

Η δυνατότητα που προστέθηκε με την ψήφιση του Ν. 4958/22 ΦΕΚ 142/Α είναι σε κάθε ιατρό που νόμιμα ασκεί το ελεύθερο ιατρικό επάγγελμα να συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ ανεξάρτητα από το εάν συμβάλλεται ήδη ή αν λαμβάνει μηνιαίο μισθό ή μηνιαίες αποδοχές από φορείς του δημοσίου τομέα.

Διευκρινίζεται ότι δε δίνεται και ούτε είναι στις προθέσεις του Υπουργείου Υγείας η συμμετοχή των ιδιωτών ιατρών στον προσωπικό γιατρό, χωρίς την υπογραφή σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ.

Το υπουργείο Υγείας την επόμενη εβδομάδα θα ενημερώσει για το άνοιγμα της πλατφόρμας που αφορά την εγγραφή των πολιτών στον νέο θεσμό του προσωπικού γιατρού.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Market Pass 2026: 600.000 δικαιούχοι παίρνουν ως 240 ευρώ - Πότε τα παίρνετε

Ανατροπή στους πίνακες ΑΣΕΠ: Ακυρώνονται προσλήψεις αναπληρωτών μετά από ελέγχους

Πανελλήνιες 2026: Η πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις σε  Νομικές, Πολυτεχνεία και Ιατρικές

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία